Температурите на студията за гореща йога

Ако се регистрирате за гореща йога класа, колко горещо ще бъде то? Отговорът зависи много от конкретния тип йога, който се опитвате. Определено ще бъдете изпотявани в някоя от класните стаи, описани по-долу, но има голяма разлика между 108 и 95 F.

Може да не осъзнаете, че цялата топлина не е създадена равна. Някои горещи студиа имат излъчваща топлина топлина, докато други хвърлят около няколко нагреватели и го наричат ​​добре.

Някои също така контролират влажността на помещението, което дава възможност за превъзходно преживяване. Всеки от тези фактори ще се отрази на това колко горещо се чувства стаята.

Преди да опитате горещ клас или някакъв йога клас за това, добре е да се консултирате с вашия доставчик на здравни услуги, за да сте сигурни, че това е подходяща дейност за вас. И не забравяйте да пиете вода преди и по време на горещите класове! Ето топлинен индекс за шест от най-популярните горещи стилове.

Бикрам

Най-известният вид гореща йога е Бикрам, в който студиата се загряват до 105 F и 40% влажност. Бикрам йога се определя от 26-поредица, която винаги се прави в същия ред. Класове, които имитират последователността на Бикарм (и са подготвени да бъдат съдени за него) също ще увеличат топлината до около 105.

Баптист Мощност Виняса

Разположен в Бостън с принадлежащи студиа в повече от 20 други американски щати, студиото Baptiste Power Vinyasa преподава гореща йога в стила на барон Баптист.

Класовете се загряват до около 95 F, за да се улесни разтягането.

CorePower Йога

Тази популярна верига от студия има много различни класове в менюто си, всяка от които със собствена предпочитана температура. Курсът CorePower Yoga 2 (C2), който е техният клас с всички нива на горещ поток, се преподава в помещение, поддържано между 93 и 98 F.

Тяхната гореща йога е 26 пози в стая 105 F (звук познат?).

Еволюция Йога

Този бързо разрастващ се стил разполага със студия в САЩ, Южна Америка и Австралия, с допълнителни филиали в Европа и Азия. Съосновател Марк Дрост някога е бил старши инструктор в "Бикрам". Еволюцията учи последователността на Бикрам под монитора "Първична гореща серия" (можете да си спомните свързания с него авторски костюм) на 105 F. Другите им предложения варират при температура от 75 до 90 F.

Мокша Йога / Модо Йога

Този канадски йога франчайз с местоположения в осем американски щати (и броене) запазва своите "зелени" класни стаи на 103 F. Последователността на Moksha винаги е същата като 40 позира, което отнема около 90 минути. Студентите, които са на кратко време, могат да вземат кондензирана 60 или 75-минутна версия на последователността, докато тези, които харесват виниасата, могат да опитат версията за потока.

Йога на хората

Тази бързо разрастваща се верига от дарителски студиа с местоположения на източното и западното крайбрежие известно урежда съдебния процес за нарушаване на авторски права на Бикарм извън съда, като се съгласява да прекрати изучаването на сериите на Бикарм. Йога до хората студиата сега предлага традиционни часовници по Йога на 105-108 F.