Съвети, които да ви помогнат да спечелите здравословно тегло

Чувствате ли, че сте твърде тънки? Ако е така, ще трябва да увеличите калориите, ако искате да наддават на тегло. Това изглежда достатъчно лесно, но не и ако сте прекалено заета да ядете, вие сте естествено тънки или ако имате здравословно състояние, което засяга апетита ви.

Какво да кажем за стимулантите на апетита да печелят тегло?

Лекарите могат да предписват лекарства, които ще спомогнат за подобряване на апетита. Те включват някои антидепресанти, стероидни медикаменти и лекарства, свързани с марихуана. Тези лекарства могат да ви помогнат, но ще трябва да работите с Вашия лекар, за да разберете какво е най-добро за вас. Има няколко естествени продукти, които твърдят, че са стимуланти на апетита, но изглежда нямат доказателства в подкрепа на тези твърдения. Въпреки това, цинковите добавки могат да ви помогнат, ако имате недостиг на цинк. Отново това е нещо, за което трябва да посетите Вашия лекар.

Натрупване на здравословно тегло-получаване на храни

Ако нямате много апетит, най-вероятно ще се справите по-добре, ако се занимавате с малки закуски през целия ден. Ако това е въпрос на време, може би трябва да увеличите размера на храненията, които вече ядете. Няма значение дали ядете допълнително храна или увеличавате размера на храната, която обикновено ядете, това зависи от вас, но не попадайте в капан за храни за нездравословни храни. Изберете храните, които печелят тегло и са както енергийно плътен, така и хранителни. Нуждаете се от някои идеи? Обърнете внимание на тези 11 лесни съвета, които ще ви помогнат да наддават на тегло.

1 - Имате допълнителна филийка пълнозърнест тост с фъстъчено масло на закуска

Кърк Мастин / Гети изображения

Един от начините да увеличите калориите си е да увеличите размера на храната си. Започнете с обилна закуска и добавете допълнително парче или две пълнозърнести препечени филийки с фъстъчено масло . Цели зърна са важни за техните влакна и фъстъчено масло е калорично-гъста и с високо съдържание на мазнини и протеини.

2 - Добавете допълнително сирене към омлет и използвайте допълнително яйце

Джоф Лий / Гети изображения

Омлетът обикновено се прави с две или три яйца, малко сирене и разнообразни добавки, така че те вече са енергийно гъсти. Добавете допълнителни калории, като използвате малко повече сирене и допълнително яйце в омлет. Но спестете място за някои здравословни зеленчуци като спанак, чушки и лук, или може би някои гъби и домати.

3 - Нарежете ябълка и сервирайте с маслено масло

Източник на изображения / Гети изображения

Повечето хора не получават достатъчно плодове и зеленчуци и въпреки че повечето от тях са с по-ниско съдържание на калории, не искате да се откажете от тях. По този начин увеличавайте калориите си със снек-калории, като залепите някои бадеми, фъстъци или кашу масло върху ябълкови филийки. Вкусът е фантастичен и ще получите много хранителни вещества заедно с калориите си.

4 - Добавете сирена сос към зелените зеленчуци

Мартин Джейкъбс / Гети изображения

Майка ви каза да ядете вашите зеленчуци и тя е напълно права. Зелените и цветни зеленчуци са пълни с витамини, минерали и фибри. Но те също са с ниско съдържание на калории. Подобрете енергийния си прием чрез добавяне на сирене или сос от сирене към любимите си зелени зеленчуци.

5 - Добавете нарязани ядки, овес, плодове и мед към кисело мляко

Джоф Лий / Гети изображения

Ето една от любимите ни идеи. Започнете с гладко кремообразно гръцко кисело мляко и добавете голяма част от орехи, бадеми или пекани, плюс овес и любимите си сушени плодове. Направете го с лъжичка мед, а вие имате най-вкусната и здравословна закуска или десерт. В киселото мляко има приятелски бактерии, които помагат да поддържате здравата си черва и ядките имат полезни мазнини и добавете калориите, от които се нуждаете.

6 - Нагоре Вашите картофи със заквасена сметана

Глен Петерсън / Гети изображения

Картофите са от скорбяла страна, така че те са добър източник на калории. Увеличете калориите, като добавите заквасена сметана. Картофите получават лош рап, защото имат високи въглехидрати, но тялото ви използва въглехидрати за енергия и картофите са богати на витамини, минерали и фибри . Заквасената сметана добавя малко калций заедно с допълнителните калории. Можете също така да добавите калории със сирене или сос.

7 - Носете торбичка с миксер за удобна закуска

Creativ Студио Хайнман / Гети изображения

Trail mix е смес от ядки, семена, зърнени храни и сушени плодове. Можете да си купите пътека в магазините за хранителни стоки или да направите своя собствена. Всъщност можете да добавите още няколко калории, като добавите шоколадови чипове. Съхранявайте следите си в пластмасова торба или контейнер и ги носете със себе си, така че да имате нещо, което да вибрира през целия ден.

8 - Можете да увеличите приема на протеини (и калории) с протеинови барове

Издигане / Гети изображения

Протеиновите барове са подобни на следите, но малко по-малко разхвърляни. Можете да направите протеинови барове или да закупите редица барове във всеки хранителен магазин или магазин за хранителни стоки. Разгледайте етикета "Факти за хранителните стойности", за да видите колко калории получавате на порция.

9 - Яжте по-големи части от скорбяла зеленчуци като картофи и сладка царевица

Даян Макдоналд / Гети изображения

Сладката царевица и картофите са едновременно хранителни зеленчуци и те също са от скорбялата страна, така че те също са по-високи в калориите, отколкото зелените зеленчуци. Така че, докато не искате да се откажете от брюкселското зеле, броколи и кале, можете да се почувствате свободни да заредите картофи и сладка царевица. Сладките картофи също са добри.

10 - Пийте цялото мляко, 100% плодов или зеленчуков сок

Sino Изображения / Гети изображения

Ще трябва да пиете няколко напитки през целия ден. Захарните сода може да са изкусителни и докато те са с високо съдържание на калории, те нямат нищо друго, освен храненето. Изберете пълномаслено мляко или плодови и зеленчукови сокове, за да добавите към дневната си доза витамини и минерали.

11 - Изберете крем супи за чисти супи

Бил Боч / Гети изображения

Кремавите супи са по-високи в калориите, отколкото чистите бульонни супи. Голяма купа крем супа и хрупкав топъл хляб може да направи отлично енергийно-гъста храна. Поддържайте кремавите си супи здрави, като изберете крем от броколи, сметана от гъби или подобни видове супа.

> Източници:

> Лица R, Nichols, W. "Трябва ли да използваме стимуланти за апетит за недохранвани пациенти в старческа възраст?" J Fam Pract. 2007 септември, 56 (9): 761-762

> Pisano M, > Hilas > O. "Нарушения на цинка и вкуса при по-възрастни хора: Преглед на литературата". 2016 май, 31 (5): 267-70.

> Всеобхватен раков център на университета в Ню Мексико. "Лош апетит / чувство за пълно ранно (ранно сатитизъм)."