Как да намерим добър учител по йога

Намирането на курс по йога е доста лесно в наши дни, поне в повечето метрополии, където едва ли може да се стигне до блок с удари в студио, но как намирате добър учител? Разбира се, това търсене е усложнено от факта, че вашата представа за това, което прави добър учител, може да се различава от тази на следващия човек, но има няколко стъпки, които можете да предприемете, за да се опитате да стесните полето.

1. Попитайте за квалификации

Не е нужно да отивате при учителя си и да го помолите да го видите, но се уверете, че той или тя поне е завършил 200-часова програма за обучение на учители по Йога Алианс . Системата RYT може да не е съвършена, но това е най-добрият показател за минимално допустимото количество обучение. По-напредналите обучения, като тези, предлагани от много стилове йога , са всичко за доброто. Можете да попитате на мястото, където се провежда класа, но най-добрият начин е да направите малко онлайн проучване. Повечето студиа разполагат с богата биосистема на своите учители на разположение на техните уеб сайтове и могат да включват връзки към собствен сайт на учителя, където те могат да отидат в още по-подробно за тяхното обучение. Ако провеждате курсове по йога във фитнес залата или YMCA, добра идея е да попитате някого в кабинета за квалификациите на своите учители по йога. Това също е чудесен начин да позволите на фитнеса ви да знае, че обучението, което имат учителите ви, има значение за вас.

Въпреки че много зали използват напълно квалифицирани учители, има и много, които изпращат своите фитнес инструктори за бързи уикенд курсове, за да научат как да преподават йога. Това обучение ме кара да се чувствам неудобно. Потърсете учител, който е бил в него от години, а не седмици.

2. Започнете от самото начало

Ако не сте направили много йога преди, поставете си за положително преживяване, като започнете курсове за начинаещи, когато това е възможно.

Нищо няма да смаже вашия йога вести по-бързо, отколкото да открият половината път през клас, че позициите са твърде напреднали. Дори класовете "всички нива" не са най-добрият избор точно в началото. В клас "на всички нива", учителят често ще се чете на нивото на мнозинството от присъстващите и ще се погрижи за тях. Това може да ви остави да се почувствате неподготвени.

3. Питай вашите приятели

Почти всеки има този един приятел, който няма да мълчи за йога, нали? Сега е вашият шанс да се възползвате от този човек. Смятам, че съм един от онези досадни йога хора и обичам да играя сватовник между моите приятели за начинание на йога и любими учители. Това е и подходящо време за използване на тези социални медийни връзки. Публикувайте във Facebook или Twitter и гледайте как хората излизат от дограмата, за да ви препоръчат любимия си клас. Веднъж, когато хората намират учител по йога, те харесват, те могат да станат напълно евангелски по въпроса, за да се възползват от техния опит.

4. Магазин наоколо

Добре, така че се надявайте, че сте получили няколко имена на учители или студиа за йога, които приятелите ви харесват. Сега излез и опитайте всички тях. Връзката между вас и вашия учител е много важна. Трябва да им се доверите, но също така знаете, че те вярват, че ще вземате решения за това, което работи най-добре за вашето тяло.

Трябва да ги харесате, да прегърнете техния стил, да се наслаждавате на тяхното присъствие, да познавате хумора си. Те могат да бъдат трудни качества за намиране, така че не се отчайвайте, ако не ви харесва първият учител, който опитвате. Продължавайте да търсите и нещата ще попаднат на място.