Как безопасно да използвате неблагодарна

Неблагодарна е един от най-популярните парчета от здравето клуб упражняване оборудване. Това не е трудно средство за употреба, но много от упражняващите го използват неправилно. Научете как правилно да използвате неблагодарна, може да ви помогне да получите безопасна и ефективна тренировка .

Запознайте се с контролния панел на бягащата пътека

Поискайте някои основни инструкции от треньор във фитнес залата или прочетете инструкциите на конзолата на машината, преди да я включите.

Повечето бягащи пътеки имат същите характеристики, включително избор на предварително зададени или ръчни тренировки, бутони за старт и стоп, настройки на скоростта и наклона и въвеждане на телесно тегло.

Познайте характеристиките за безопасност

Научете къде е аварийният изключвател и го тествайте. Обикновено това е голям червен бутон в средата на конзолата на машината.

Вземете дръжка за това колко бързо става

Преди да скочите на бягаща пътечка за първи път, застанете на бягащата пътечка с краката си върху страничните релси (а не колана), преди да стартирате машината. Изберете ръчна програма и увеличете скоростта на колана до около 2 до 3 MPH, за да започнете.

Започнете Бавно

За да започнете да ходите на бягащата пътечка, често е най-лесно за начинаещия да се държи на перилата и да сложи единия си крак на колана и да "следва" заедно с темпото на машината. Когато се чувствате удобно с темпото, стъпнете върху колана, пуснете перилата и ходете нормално.

Вземете ходене

Започнете с ходене на бавно удобно темпо, като 2 MPH.

Дръжте главата си нагоре и останете центрирани в средата на колана (не твърде далеч напред или назад).

Намерете комфортна крачка

Намерете комфортна ходене за вас. Загрявайте, като ходите няколко минути, преди да увеличите темпото.

Изберете програма

Ако изберете предварително зададена програма, машината ще ви преведе през всички фази на подгряване, упражняване и охлаждане.

Това е чудесен начин за начинаещи да се чувстват удобно на машината.

Опитайте да джогирате и да бягате

След като се чувствате комфортно при ходене, можете да започнете джогинг и след това да бягате на неблагодарна . Това изисква известна практика. Първи и изключване на движеща се неблагодарна може да ви накара да се почувствате малко замаян от първите няколко пъти, така че бъдете внимателни на това неочаквано усещане.

След като сте удобни, не се задържайте

Най-голямата грешка, използвана от неблагодарна, е дръжката на дръжките при ходене или бягане. Задържането на бягащата пътечка създава дълъг списък от проблеми за упражнения, включително:

Използвайте наклона

Можете да увеличите наклона, за да увеличите усилието си, без да увеличавате скоростта си. Но отново не се задържайте на перилата. Дръжте се, докато бягащата пътека е наклонена, създава още по-компрометирана позиция на тялото. Когато се изкачваме наклон, естествено се огъваме на бедрата и коленете, докато тялото ви леко лежи напред; придържайки се към перилата на наклонена бягаща пътека, действително принуждава тялото ви да се облегне назад.

Спрете бягащата пътечка

Има няколко начина да спрете движещата се бягаща пътека:

Първите два метода се препоръчват за начинаещи потребители на неблагодарна; последният метод изисква известна координация и практика.

Източник:

Berling J, Фостър С, Гибсън М, Добърщайн С, Порчари Д. "Ефектът на окачването на перилото върху поглъщането на кислород по време на тренировка на стационарната тренировка". J Cardiopulm Rehabil. 2006 ноември-декември, 26 (6): 391-4.