Средства за управление на теглото

Преглед на управлението на теглото

Постигането и управлението на здравословно тегло може да изглежда трудно, но с план и подходящи ресурси, можете да постигнете теглото си. Това ръководство за управление на теглото ще ви постави на път да бъдете здрави - независимо дали се опитвате да пуснете паунда или да ги свалите.

Това е всичко за калориите

Калориите са от значение. Ако искате да отслабнете, ще трябва да намалите калориите, които приемате всеки ден, да изгаряте повече калории с физическа активност или още по-добре, и двете.

Ако искате да наддавате на тегло, тогава трябва да консумирате повече калории и може би да преминете от упражнения за изгаряне на мазнини до мускулни упражнения.

Започнете с изчисляването на броя на калориите, от които се нуждаете всеки ден, след което го коригирайте нагоре или надолу, за да постигнете целта си за управление на теглото. Проследявайте калориите си с фитнес апликатор, уеб сайт за диета или прост бележник.

Разбиране и измерване на състава на тялото

Ако загубата на тегло е вашата цел, вие ще искате да губите мазнини, но да поддържате вашата постна телесна маса. Ако искате да спечелите тегло, вероятно искате да спечелите мускули и някои допълнителни телесни мазнини. Каквото и да се опитвате да направите, ще трябва да проследявате промените в състава на тялото си. Един от начините е да се използва скала, но също така е полезна и лента.

Яжте здравословна диета

Независимо дали целта ви е да спечелите, губите или поддържате текущото си тегло, не забравяйте да следвате балансирана диета, богата на плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, здравословни протеинови източници и добри мазнини.

Не е необходимо да следвате най-новата диета, но може би сте заинтересовани да следвате диета с ниско съдържание на въглехидрати, ниско съдържание на мазнини или средиземноморски стил - всички от които имат много наука зад тях.

Размърдай се

Физическата активност е от съществено значение за управлението на теглото. Аеробни и сърдечно-съдови упражнения като ходене и джогинг ще ви помогнат да изгорите калории, за да изгубите мазнини. Обучението по съпротива (повдигане на тежести) ще ви помогне да тонирате или да изградите мускули. Упражнението не трябва да бъде сложно и не е нужно да се присъединявате към фитнес зала, ако не искате. Има много начини да работите у дома.

Съвети за управление на теглото

Промяната на теглото ви изглежда така, сякаш трябва да е лесно, но всъщност е необходимо усилие и практика.

Стари, лоши навици, като ядене на нездравословна храна и винаги избора на дивана над неблагодарна, отнеме известно време, за да се преодолеят. Вероятно ще има няколко неуспехи, но това е добре. Просто започнете отново на следващия ден. С времето, някаква социална подкрепа и няколко удобни инструмента, можете да промените лошите навици в добри и да достигнете до най-здравословното си тегло.

Намерете Поддръжка

Може би целият процес изглежда огромен или сте правили всичко възможно и не виждате резултатите, от които се нуждаете. Има професионалисти, които могат да ви помогнат. Всъщност винаги е добра идея да се обърнете към вашия доставчик на здравни услуги, преди да започнете всяка нова диета или тренировъчна програма - особено ако имате здравословно състояние или ако сте спечелили или сте загубили много тегло и не сте знам защо.

> Източник:

> Центрове за контрол и профилактика на заболяванията. "Отслабване". Актуализирано на 15 май 2015 г.