Как да се мотивираме да упражняваме, когато сте извън пистата

Получаването на мотивация за упражняване винаги е лесно, когато го планирате за в бъдеще. Тази ранна утринна тренировка във фитнеса в понеделник е точно това, което трябва да се върнете на пистата. Може дори да бъдете развълнувани от това ... до момента, когато алармата изгасне и всъщност трябва да следвате. Тогава осъзнавате, че всички онези неща, които ви мотивираха преди няколко дни, внезапно не могат да бъдат намерени.

Така че, защо упражнението изглежда страхотно, докато всъщност трябва да го направим ? Ако липсата на мотивация е това, което те възпрепятства, може би трябва да разберем каква е мотивацията. Чувствате ли се? Действие? Или малко от двете?

Какво е мотивацията?

Колегиалният речник на Merriam-Webster определя мотивацията като "това, което дава цел и посока на поведението". С това определение, ние търсим нещо, което да ни кара да упражняваме, нещо, което ни кара да се движим. И така, откъде идва това нещо? За някои хора, като спортисти, може да дойде от желанието да се конкурират и да спечелят. За други това може да дойде от желанието да бъдете здрави или да живеете по-дълго за децата си. За повечето, загубата на тегло често е целта. Но достатъчно ли е да ни мотивираме? Съдейки по нашите проблеми със затлъстяването, това би било не.

Проблемът с мотивацията е, че мнозина от нас вярват, че това е нещо, което ще дойде при нас, ако чакаме достатъчно дълго ... че някой ден ще се събудим и накрая ще искаме да се упражняваме.

Вместо да вярваме в тази фантазия, може би ще сме по-добре да разберем, че мотивацията е нещо, което създаваме, а не нещо, което очакваме.

Възможно ли е да се вълнувам от упражнението?

Кога се вълнувате от упражненията? За мен това обикновено е веднага след като съм взел решението да го направя в някакво бъдещо време.

Само да реша да се упражнява, ме кара да се чувствам добре ... почти като вече съм направил нещо. Проблемът се случва, когато дойде време да се проследи и моята мотивация изведнъж изчезна. Ако това звучи като вас, може би е време да съсредоточите вниманието си върху това, което е важно. Решаването да се упражнявате е важно, но това, което правите, за да го следвате, наистина има значение.

Предефиниране на мотивацията

Смятам, че мотивацията идва от различни места - не се основава на това как се чувстваме или дори на нещо, за което трябва да чакаме. Това е нещо, което създаваме за себе си. Използвайте следните елементи, за да създадете своя собствена мотивация и ще откриете, че упражняването ще бъде по-лесно.

Цели

Вече знаете, че първата стъпка в мотивирането на себе си има нещо, за което да работите. Няма значение дали това е цел за загуба на тегло или цел за провеждане на маратон - всичко, което ви дава причина да упражнявате, ще работи. И не мислете, че трябва да зададете само една цел. Можете да зададете колкото се може повече цели, колкото искате, когато пожелаете. Задайте ежедневни цели (ще ходя днес за 20 минути), седмични цели (ще получа минимум 3 тренировки) или дори почасови голове (ще се изкача на всеки 45 минути и ще се разхождам из сградата). Винаги, когато има нещо, на което да работите, голямо или малко, е само един начин да се задържите.

подготовка

След като сте решили да упражнявате, направете го възможно най-лесно да го следвате. Това означава да имате това, от което се нуждаете, и да го подготвите за тренировките си - да опаковате чантата си за фитнес , да приготвяте ястия или закуски и да планирате какво ще направите този ден. Прескочих много сутрешни тренировки, защото намирането на моите обувки се оказва еквивалентно на намирането на изгубения град Атлантида. Сега ги паркирам непосредствено до леглото, така че трябва само да вляза в тях и съм готов да отида. Намерете начини, по които да сте готови за тренировка, преди да се случи.

дисциплина

Част от това, което правим всеки ден, е свързано с рутина и навиците.

Ако можете да упражнявате навик, вие сте много по-близо до това да направите това по-лесно. Тя помага да имаш редовен ден и време, когато тренираш, така че, щом дойде това време, знаеш, че е време да си зает. Можете също така да създадете ритуал около вашата тренировка, за да сте готови. Например, ако сте сутрешен учител, отделете няколко минути, преди да започнете. Или, ако е студено, хвърлете дрехите си в сушилнята, преди да ги поставите. Намерете начини да направите тренировката си само в друга част от живота си, като миене на зъби.

гъвкавост

Част от това, че можете да се придържате към обичайната си работа, е да позволите известна свобода. Може да планирате джогинг на 5 мили, но ще дойде ден, когато сте прекалено уморени или нямате време. Повечето от нас в крайна сметка прескочат нашите тренировки, вместо да дойдат с нещо друго да се направи. Имайте предвид целта, но бъдете готови да я промените, ако установите, че сте уморен в този ден или трябва да работите късно. Винаги имайте резервен план - ако откриете, че трябва да работите късно, вижте дали можете да се поберат в бърза разходка на обяд или да използвате почивките си за стълбище. Всичко е важно!

задължение

Да бъдеш здрав не е решение, което правиш веднъж - това е, което правиш всеки ден. Повторното ангажиране с целите си е необходимо, за да сте в крак. Вижте дали можете да прекарате няколко минути всяка сутрин в мислене или писане за това, което искате да постигнете в този ден и как ще го направите. Напомнете си за целите си и отделете време, за да оцените доколко сте стигнали до тях. Запишете целите си и ги залепете на бюрото или стената, за да ги видите. Правете каквото можете, за да си припомните ангажимента си да упражнявате.

Забавлявам се

Всички тези думи, които току-що използвах (подготовка, дисциплина, ангажираност), звучат като противоположност на забавлението, нали? Ако сте като мен, понякога се уморявате да сте толкова зрели през цялото време - на всички задължения и отговорности, които имате. Упражнението често звучи като просто друго задължение. Забравяме, че движението на телата ни може действително да е забавно. Осигуряването на време за неструктурирано, свободно движещо се движение може да ви помогне да се облекчите малко. Силно препоръчвам да се разхождате, да скачате в голяма купчинка листа или да предизвикате любимите си на мачове за борба.

Награди себе си

За мен мотивацията се случва почти веднага, когато се възнаградя. Може да е нещо малко, като приятно пътуване до книжарницата или нещо голямо, като масаж. Проверете Спа Искате да закупите ваш собствен сертификат за подарък за масаж - но не позволявайте да го използвате, докато не приключите всички тренировки!

Като си мислех за това, установих, че това, което ме мотивира да се променя от ден на ден - това, което ме накара да се движа днес, може да не направи утре сурово нещо. Ако това е вярно за вас, това означава да изкопаете дълбоко, за да намерите това нещо - тази мисъл, усещане, цел, награда - това ви подтиква. Направете мотивацията по-лесно, като премахнете извиненията си, преди да се случат. Но най-вече осъзнавайте, че това мотивационно нещо става по-лесно с практиката. Когато упражнявате последователно, постепенно запълвате мотивационните си магазини, докато разбирате какво ви кара да отметнете и какво се движите. Колкото повече практикувате, толкова по-добре ще получите. Ще разберете, че действията ви са това, което генерира това усещане, което сте търсили - мотивация.