10 начина, по които можете да преживеете нежелана храна

Желанието за нездравословни храни може да ви накара да сте нещастни, особено когато изглежда, че идват от нищото. Една минута сте добре и в следващия момент се чувствате като цялото ви тяло, молейки за една много голяма чаша фъстъчено масло.

Това е по-лесно, когато пожелаете ябълки или боровинки или зелен фасул, защото те са с ниско съдържание на калории и са добри за вас. Проблемът е, когато чувствате, че се нуждаете от нещо сладко, нещо солено или нещо с високо съдържание на мазнини. Или най-лошият сценарий е, когато пожелаете всичките три едновременно.

Желанията изглежда да поемат свой собствен живот. Можеш да се биеш с тях или да се предадеш на изкушението. Предоставянето на веднъж за известно време или контролиране на апетита, като изберете малки порции, които ви позволяват да останете в калоричния си бюджет, са добре. Но когато апетита се превърне в binges, рискувате да спечелите нежелано тегло или да живеете на разстояние от храни, които просто не са добри за вас.

Срещате ли се с глад за храна? След това разгледайте нашите най-полезни съвети.

1 - Справете се с вашата Trigger Храни

carotur / iStock

Много по-лесно е да се поддавате на изкушението, когато храната, която желаете, е лесна за достигане. Така че не се пазят нездравословни храни, които сте склонни да пожелаете в кухнята или на бюрото си на работа или където и да сте. Това не означава, че не можете да поддържате никакви третирания в къщата, но изберете екстри, които са по-лесни за вас. Не съхранявайте чаши с фъстъчено масло, ако не можете да се разхождате без да ядете цялата чанта.

2 - Не прескачайте храната

Александър Накич / Гети изображения

Поставянето на коремче, което не ръмже, улеснява отстраняването на вашите желания, така че не пропускайте редовните си хранения. Започнете със здравословна закуска и продължете с хранителен обяд и вечеря. И е добре да включите някои закуски, стига те да са добри за вас и да запазите калориите си в редица.

3 - Има ли жажда или глад?

Изключително изображения / Гети изображения

Има разлика между физическите чувства на глада и умствените и емоционални чувства на желание за нещо. Ако сте гладни и не е близо до хранене, вероятно трябва да ядете нещо. Ако не сте наистина гладни, опитайте някои техники за разсейване, които се появяват на следващия етап.

4 - Пийте вода или напитка с ниско съдържание на кал

Майкъл Поелман / Гети изображения

Пиенето на висока чаша вода може да служи като разсейване или може да реши вашето желание, без да добавя калории. Ако гладката вода звучи скучно , добавете парче или две лимони, вар или краставица. Или пийте на студен чай (без добавена захар).

5 - Отидете на разходка

istockphoto

Ето още едно разсейване, което има ползи за здравето. Извършете желанията си с малко упражнение и излезте навън за разходка . Ако не можете или не искате да излезете навън, направете няколко минути с кастини. Освен че служи като разсейване, физическата активност може да помогне за намаляване на стреса, който може да допринесе за вашите желания.

6 - Вземете Nap

Хосе Луис Пелаez Inc / Гети изображения

По-лесно е да се впуснете в желанието си за храна, когато сте уморени, така че може би кратък следобед ще ви помогне. Също така, уверете се, че получавате достатъчно сън всяка нощ, като си лягате в разумен час (тук ви помагаме да спите по-добре през нощта).

7 - Четкайте зъбите си

Bambu Productions / Гети изображения

Подаването на зъби и измиването може да е просто разсейване, но чистата уста и свеж въздух може да са достатъчни, за да не искате да се отдадете на нещо сладко или мазно. Ако не сте вкъщи, използването на монети за дишане може просто да направи този трик.

8 - Дъвчете дъвка или твърд бонбон

Научна фотобиблиотека / Гети изображения

Пръчка от дъвка или твърда бонбонка няма много калории, а вкусът може да бъде всичко, от което се нуждаете, за да преодолеете сладкото си желание. Като алтернатива можете да опитате нещо като MealEnders, което съчетава вкусно сладки вкусове с хладни, неприятни усещания, които могат да спрат много желания в своите песни.

9 - Свържете се с приятел

GrapeImages / Гети изображения

Обадете се или текста на приятел или член на семейството, който може да ви разкаже от желанието ви. Винаги е хубаво да имаш някой в ​​твоя ъгъл, който да може да подкрепи усилията ти да се храниш по-здравословно. И вие можете да сте там за тях, когато имат нужда от помощ и с жажда.

10 - Изберете най-здравословния вариант за закуска

Джон Ловец / Гети изображения

Има много здравословни храни, които могат да задоволят жаждата за нещо сладко или солено. Пресни плодове, гладко плодове, фъстъчено масло на целина, или един парченце пълнозърнест тост с бадемово масло могат да завладеят глад и да добавят хранителна стойност.