Заслужава ли си да правите йога веднъж седмично?

Ако имате натоварен, стресиращ живот, може да мислите, че можете да се възползвате от йога. Но ще ви бъде ли полезно, ако успеете само да стигнете до йога клас веднъж или два пъти седмично? Ако можете да започнете, колко често трябва да правите йога всяка седмица?

Един зает, подчертан човек е основен кандидат за йога и трябва да се възползва от поемането на йога. Физическите и психически ползи заслужават да започнат, дори и да не мислите, че можете да се ангажирате с повече от един клас на седмица.

Колко често трябва да правите йога?

Трудно е да се даде окончателен отговор за това колко често някой трябва да прави йога. Ако отидете на йога клас веднъж или два пъти седмично, това ще ви помогне да се чувствате по-малко стресирани и по-опънати, и двете добри неща. Тя също може да подхранва вашия огън, за да направи повече йога , също е добро нещо.

Проблемът е, че ако правите йога само веднъж седмично, чувствате, че започвате всеки път. Вероятно ще се почувствате възпалено всеки път. Ще почувствате ползите от индивидуалната сесия, но е трудно да се изгради практика по този начин.

С йога, повече е повече. Отивате в клас две (добро) или три (по-добри) пъти седмично ще ви накара да се чувствате много по-добре. Това е особено вярно, когато сте нови за йога и изучавате различните пози. След като сте направили тези движения надолу, ще можете по-добре да правите йога самостоятелно извън клас.

Как може да се побереш на йога в натоварения график?

Сега, проблемът е как да работите с тази йога в вече претоварения ви график?

Клас на обяд по време на работния ден е чудесен начин да се промъкнеш, ако можеш да го управляваш. Между класовете, направете бърза последователност на стречинг , йога или проверете онлайн класовете . Дори кратка вечерна сесия преди лягане или разтягане на бюрото ви е по-добре от нищо.

Може да поискате помощ от партньора си или от други хора в живота си, така че да имате време да посещавате по-често в клас по-често в началото.

Класът на йога е по-евтин от терапията, а онези, които ви обичат, биха могли да оценят, че можете да използвате времето, за да работите върху ума и тялото си.

Ако правите други тренировки, можете да потърсите начини да ги планирате, така че да се координират с класа по йога. Можете ли да бягате, да ходите или да стигнете до клас за йога, да започнете аеробна тренировка? Предлага ли се йога в една и съща фитнес зала, където можете да правите силни или аеробни тренировки преди или след или в алтернативни дни? Има ли клас, разположен по-удобно за работа или у дома или където отпадате децата си за спортна практика?

Още веднъж, още повече. Потърсете начини, по които можете да получите повече от тази здравословна дейност в живота си.