Не правете тези грешки при повдигане на теглото

Досега знаете колко е важно тренировките за сила . Това е "задължително", когато става въпрос за здрави и здрави. Повдигането на тежестите добавя мускулите към тялото ви, което безспорно ще ви помогне да обновите метаболизма си и да сте годни. Освен това, Центърът за контрол на заболяванията ("Център за контрол на заболяванията") изброява други предимства на редовното здравословно трениране, като по-малко симптоми на артрит, диабет и остеопороза, както и по-малко шансове за затлъстяване, болки в гърба и депресия.

Извличане на максимална полза от вашето обучение

Така че, разбира се, го правите, или поне искате да започнете! Но тук е изключително важно да запомните: трябва да го направите правилно . Правилната техника за обучение на силата е от съществено значение, ако наистина искате да видите всички предимства. Например, 10 бавни, контролирани къдрици с дъмбел бицепс са по-ефективни от 50, направени с ръце, които се люлеят назад и напред. Нека да разгледаме най-често срещаните грешки, наблюдавани от обучителите навсякъде, и да откриете простите корекции, които можете да направите за силови тренировки, които ви помагат да видите резултатите и да останете безболезнени.

1. Дръпна главата по време на натискане

Какъв е проблема? При извършване на натискане надолу, задните пластини и / или главата се спуска напред. Спускането на главата оказва натиск върху шийния прешлен на гръбнака и ви кара да мислите, че намалявате по-далеч, отколкото сте.

Какво е решението? Независимо дали правите лицеви опори на коленете или пръстите на краката си, поддържайте коремчетата, глътките и бедрата много стегнати и нека очите ви да гледат на пода пред върховете на пръстите ви. Лактите трябва да заснемат на диагонал. Ще бъдете изумени колко много повече можете да правите.

2. Слаба ядро

Какъв е проблема? Слабото ядро ​​по време на натрупване поставя допълнително тегло върху коленете. Слабото ядро ​​по време на клякам оказва натиск върху долната част на гърба. Слабото ядро ​​по време на издърпвания означава, че няма да можете да издърпате ... така че можете да разберете защо искате да го избегнете! По-голямата част от нараняванията във фитнес залата могат да бъдат проследени обратно до слабото сърце. Когато сърцевината ви не е включена , натискът на теглото ще ви отведе до коленете, ханша или раменете, в зависимост от това, което правите. Това води до нараняване и ви попречи да видите вида резултати, които искате.

Какво е решението? Във всяко упражнение (от лагери и клякам до пейка и push-up) е жизненоважно да поддържате сърцето си ангажирано. Представете си, че сте сложили стегнат джинси и е трябвало да издърпате корема, за да ги накарате да се закопчат. Това е основният ангажимент, от който се нуждаете.

3. Bad Lunges

Какъв е проблемът ? По време на удари краката са твърде близо една до друга, коляното се простира над горната част на крака или задният крак остава прав, вместо да се огъва в коляното. Това натиска коляното и води до наранявания. Той също така предотвратява пълен набор от движения и затова вашите глутати не се захващат.

Какво е решението? Подходящите заплахи са от решаващо значение! Когато се спускате надолу, предното коляно трябва да завърши директно над предния ви глезен. Докато спускате надолу, задното коляно трябва да се огъне и да се доближи до земята. Когато натиснете обратно в стартовата позиция, поставете голямата част от теглото върху предната пета.

4. Неправилно изравняване на гръбначния стълб

Какъв е проблемът ? Прегъване или накланяне в пръстите на ръцете ви по време на клякам и ловуване. Това оказва натиск върху коленете и гръбначния стълб и предотвратява активирането на глутетата.

Какво е решението ? Дръжте очите право напред, абсолютно заети, раменете над бедрата и тежестта в петите си, докато правите клякам или lunges.

5. Спуснати рамене

Какъв е проблема? При извършване на всякакъв вид пресоване или на горната част на тялото - дори при натискане нагоре - раменете се повдигат и "скачат" към врата. Това създава уплътнение и притискане на нервите в областта на врата и раменете, което може да доведе до напрежение главоболия и лоша поза. В допълнение, вие губите решаваща сила в правилната част на горната част на гърба и лотос, където го искате.

Какво е решението? По време на всяко тренировъчно тренировъчно трениране, дръжте раменете си надолу и назад. Представете си, че плъзгате раменете си в задните си джобове.

Не забравяйте, че най-доброто, което можете да направите, за да осигурите правилна форма и страхотни резултати, е да получите някаква помощ. Наемането на треньор за няколко сесии може да бъде най-добрата сума, която харчите през цялата година. Ако това не е възможно за вас, намирането на групова тренировъчна класа във фитнес или онлайн е още един чудесен начин да получите знаци за правилната форма и съвети за успех. Ако ще отделите време за силен влак, не губете втори път. Направете времето, което харчите, като правите всичко с подходяща форма.