Как да намерим лекар по бариатрична болест (доктор по отслабване)

Бариатричен лекар или бариатричен лекар е лекар, който е получил специализирано обучение в областта на бариатичната медицина или медицинското управление на теглото. Бариатричните лекари могат да лекуват с наднормено тегло и пациенти със затлъстяване диета, хранене, упражнения, поведенческа терапия, лекарства, хирургия или всякаква комбинация от тези лечения.

Някой, който многократно и неуспешно се опитва да отслабне, може да се възползва от лечението под грижата на бариатричен лекар.

Как да намерим бариатричен лекар

Ако сте се опитвали да отслабнете сами без успех, може да искате да се свържете и да получите помощ от бариатричен лекар. Един барикарски лекар може да ви помогне да ви води през процеса на отслабване с медицински лечения и други ресурси, които може да нямате достъп до себе си. Баритаричните лекари се обучават да лекуват затлъстяването като заболяване, а не като недостатък на личност или начин на живот.

Ако се опитате да намерите бариатричен лекар, може да не се появява думата "bariatric", когато търсите в медицинските указатели. Думата е премахната от някои списъци, защото объркала някои пациенти. През 2015 г. Американското дружество на бориатричните лекари промени името си в асоциация за затлъстяване, за да помогне на потребителите да разберат по-добре какво правят тези лекари.

Можете да потърсите експерт в областта на затлъстяването, като използвате онлайн базата данни в Асоциацията за медицина за затлъстяване.

Чрез този ресурс можете да намерите списъци за лекари, практикуващи медицински сестри, лекари, помощници и други доставчици на здравни услуги, които са специално обучени да управляват затлъстяването. Тези специалисти са обучени, за да ви помогнат да управлявате храненето, физическата активност, поведението и медикаментите, така че да сте по-способни да постигнете и поддържате здравословно тегло.

Вашият лекар може да не е включен в тази директория и може да не е член на Асоциацията по медицина за затлъстяване. Но това не означава непременно, че той или тя не може да ви помогне да отслабнете. Тъй като наднорменото тегло и затлъстяването са широко разпространени условия, има много доставчици на здравни услуги, които имат опит със загуба на тегло и други медицински състояния. Вашият доставчик на здравни услуги може да бъде в състояние да обсъди теглото си и да ви насочи към експерти, които могат да ви помогнат да отслабнете. Това може да включва бариатричен хирург.

Как да намерите ботария хирург

Ако смятате хирургия за отслабване, трябва да говорите с бариатричен хирург. Хирургът за отслабване е лекар, обучен в хирургични методи, които се занимават със затлъстяването . Вашият първичен лекар може да ви предложи или да ви насочи към хирург. Или може да намерите квалифициран бариатричен хирург чрез Програмата за акредитация и подобряване на качеството (MBSAQIP) за метаболитна и бариатрична хирургия.

MBSAQIP е програма за сертифициране, която съчетава ресурсите на Американското дружество за метаболитна и бариатрична хирургия (ASMBS) и Американския колеж по хирургия (ACS), за да помогне на пациентите да намерят квалифицирани, обучени хирурзи, които да им помогнат да ги ръководят през процеса на хирургична загуба.

Бариатричен хирург може да обсъди няколко важни въпроса с вас:

Можете да използвате онлайн базата данни в ASMBS или онлайн директорията на Американския колеж по хирурзи, за да намерите хирург във вашия район. Също така има полезно ръководство за намиране на квалифициран хирург, който да ви помогне да сортирате квалификациите и сертифицирането на операциите. MBSAQIP сертифицира центровете за хирургическа загуба, така че да можете да намерите програма във вашия район.

Как да работите с баритаричен лекар, за да отслабвате

Няма значение, ако изберете медицинско лечение или хирургично лечение за отслабване. Указанията за успешна работа с Вашия лекар са еднакви. Първо, винаги е напълно честен за начина ви на живот и вашите очаквания. Вашият доставчик на здравни услуги се нуждае от точна информация, за да ви предостави най-добрата грижа.

И на второ място, не се страхувайте да зададете въпроси. Вашият лекар е ваш водач, но той или тя не може да направи тежка работа за загуба на тегло за вас. Затова е важно да разбирате напълно всички указания или препоръки, които те предоставят. Вашият живот може да зависи от добрата комуникация между вас и вашият бариатричен лекар. Така че изберете лекар, на когото имате доверие, и работете заедно за здравословно тегло и дълъг и активен живот.

* Тази статия е редактирана от Malia Frey, .com Отслабване експерт