Строгите воини поставят йога последователност

5 Постоянни пози да ви оживи

Ако търсите бърза, успокояваща последователност от постоянни йога пози за вашата домашна практика , бихте направили добре да се съсредоточите върху петте бойни пози. Въпреки че може да сте запознати с тези поза, има много фини детайли, които можете да доведете до подравняването, като същевременно укрепвате краката и сърцевината си и работите върху огъване напред и обратно огъване.

Направете няколко поздрави на слънце, за да загреете, ако имате време. Решете колко вдишвания искате да задържите всеки поза, за да персонализирате интензивността на последователността. Ако не сте сигурни, започнете с три вдишвания на поза. За повече кардио секвенция, преминете към нова поза за всеки дъх.

Започнете в планината Pose (Tadasana)

Бен Голдщайн

Започнете, за да застанете в предната част на матрака си в планинска поза . Поемането на няколко вдишвания тук е добър начин да приведете тялото в неутрално положение и да започнете да настройвате подравняването си.

При вдишването, опитайте да развържете раменете, за да се отворят дланите ви, което ви помага да носите раменете си на гърба си.

Воин I (Virabhadrasana I)

Бен Голдщайн

Стъпи левия си крак към задната част на рогозката си, за да влезете в воин I.

Приведете левия петел на пода и завъртете пръстите на краката до около 45 градусов ъгъл. Започнете да огъвате дясното си коляно, така че да дойде върху глезена. Може да се наложи да регулирате дължината на позицията си (отпред назад). Можете също така да разширите позицията си (отстрани) за по-голяма стабилност. Уверете се, че сте запазили позицията на бедрата си същата като в планинската поза - т.е. бедрата, които сочат напред, не са усукани настрани.

На вдишайте, вдигнете ръце над главата си. Позицията на ръката може да варира в зависимост от мобилността в раменете ви. Класическата позиция е с дланите, които се докосват над главата, но може да изберете да държите дланите разделени на разстояние от раменете или дори да се огънете в лактите и да отворите ръцете си като кактус. Една фина гръбнака отваря сърцето, а погледа се издига на върха на пръстите.

Смелият войн

Бен Голщайн

Освободете ръцете си и ги занесете зад гърба си, като преплитате пръстите си в подготовката за скромен воин.

Докоснете слепените си ръце надолу по гърба и издуйте гърдите си напред, като преместите горната част на тялото в дясното коляно. Ръцете се издигат към небето и короната на главата ви достига до пода.

Опитайте се да задържите дясното си коляно дълбоко наведено, бедрата ви квадратни в предната част на рогозката и да избягвате да лежите на рамото на предното коляно.

Воин II (Virabhadrasana II)

Бен Голдщайн

Станете и освободете ръцете си. Нека се появи дясната ръка и лявата ръка за войн II .

Можете да удължите позицията си, докато отваряте бедрата, за да се обърнете към страната на матката. Уверете се, че дясното коляно все още е дълбоко наклонено над десния глезен. Има тенденция дясното коляно да се промъкне към центъра, така че проверете дали все още можете да видите десните си пръсти от вътрешната страна на дясното коляно. Включете четирите ви квадратчета и намалете бедрата малко по-надолу.

Обърнете войн

Бен Голдщайн

Влезте в обратния войн, като вдигнете дясната си ръка отгоре и оставите лявата си ръка да се плъзне по левия крак. Опитайте се да задържите леко докосване на левия крак, вместо да оставите цялото си тегло там.

Предното коляно остава дълбоко, докато се движите за голям страничен участък. Предното коляно остава дълбоко, докато се движите за голям страничен участък.

Воин III (Virabhadrasana III)

Бен Голдщайн

Освободете дясната си ръка до себе си и завъртете върху топката на левия си крак, като се подготвите за воин III . Вашите бедра се връщат към квадратния войн, който поставям.

Изправете десния си крак, докато вдигате левия си крак от пода. Горната част на тялото и повдигнатият лев крак се подават успоредно на пода. Изборът на вариация на ръце зависи от вас. Можете да държите ръцете си направо по стените или да ги преместите напред в съответствие с торса.

След като сте останали за предвидения брой вдишвания, просто пуснете левия крак вдясно и се върнете нагоре, за да застанете на планина. Останете тук няколко пъти, за да възвърнете подреждането си. Отбележете разликите между двете страни на тялото си, преди да продължите да правите последователността от другата страна.