Справяне със сплашването на фитнес

- Наистина искам да се оформя, преди да отида в салона. Това е първото нещо, което клиентът ми, Джесика, * каза, когато ме нае, за да бъда нейният личен треньор. Когато я попитах защо не е използвала фитнес за да влезе във форма, тя каза: "Ти ли си луд? Ще се разсмея оттам!"

Това е жалко, но много хора се чувстват уплашени от мисълта да се присъединят към фитнес залата .

Влизането в огромна отворена стая със стотици загадъчни машини е трудно и най-лошото е, че членовете изглеждат в отлична форма и знаят точно какво правят. Не е трудно да се разбере защо толкова много хора мислят, че са твърде неспособни да се присъединят към фитнес залата.

Добрата новина е, че има много възможности за избор как и къде тренирате, а всяка фитнес зала предлага различен тип атмосфера. Номерът е да намерите такъв, който да ви е приятно.

Защо фитнес залата може да бъде смущаваща

Навигацията във фитнес залата може да хвърли кой да е на линия, дори и с опитни тренировки. Виждал съм много лични клиенти за тренировки, които се потапят във фитнес за първата среща с мен, вид на страх на лицата им, тъй като се чудят дали са облечени правилно ... какъв вид мъчение ще им прекарам ... колко глупаво ще погледнат пред всички тези хора. Това е нормално да изпитате тези страхове, когато се присъедините към фитнес зала и не е трудно да разберете защо, когато погледнете как са създадени здравни клубове :

Ако сте склонни да се страхувате от гимнастически салони, но все пак искате място да тренирате, има и други възможности за вас. Необходимо е само малко време и изследвания, за да намерите точното място за вас.

Избор на здравен клуб

Има много фактори, които трябва да имате предвид при избора на здравен клуб, от място до членски внос и договори. Но това няма значение, ако няма точната атмосфера. Когато търсите фитнес зала, искате да намерите място, където да се чувствате комфортно и това не винаги е в най-близката верига като 24-часова фитнес, Bally's, Gold's или Lifetime Fitness.

Въпреки че тези типове занимания обикновено предлагат широка гама от услуги и класове, големите пространства и понякога агресивните продавачи могат да направят това неудобно за някои. За по-индивидуализирано и грижовно внимание, както и приятна атмосфера, разгледайте някои от тези идеи.

YMCA

YMCA е организация с нестопанска цел в сферата на обществените услуги, съсредоточена върху семейното здраве и уелнес. Въпреки че всеки от тях е различен, повечето предлагат спокойна атмосфера, приятелски настроен персонал и чудесно място за семейства да се упражняват и да играят заедно. Проверете в местния YMCA, за да видите какви програми предлагат, както за деца, така и за възрастни.

Центрове на еврейските общности

СКК е друго място, подходящо за семейства, предлагащо всичко от тренировки за фитнес до групи за фитнес класове. Подобно на YMCA, те също предлагат много лагери и програми за деца, както и услуги за дневни грижи. И вие не трябва да сте юдейски, за да се присъедините.

Местни центрове за отдих

Много градове и градове разполагат с Отдела за паркове и развлечения, предлагащи фитнес класове (за възрастни и деца), фитнес центрове, детски програми и др. Тези типове места често са случайни и спокойни, а не "хардкор" като някои други видове фитнес зали. Често можете да се присъедините към фитнес класове (като йога или тай чи), без да се налага да плащате членство в салона и това е чудесно място да се срещнете със съседите си, без да се чувствате като в конкурентна атмосфера. Обърнете се към отдела на местните паркове, за да разберете какво разполагате във вашия град.

Болнични бази

Много болници вече предлагат фитнес услуги, което е чудесен избор дали имате медицинско състояние или не. Персоналът на тези видове зали обикновено е много добре обучен и, разбира се, имате достъп до медицински съвети, ако имате нужда от тях.

Клубове само за жени

Тези типове клубове (като Curves) обикновено предлагат 30-минутни схеми, които съчетават сила и аеробно обучение в една тренировка. Тъй като те са само жени и няма излишни украшения, много жени се чувстват комфортно да работят в този тип среда. Недостатъците са, първо, да правите една и съща тренировка твърде дълго може да доведе до загуба на тегло плата и скука. Второ, хидравличните машини изключват всякакви претеглени ексцентрични движения (понижаване на теглото). Въпреки че Curves твърди, че това е по-безопасно и намалява нараняването, това всъщност означава, че мускулите не се обучават функционално. Мускулите трябва да могат да се справят с тежестта (независимо дали става дума за машини или да вземат дете) чрез пълен набор от движения. Все пак, това може да бъде чудесно място за начинаещи, особено ако останете месеци.

Лични обучения

Много персонални студиа за обучение са малки и малко по-домашни от големите фитнес зали. Може да ви е по-удобно да тренирате в този тип среда и дори да имате възможност да планирате частни сесии с инструктор. Единственият недостатък е, че обикновено не можете да го използвате, както бихте направили фитнес зала (т.е. да се появи по всяко време за тренировка), а само за отделни сесии с вашия треньор.

Изградете доверието си в салона

Ако решите да се присъедините към фитнес зала, има някои неща, които можете да направите, за да направите преживяването по-лесно и по-приятно:

Важно е да знаете, че фитнес залата не е за всеки, така че не би трябвало да чувствате, че трябва да се присъедините към една, за да получите страхотна тренировка. Можете лесно да създадете свой собствен фитнес у дома , да използвате тренировъчни видеоклипове или да предприемете тренировки навън. За идеи за тренировка посетете моя център за тренировки за голямо разнообразие от свободни упражнения. Можете също така да наемете лични треньори в дома, за да получите инструкция "на едно", без да разсейвате другите упражнения. Има много опции там, за да отговарят на вашите нужди, така че отделете време, за да намерите най-удобната и поддържаща среда за тренировка за вас.