Как да измерим телесните мазнини

Когато става дума за проследяване на загуба на тегло, повечето от нас разчитат на скалата, за да ни кажат дали сме загубили или наддават тегло. Но тъй като хората се научават бързо, това не е най-добрият начин да следите теглото си. Скалата измерва всичко, включително мускулите, мазнините, костите и това, което сте яли или пили този ден. Това не ви казва какво наистина трябва да знаете: колко мазнини имате?

Състав на тялото

Съставът на тялото е просто съотношението на постно телесната маса към мастната телесна маса. Твърде много мазнини могат да доведат до здравни проблеми като сърдечни заболявания, диабет, висок холестерол и други сериозни състояния. Ако поддържате мазнините в тялото си в разумно ниво, ще бъдете по-здрави и, разбира се, по-тънки.

Мазнини в тялото Категории за жени

Мазнини в тялото Категории за мъже

И така, как да разберете каква е вашата телесна мазнина? По-долу са най-популярните методи за тестване на тялото.

Как да тествате мазнините в тялото си

DEXA (двойна енергийна рентгенова абсорбциометрия)

Този тест се използва за измерване на костната плътност, но също така измерва процента на телесните мазнини, както и къде е по-голямата част от мазнините ви (сякаш не сте знаели).

Фактите за DEXA:

Консултирайте се с Вашия лекар, за да проверите дали е подходящо за Вас и да се обадите на застрахователната Ви компания, тъй като те могат да я покрият. Цената обикновено е около 100 щ.д.

Хидростатично претегляне

Това е просто фантастичен начин да кажете подводно претегляне. Подобно на DEXA, този тест е един от най-точните. Как работи:

Много университети предлагат този тест за около $ 25- $ 50. Обадете се в местния университет и попитайте дали те предлагат това. Фитнес вълна предлага мобилно хидростатично теглене в Южна Калифорния, Невада и Аризона за $ 49,95.

Calipers (известен още като Test Pinch)

Този метод използва дебеломери за измерване на дебелината на кожата в няколко области на тялото ви. Как работи:

Можете да получите тест в повечето здравни клубове и университети за малки или никакви разходи. Можете също да купите свои собствени дебеломери, но няма да се вълнувам от резултатите, които получавате. Ако не сте умели в това, резултатите могат да бъдат далеч. Винаги се уверете, че получавате един и същ човек, за да тествате телесната си мазнина, тъй като резултатите могат да варират от тестер до тестер. Къде да намерите калпари с телесна мазнина.

Биоелектричен импеданс

Това е един от най-бързите методи за тестване на телесните мазнини, използвайки скала на BIA.

Това е лесен начин да тествате телесните мазнини. Уверете се, че тествате по едно и също време на деня, за предпочитане първото нещо сутрин преди закуска, но след чаша вода.

Индекс на телесна маса

Очевидно има много методи за тестване на телесните мазнини (и много от тях нямах време да говоря). Точността е важна, но всички тези методи (ако се използват правилно) могат да измерват телесната мазнина в рамките на 2-5%. Проследяването на телесните мазнини е най-добрият начин да се уверите, че губите мазнини и получавате мускули . Просто не го тествайте прекалено често, тъй като измерванията на телесните мазнини не показват малки промени. Най-добре е на всеки 4-8 седмици.