9 неща, които трябва да купите, преди да започнете тренировъчна програма

Основни инструменти за фитнес

Хенрик Соренсен / Гети изображения

Готови ли сте да започнете нова тренировъчна програма? Може би искате да направите упражненията си по-ефективни. Най-доброто тренировъчно оборудване може да увеличи мотивацията ви, да улесни упражненията и да ви помогне да губите мазнини по-бързо. Независимо дали започвате програма за тренировка, за да отслабнете или просто се опитвате да подобрите начина, по който тялото ви изглежда и се чувства, обработвайте работата по-бързо с помощта на високотехнологични инструменти и нискотехнологични неща.

Устройствата за упражнения могат също така да повишат безопасността на вашата тренировка. Така че първото нещо, което бихте искали да разгледате, е идентификационната гривна. Марки като Road ID правят китките, които можете да носите, докато работите на закрито или навън. Никой никога не може да повярва, че може да се случи инцидент, но ако някой го направи, вие искате да сте сигурни, че спешните служители имат важна информация за здравето и идентификацията веднага.

Повторно използваема бутилка за вода

Contigo

Правилната хидратация е от съществено значение по време на тренировката. Но в повечето случаи не трябва да разчитате на захарни напитки, натоварени с калории, особено ако се опитвате да отслабнете. Американският съвет по упражняване препоръчва упражнителите да се хидратират само с вода за сесии, които траят по-малко от час. Поставете отново бутилка за многократна употреба, която лесно се пренася и лесно се почиства. Марки като Contigo (на снимката по-горе) предлагат бутилки, които са лесни за използване преди и след тренировката. Те също така осигуряват бутилки за вода, които ви позволяват да ароматизирате водата си с пресни плодове за допълнителен изблик на (здравословен) аромат.

Фитнес Тракер, който измерва сърдечната честота

Fitbit

Добре разработената тренировъчна програма трябва да бъде балансирана с трудни интервали от дни , по-дълги умерени сесии и лесни сесии за възстановяване . Но откъде знаеш колко трудно работите? Можете да използвате усещането за усилие , но този метод не винаги работи.

Фитнес инструмент, който измерва сърдечния ритъм, може да ви даде номерата, от които се нуждаете, за да сте сигурни, че винаги упражнявате с най-ефективна интензивност. Има много на пазара, от марки като Polar, Garmin, Fitbit и др.

Fitbit Ionic и Fitbit Versa предоставят данни за сърдечния ритъм както по време на тренировката, така и през целия ден, за да ви помогнат да постигнете фитнес цели. Освен това ще получите широка гама от приложения за начина на живот и упражнения, за да поддържате програмата си на пистата, включително тренировки, програмирани от Fitbit Coach, доставени на китката ви, и приложението Relax, което ще ви помогне да се отпуснете и да разрушите.

Спортни специфични обувки

Студио Яги / Гети изображения
Не трябва да бягате в обувки за ходене, не трябва да се монтирате в обувки за бягане и не трябва да играете тенис в обувки, направени за мола. Добра чифт обувки, предназначени специално за тренировката, която сте избрали, биха могли да направят разликата между завършването на тренировката ви удобно и напускането поради болка.

Когато пазарувате за обувката си, може да ви струва времето да отидете в магазин, посветен на вашия спорт. Пешеходните магазини, например, имат експерти, които могат да оценят походката ви, размера и структурата на краката ви, за да ви дадат подходяща форма. Опитайте няколко чифта, преди да вземете решение.

Ласкателно облекло за фитнес

Ще тренирате по-често, упражнявате по-силно и се чувствате по-добре в тялото си, ако имате тренировъчно облекло, което ви кара да изглеждате и да се чувствате добре. Устройството за компресиране е любимо сред много запалени тренировки, защото прави тялото Ви прилично и стегнато. Някои експерти казват, че дори може да подобри възстановяването след приключване на тренировката. Марки като lululemon, 2XU и Nike правят компресираща тренировка с фигурно-ласкателни стилове.

Когато сглобите гардероба си за тренировка, трябва да потърсите и дрехи, изработени от "влакнести" влакна. Това са облекла, които помагат да се премести влагата от тялото ви, така че да се чувствате сухи и удобни, докато тренирате. И купувайте парчета, които можете да покриете, така че да можете да работите при всякакви метеорологични условия.

Слушалки или слушалки за упражнения

Urbanears

Повечето хора могат да завършат по-дълги упражнения, ако се забавляват докато работят. Добра чифт слушалки или слушалки ще ви помогнат да направите това.

Earbuds са вървели високотехнологични и сега могат да измерват сърдечната честота, разстоянието и други данни за тренировка. Марки като Jabra правят няколко модела на различни ценови точки, които са предназначени специално за редовни трениращи за употреба с приложението им за романтично треньорство. И LG прави слушалки, които са устойчиви на пот и някои, които не изискват поставянето на ухото на ухото в някои ситуации, може дори да са безопасни за колоездене.

Ако харесвате усещането за традиционните слушалки, опитайте Hellas от Urbanears. Тези безжични слушалки, които са удобни за потни, покриват цялото ухо и са измити, така че да не се притеснявате, че вашата екипировка ще стане фънки.

Смартфон

Spriggs

Ако упражнявате на открито, важно е да носите своя смартфон, когато тренирате. По този начин винаги сте свързани с услуги за поддръжка, ако има спешен случай. Ако се упражнявате на закрито, разполагането на смартфона наблизо означава, че оставате свързани с любимите си мелодии или подкасти, докато работите.

Оръжията за вашия смартфон се предлагат в различни стилове, но лентичките, направени от Sprigs, са много удобни, защото се побират във всякакъв размер телефон. Вградените точки за захващане поддържат устройството на място и еластичният плат за персонализирано изпълнение не драска ръката ви.

Слънцезащитен крем и балсам за тяло

Ако упражнявате на открито, слънцезащитните продукти са задължителни. Дори и в облачни дни вредните лъчи на слънцето могат да увредят кожата ви и да ви изложит на риск от рак. Потърсете разнообразно слънцезащитно покритие, което да ви предпазва от изпотяване и евентуално отделни продукти за лицето и тялото ви. Ако е възможно, вземете малки контейнери, за да носите със себе си по-дълги тренировки, така че да можете да прилагате повторно, ако е необходимо.

Много упражнения също се кълнат в балсами за тяло, за да предотвратят изтръпване. Използвате тези смазочни масла в областта на тялото си, която се разтрива, така че да не свърши с ожулвания. Ще намерите марки като Bodyglide онлайн или във вашия магазин за спортни стоки.

Защита на очите

Някои спортове, като колоездене, са по-безопасни, когато трениращият има специфична за спорта защита на очите и главата . Дори ходещите трябва да предпазват очите си от слънчеви дни. Намерете чифт слънчеви очила, които имат гумен или неплъзгащ се мост над носа, така че когато започнете да се потите, очилата ви не се плъзгат по лицето. Спортните очила се произвеждат в широк диапазон от стилове и ценови диапазони, така че сравнете цените, за да намерите чифт, който отговаря на вашия бюджет

Цифрова скала

Вие ще искате да измерите напредъка на вашата тренировка чрез измерване на резултатите в цифров мащаб. Хората в Polar правят опростена, високотехнологична скала, която взаимодейства с приложението "Полярен поток", за да осигури програмно ръководство.

Ако искате да измерите други фактори, като например процента на телесните мазнини, помислете за мащаб от марки като Fitbit или Taylor. Ще намерите модели на всяка ценова точка и всеки стил в магазините за спортни стоки, онлайн или на търговците на дребно за домашни стоки.