Ръководство за начинаещи и обучение за начинаещи

Запознаване с основите на тренировката за теглото

Ако сте нов за обучение по тегло, по-долу е кратко обобщение на основните принципи.

Когато сте разградили този грунд, може да искате да проследите тези допълнителни статии, които трябва да гарантират, че имате солидна основа.

Основните положения на тренировката за теглото са сравнително прости, но можете да напредвате по целия път до сложните олимпийски лифтове, чистата и дрънкане и отвличането, ако това е вашето наклонение. Няма нужда да се притеснявате за това коя конкретна версия на упражнения правите, когато започнете, стига да се предпазите от наранявания с правилна техника. Като започнете всяка нова програма за упражнения , отидете лесно в началото, изграждане на сложност по-късно. Както се чува един добре известен подемник, който казва: "Станете с него: вдигнете мръсните тежести!"

Какво е обучение Тегло?

Тегло обучение е организирано упражнение, в което мускулите на тялото са направени да свиват в отговор на външни тежести, упражнения на тялото или съпротива, или други устройства, за да стимулира растежа и силата.

Тегло обучение също се нарича "съпротива обучение" и " сила обучение ".

Какви са ползите от теглото обучение?

Теглото или съпротивата или тренировките за сила имат важни предимства извън изграждането на големи мускули , което често се фокусира върху много медийно внимание. Тегло обучение може:

Къде трябва да направя обучението си по тегло?

Можете да тренирате в гимнастически салон, здравен клуб или фитнес център или у дома. Някои работни места инсталират тренировъчни тренировки и много ваканционни курорти също имат най-малко основно оборудване. Някои хора предпочитат да се обучават у дома с техните собствени тежести и оборудване. Ще откриете предимства и недостатъци на всеки подход.

Все пак, други като открито въздух дейност и да преносими оборудване , като съпротива ленти и тръби за паркове и полета.

Какво оборудване трябва да започна обучението по тегло?

Най-малкото се нуждаете от здрава чифт обувки с подхлъзгаща подметка, бутилка с вода, кърпа и подходящо облекло.

За домашна тренировка , стартовото оборудване може да включва регулируема пейка за тежести за различни упражнения; гири - може би дори само две или три различни тежести; регулируема стъпка за аеробно стъпало; упражнение или йога мат за подови упражнения и фитнес топка, която е надуваема топка, на която могат да се извършват различни упражнения.

Използването на собственото си тяло за свиване на мускулите е съществена част от тренировките за теглото. Плъзгането е добър пример за използване на теглото на тялото за трениране на мускулите на рамото и гръдния кош . Chinups и situps са други примери.

Какво оборудване има на фитнес центрове?

Басейнът обикновено има комбинация от свободни тежести, машини, столове, пейки, топки и ленти.

Свободните тежести обикновено се използват в помещение или зона, отделно от машините и другото оборудване, но не винаги. Зависи от клуба.

Свободните тежести са сравнително стандартни с барботи, гири, барове с регулируеми тежести за плочи, може би Kettlebells и още няколко други спомагателни съоръжения като стелажи и клетки.

Машини като бягащи пътеки, стъпални машини, кръстосани тренажори, гребла , кабелни тежести , плувни машини, асистирани водолазни машини и мулти-гимнастики, за да назоват няколко, изглеждат, че се развиват по-бързо и по-бързо от глобалното затопляне. нещата с картите, които да ви помнят, се виждат на някои места.

Имам ли нужда от личен треньор?

Наемането на личен треньор (PT) е добра идея, но трябва да сте сигурни, че лицето е квалифицирано и има някакъв опит в качествената работа. ПТ може да се ангажира частен или обикновено можете да наемете един във фитнес за час. Много от заниманията включват поне една тренировъчна сесия или разходка с вашето членство, по време на която можете да изпробвате различни машини за упражнения и тежести. Може да бъде включена и програма за обучение . Трябва да проверите това с някоя бъдеща фитнес зала, преди да се регистрирате.

Гимназиите, колежите и университетите, треньорите и обучителите без съмнение се различават по качество и експертиза, но те могат да бъдат отлично въведение.

Как трябва да се затопля и охлажда?

Загряването трябва да включва леко аеробно упражнение в продължение на десет до петнадесет минути. Преди да правите упражнения за повдигане с тежести , няколко повторения с по-малко тегло, отколкото избраното за основното упражнение, са добра стратегия.

Охлаждането може да помогне за намаляване на мускулната болезненост в следващите часове. Охлаждайте с леко разтягане, калитинизъм или с по-бавна версия на дейността; например, бавно движение за бегачи, бавен плуване за плувци.

Какви са "сетове" и "повторения"?

Това е просто понятие, но трябва да сте напълно запознати с него, защото това определя качеството и количеството на почти всички програми за обучение по тегло .

Повторението е едно цялостно упражнение и често се съкращава до "реплика". Например, един лифт от мряна от пода до талията и отново надолу е повтаряне на едно. Звучи малко странно, когато едно повторение е само едно, но чакайте, има още какво да се случи. Повторенията се отнасят за всяко упражнение, което правите, включително и за тези без тежести. Две situps също са две повторения.

Комплектът е група от повторения и се определя от почивка между: например, правите шест асансьора с мряна, а след това останете две минути и направете още шест. Ако повтаряте този цикъл от шест три пъти, сте извършили три поредици от шест повторения на упражнението. Това е написано подобно на това:

мъртво въже 3 х 6 или 3 серии 6 повторения.

Какво означава RM означава?

Експериментален максимум. Това е максималното натоварване, което може да бъде толерирано за даден брой повторения, преди мускулите ви да се провалят или гушат зле и трябва да спрете. Например, правиш десет къдрици с бицепс с дъмбел от 15 кг (около 7 килограма) и не можеш да сгъваш ръката, за да вдигнеш теглото за следващото повторение. Това е написано по този начин: bicep curl - 10RM - 15 паунда.

1RM е като вашето лично най-добро за всяко упражнение. Това е най-многото, което можете да вдигнете само за едно повторение. Вашият 1RM за гърбица къдря може да бъде 25 паунда (около 11 кг), но вашият 10RM е само 15 паунда.

Какво е "добра форма"?

Извършването на упражнение с подходяща форма означава следване на препоръчаното положение и движение на тялото, за да се осигури ефективно повдигане, както и защита от наранявания. Например, за клякам поддържането на прав гръб с пети, здраво закрепени на земята и колената, които са неразвити или се свиват навътре, са важни за изпълнението на това упражнение.

Какви са комбинираните и изолиращи упражнения?

Комбинираните упражнения целят повече от една съвместна и повече от една мускулна група. Изолационните упражнения са ограничени до едно съвместно движение и обикновено една мускулна група; например стандартната гънка на къдрене е упражнение за изолация, докато клякатите са комбинирани упражнения, които включват мускулите на краката, гърба, глутетата (задника) и коленете, бедрата и глезенните стави. Панелната преса също е комбинирано упражнение.

Какво е "оцветяване"

Забелязването е практиката на приятел или треньор да ви наблюдава или да ви помага, докато вдигате тежести с цел безопасност или напътствие. Наблюдателят може действително да помогне на лице под натоварване в случай, че теглото заплашва да завладее лицето, което е забелязано, или да предложи добра форма. Упражненията като пейка с тежки тежести обикновено изискват наблюдател.

Как трябва да дишам?

Освен някои усъвършенствани техники, трябва да издишвате усилие, т.е. когато натискате, повдигате или дърпате и вдишвате, когато се върнете в стартовата позиция. Лесно е да забравите да дишате, когато правите тежести - не, разбира се, но все пак си струва да си напомняте от време на време за вашето дишане.

Следващата стъпка

Подобно на много спортни и фитнес дейности, можете да постигнете по-високи нива на знания, сложност и личен опит в тренировките с малко време и ангажираност. Прочетете допълнителните статии, изброени в началото на тази статия, или разгледайте другата информация на този сайт. Най-вече, стигнете се до него и направете малко тренировка по тялото у дома или в салона. Започнете бавно и ще бъдете изненадани колко бързо можете да постигнете напредък.