Как да намалим калориите в ранчото

Научете се да направите здравословна салата

Обичате ли ранчото на вашата салата, зеленчуци или картофи? Кремообразният подправка е любим в много кухни. Но традиционната дресинг за салата от ранчо, която купувате в магазина или го правите вкъщи, е натоварена с мазнини и калории. Някои диетични варианти на ранчото съдържат добавени захари или други изкуствени сгъстители. Вместо това, използвайте тези лесни суап, съвети и рецепти за салатно превръзка, за да намалите калориите и да направите по-здравословна салата.

Калории в ранчото

Има около 16 грама мазнини и 148 калории в сервиране на дресинг за салата от ранчо, въпреки че точният брой може да варира леко в зависимост от марката, която купувате, и дали го правите вкъщи или не.

Номерът не звучи твърде лошо, особено като се има предвид, че вероятно сте го добавили към купата със здравословна салата, пълна със зеленчуци, които са естествено ниско съдържание на мазнини и калории. Но вероятно добавяте повече от една сервиса, когато заредите салатата си.

Една порция ранчо превръзка е само две супени лъжици. Колко често изваждате лъжица и измервате кремното покритие? Когато я изливате директно от бутилката, лесно можете да добавите повече от необходимото. И ако сте потапяли зеленчуци или чипс в соса, вероятно няма да консумирате нищо повече от една порция.

Здравословна салата може бързо да се превърне в диета бедствие, ако добавите твърде много високо съдържание на мазнини салата превръзка.

Много диети добавят и други мастни съставки като сирене, ядки, семена или крутони. Вашата салата може да достигне 700 калории или повече.

Намалете калориите в ранчото

Ако искате да намалите калориите в салатата си, разменете ранчото за алтернатива с по-ниски калории. Можете да закупите по-ниска мазнина версия на ранчото облекло, които намерите в магазин за хранителни стоки.

Типичната марка за лека ранчовидна салатна облицовка осигурява 80 калории и 7 грама мазнини в две сервирани супени лъжици. Без мазнини Ranch превръзка осигурява само 30 калории и нула грама мазнини. Но без мазнини салатен дресинг изброява както царевичен сироп, така и захар като начални съставки. Ако се опитвате да намалите добавената захар, това може да не е най-здравословната алтернатива.

Защо да не направите своя собствена ранчов салатен дресинг ? Просто съберете безмаслено (обезмаслено) мляко, нискокалорична заквасена сметана и малко количество майонеза с прахообразен микс от Скрита долина Ranch. Или за по-малко обработена алтернатива, прескочете прахообразната смес и добавете свой собствен пресен лук, чесън и билки към млечната смес вместо това.

Комбинирайте съставките в бутилка и разбъркайте добре. Ако хладите дресинга за час или повече, тя ще се сгъсти леко, за да ви даде кремообразната текстура, която обичате.

Нискокалорични рецепти за салата

Има много нискокалорични и нискомаслени салатни превръзки, които можете да използвате, за да запазите салатата си. Експериментирайте с някоя от тези рецепти за приготвяне на салата, за да намалите калориите и мазнините от храната си.

Не забравяйте, че един от най-добрите начини да намалите калориите от вашата салата е да намалите количеството на салата, която използвате. Въпреки че две супени лъжици са изброени като размери за сервиране на много опаковани бутилки от ранчови превръзки, това не означава, че трябва да използвате толкова много.

Използвайте половината от количеството и поръсете салата със свежи билки и други подправки за допълнителен вкус.