Сън: Изненадващият разум не може да отслабва

Сън: Много от нас знаят, че имаме нужда от повече, но не го правим приоритет. Предпочитаме да останем този допълнителен час, да гледаме още един епизод или да направим повече, преди да го наречем вечер. Но ако загубата на тегло е важна за вас, добавете добър нощен сън към вашия списък със задачи!

Защо сънът е толкова важен за отслабване?

Така че, не саботирайте усилията си за отслабване, като спестявате сън!

4 начина да ви помогнем да си починете

Яжте сън-индуциращи храни на вечеря

Всички сме обвинявали пуйка за нашето изтощение след голямо ядене на благодарността. Турция има тази репутация, защото съдържа аминокиселината Триптофан, за която е известно, че причинява сънливост. И ще станете още по-сънлив, когато свържете тази пуйка с въглехидрати, защото те също са известни, че ви събуждат.

Опитайте да приготвите мини филе с пуешко месо и овес, за да се вмъкнете в това сънено състояние. Други храни, които съдържат триптофан, включват скариди, семена от чиа и яйца.

Упражнение

Знам; вие сте прекалено уморени! Но цикълът трябва да бъде прекъснат. Упражняването всъщност ще ви помогне да спите по-здраво в края на деня. Изберете най-доброто от което и да е ден от деня, но обикновено е най-добре да избягвате енергична тренировка точно преди лягане. Ако не сте от типа фитнес зала, направете си няколко къщи ! Или стиснете изгарянето на калории в кухнята .

Установете рутина "Вятър-надолу"

Станете създание на навик - по този начин тялото ви ще разпознае, когато е време да заспи! Може да пийнете чаша чай или да вземете топла вана - и двете ще повишат телесната ви температура и след това ще я свалят, като сигнализират на тялото ви, че е време да ударите сено. Спрей лавандулов аромат във вашата спалня - това показва, че предизвиква сън. И изключете устройствата си! Нашите мозъци се стимулират от ярките светлини на нашите iPads, iPhones, Ipods и I-need-to-watch-one-more-episode програми.

Не яжте тежка храна близо до нощта

Вие не искате тялото ви да работи извънредно, за да смила храната ви, когато лягате. Това може да доведе до дискомфорт, правейки по-трудно за вас да се откажете.

Точно както при упражнения, избягвайте да ядете голямо хранене два до три часа, преди да заспите. Ако имате един от тези дни (всички ние) и се окажете гладни точно преди да искате да отидете да спите, ядете нещо светло.

Лека нощ!

За рецепти без вина, храна намира, съвети за трикове и други, се регистрирайте за безплатни ежедневни имейли или посетете Hungry Girl!