11 Отслабване Въпроси да попитате Вашия лекар

Критичната информация, която трябва да получите, когато видите лекар за загуба на тегло

Ако сте готови да видите лекар за загуба на тегло, трябва да отидете на вашата среща подготвени. Има няколко критични въпроса за отслабване, които трябва да зададете. Може да искате да говорите с Вашия лекар за лекарства за отслабване, за рисковете от различни програми за отслабване и за ползите от загубата на тегло. Вашият лекар ще може да ви даде отговори, които вземат под внимание вашата лична здравна история.

Най-добрият лекар за отслабване

Преди да направите среща, може да се запитате за какъв лекар да видите за отслабване. Има вероятно десетки лекари загуба на тегло във вашия район и много от тях могат да бъдат свързани с диета програма или услуга. В крайна сметка тези лекари може да са в състояние да помогнат.

Но когато започвате програма за отслабване, първо трябва да видите Вашия лекар. Защо? Тъй като, въпреки че Вашият лекар може да не е експерт по отслабване, Вашият лекар за първична помощ е специалист по медицинската си история. Вашият редовен лекар може да отговори на общи въпроси относно загуба на тегло и да ви даде персонализирани отговори въз основа на собствената си здравна история и медицински състояния.

Ако Вашият лекар не може да отговори на конкретни въпроси относно популярни диетични програми , упражнения или лекарства за отслабване , той или тя може да ви насочи към най-добрия експерт във вашия район.

Отслабване Въпроси да попитате Вашия лекар

Когато за пръв път виждате Вашия лекар за загуба на тегло, започнете разговора, като обяснете, че искате да отслабнете.

Вашият лекар може да го вземе оттам и да предложи предложения за диетични програми или планове за упражнения, които да следват. Но ако не, задайте тези въпроси, за да получите информацията, от която се нуждаете.

 1. Трябва ли да отслабна? Вашият лекар може да ви даде бърз отговор или може да отнеме известно време, за да изчисли вашия ИТМ . Някои лекари също могат да измерват телесния Ви състав .
 1. Имам ли достатъчно здравословно хранене? Ако сте претърпели промени в здравето, Вашият лекар може да Ви помоли да изчакате, докато състоянието Ви се стабилизира, за да започнете диета или тренировъчна програма.
 2. Колко тегло трябва да загубя? Отговорът на този въпрос може да зависи от това колко тегло искате да загубите, но е възможно вашият лекар да има и препоръка. С приноса на Вашия лекар може да сте в състояние да зададете по-разумна цел .
 3. Дали теглото ми засяга здравето ми ? Има някои състояния като диабет тип 2 или хипертония, които могат да се подобрят, ако отслабнете. Посъветвайте се с Вашия лекар, ако диета или тренировъчна програма може да подобри Вашето медицинско състояние .
 4. Как ще се подобри здравето ми, ако отслабна? Познаването на отговора на този въпрос може да ви даде мотивация , когато ударите плато за загуба на тегло или когато ви липсва енергия, за да продължите с програмата си. Подобряването на Вашето медицинско състояние може да означава, че можете да приемате по-малко лекарства или да се консултирате с Вашия лекар по-рядко.
 5. Мога ли да взема лекарства за отслабване? Можете да говорите с Вашия лекар за лекарства за отслабване, ако сте значително наднормено тегло и ако сте опитвали други методи за отслабване без успех. Преди да говорите с Вашия лекар за хапчета за отслабване, трябва да сте готови да обясните различните програми за диета, които сте опитвали. Много лекарства за диета имат странични ефекти. Вашият лекар вероятно ще иска да опитате по-безопасни, по-често срещани методи за отслабване, преди да отидете на лекарства.
 1. Колко тегло трябва да загубя, за да видя полза? В някои случаи само малко количество загуба на тегло може да окаже значително влияние върху вашето здраве.

 2. Имам ли медицинско състояние, което трябва да повлияе на диетата, която избрах? Има специфични планове за хранене, които се препоръчват за хора, които имат заболявания като диабет или хипертония . Разберете дали има план, който се препоръчва за вас.
 3. Има ли някакви храни, които трябва да избягвам? Някои лекарства могат да станат по-малко ефективни, ако ядете определени храни. Грейпфрут например не се препоръчва за хора, които приемат лекарства, понижаващи холестерола. Запишете всякакви храни, които трябва да избягвате, и публикувайте списъка на място, където го виждате всеки ден.
 1. Аз съм достатъчно здрав за енергична физическа активност? Уверете се, че сте достатъчно здрави както за здравина, така и за сърдечно-съдови тренировки . Ако лекарят ви предостави ограничения, може да искате да ги напишете, за да ги запомните, след като напуснете офиса.
 2. Как трябва да наблюдавам интензивността на упражненията? Повечето програми за упражнения изискват да работите на различни нива на интензивност . Но не всички методи за мониторинг на интензивността на упражненията работят за всички упражнения. Монитори на сърдечната честота, например, няма да работят за хора, които приемат лекарства, които поддържат ниското си сърце. Посъветвайте се с Вашия лекар, за да сте сигурни.

Този първоначален разговор с Вашия лекар трябва да Ви предостави цялата информация, от която се нуждаете, за да започнете програмата си за отслабване. Тъй като продължавате с програмата си, не забравяйте да се свържете с вашия лекар, ако забележите необичайни симптоми или промени в здравето, които предизвикват аларма.

Ако имате проблеми със загуба на тегло, не се колебайте да посетите Вашия лекар, за да видите дали може да има медицинска или физическа причина за вашата борба . Ако сте се опитали да отслабнете в продължение на шест месеца или повече и теглото си е причинил здравословни проблеми, може да искате да обсъдите възможността за хирургия загуба на тегло .

Източници:

Bleich SN, Bennet WL, Gudzune KA, Cooper LA .. "Влияние на BMI на лекаря върху грижите за затлъстяването и вярванията". Journal of Obesity май 2012 г.

Лиза Харк, доктор на науките, д-р Дарвин Дейн, младши, д-р, MS "Поемане на история на храненето: практичен подход за семейните лекари". Американски семеен лекар, март 1999 г.

Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ. Отслабване. Въпроси за доктора. Healthfinder.gov http://healthfinder.gov/HealthTopics/Category/health-conditions-and-diseases/obesity/losing-weight-questions-for-doctor Достъп: 13 ноември 2015 г.

Мария Л. Лурейро, Родолфо М. Найга младши, Мария Л. Лурейро, Родолфо М. Найга младши "Затлъстяване, загуба на тегло и съвети на лекаря". Социални науки и медицина май 2006 г.

Катрин И. Полак, Стюарт С. Александър, д-р Синтия Д. Кофман, д-р Джеймс А. Тълски, Паулин Лина, МРХ, Роуена Дж. Долор, М.Х., Iguehi E. James, MPH. , Rebecca J. Namenek Brouwer, MS., Джъстин Ре Манусов, БА., Трулс Østbye, MD, PhD. "Техники за комуникация с лекар и отслабване при възрастни: проект CHAT." American Journal of Preventive Medicine октомври 2010 г.

Д-р Джон Г. Скот, д-р Дебора Коен, Барбара ДиКико-Блуум, РН, доктор, MHP, А. Дж. Орзано, доц. Д-р Патрис Грегъри, Д., МРЗ, Сюзън А Флоке, доктор, Лиза Максуел, BS, Бенджамин Крабрите, доктор. "Говорейки за теглото: как пациентите и клиницистите с първична помощ започват консултации за отслабване." Превантивна медицина юни 2004 г.

Сюзън А. Флоке, доктор; Аарон Кларк; Кейти Шлесман; Джинджър Помориеко. "Упражнение, диета и консултации за отслабване в семейната медицинска амбулаторна среда." Семейна медицина юни 2005 г.