Преглед на Nike + FuelBand

Изключително мотивиращ монитор за целодневна дейност

Fuelband е цялата дневна монитор за активност / крачкомер, предназначен за проследяване на всички ежедневни стъпки и да ви възнагради като активен.

Носех повече крачкомери и монитори за дейността, отколкото повечето хора на планетата. През първата седмица на носенето на Nike + Fuelband, удвоявах работните си дни, за да стигна до целта си за NikeFuel всеки ден.

Защо? Защото, когато го направя, индикаторът на гривната проблясваше цветовете на дъгата и един карикатурен човек скочи, заслиза, изстреля лазери и фойерверки и разгърна банер на приложението Nike FuelBand iPhone и на NikePlus.com.

И така, аз се озовах на място пред телевизора, за да стигна до целта си. Всеки. Ден.

Nike пусна обновения FuelBand SE през ноември 2013 г. и ще премахне оригиналния FuelBand. SE се следи не само за целодневни стъпки, но също така позволява на ползвателите да проследяват упражненията и интензивността и дава стимул да се движат всеки час с преместване на напомняния и преброяване на часовете с активност. Поръчах веднага да го носят и да преглеждат.

Използване на Nike + FuelBand

Nike + Fuelband е гривна, която носите цял ден. Той съдържа триосен акселерометър за измерване на движението и скоростта и за отчитане на стъпките. Той има вграден USB конектор за качване на данни в компютъра и зареждане на батерията. Можете също така да качвате данни в приложение за интелигентни телефони чрез Bluetooth.

Настройка : Fuelband идва почти без инструкции. Бих могъл да използвам някои инструкции за това как да отворя гривната (натиснете бутона на част от неръждаема стомана над Swoosh).

Влезте в Nikeplus.com, изтеглете софтуера за връзка (PC или Mac) и включете FuelBand в USB конектор, за да го заредите. Създавате своя онлайн акаунт или го свързвате с вашия съществуващ акаунт в Nikeplus. Имам сметка за използването на моя Nike + iPod сензор , например, и аз просто използвах този акаунт. Когато го поставите за пръв път, той пита за вашата височина и тегло, за да изчисли изгорените калории и разстоянието.

Задайте целта на NikeFuel : Номерът на NikeFuel се основава на скоростта и продължителността на движението. Това е начина, по който НИК преброява цялата дейност - бягане, ходене, стрелба, тенис и т.н. Всеки получава една и съща точка, независимо от размера си. Зададох целта си на "нормалния ден" на 2000 NikeFuel. По принцип мога да постигна това с 8 000 до 10 000 стъпки на ходене или дори по-малко стъпки, ако се движа по-бързо.

Преместване : FuelBand автоматично започва да брои стъпките за деня в полунощ. Чрез натискане на бутон на лентата можете да видите текущия брой на стъпките за деня, активните изгорени калории, NikeFuel общо за деня и часа на деня. Напредъкът към дневната цел на NikeFuel се показва с линия от точки, която се движи от червено до жълто до зелено.

Дисплеят автоматично се настройва за яркост в зависимост от околната светлина. Лесно е да се чете с остарелите ми очи; не са необходими очила за четене.

Цел! След като достигнете целта си, думата GOAL показва, мига и танцува. Но продължавайте да се движите. Можете да получите допълнителни награди за постигане на 1,5 пъти целта си (вода - накиснала целта си) или удвояване на целта си (лед - разбиване на целта си). За да видите малкия танц на FuelBand, трябва да отидете в iPhone или уеб сайта.

Точност : Броят на стъпките с FuelBand беше задушен за мен всеки ден, в сравнение с крачкомер, който редактира боклуци. Съмнявам се в точността на калориите, защото ходенето на калории зависи много от това колко тежи и много по-малко от скоростта на ходене . Бих взел калориите за четене със зърно от сол и ще го проверя в калорийния калкулатор . Намирах го, че често ми е приписвал два пъти калориите, които ми дадоха други педометри за същия брой стъпки.

Захранване и памет : Пълното зареждане на горивната лента трябва да трае три до четири дни преди презареждането.

Компанията препоръчва включването на устройството в USB порта на вашия компютър за 3-4 часа на ден, като компютърът е включен. Намирам го заредени напълно за около час. Той има индикатор за ниска батерия и добра графика за визуално зареждане, докато се зарежда. Има неопределен лимит за това колко данни ще се съхраняват, преди да се изчисти паметта й, без да се синхронизира с приложението iPhone или уебсайта.

Fit : Горивната лента се предлага в малки, средни или големи и има две връзки, за да се настрои по-добре. Никога не съм харесвал да нося гривна, освен часовник. Nike Fuelband беше достатъчно удобен за мен. И след като се влюбих в танца си, бях готов да понеса дори и най-малкото неприятности.

Не плуване : Групата ще толерира влагата, но потапянето й във вода или други течности е лоша идея. Ще трябва да проследявате плувната си дейност по някакъв друг начин.

Преглеждате данните си в NikePlus.com

За да качите данните си чрез USB и заредете горивната лента, отворете гривната и я включете в USB адаптера. Сайтът NikePlus.com се отваря и можете да видите ежедневните си резултати.

В допълнение към графика за часова активност, тя ви показва средната ви NikeFuel на час, общите стъпки, общите активни калории, изгорени и спечелените часове (чрез преместване на поне пет непрекъснати минути в този час). Преди актуализирането през ноември 2013 г. сайтът също така оцени разстоянието и активното ви време, но тези измервания вече не се показват.

Графиката маркира най-активния ви час, като сумите на NikeFuel са почасови, ако сте миши над линията.

Можете да споделите графиката и постиженията си във Facebook и Twitter.

На вашето табло за управление на NikePlus можете да видите как вашето общо NikeFuel се сравнява с потребителите на Nike + в пола / възрастовата група и потребителите на Nike + като цяло.

Можете да прегледате минали дни, седмици и постижения.

Но най-добре, можете да видите малкия мъж на NikeFuel танцувайте, скачайте, преобръщайте, изстрелвайте лазери и искри, за да отпразнувате всяко от постиженията си. Аз дори не харесвам карикатури, но това ме кара да се усмихвам и да се чувствам страхотно за себе си. Можете да повторите празнуването си толкова често, колкото искате.

iPhone App с Bluetooth връзка

Безплатното приложение за iPhone ви позволява да сдвоите FuelBand с вашия iPhone и да качите данните си безжично. Можете да гледате малкия мъж на NikeFuel танц за вас на вашия iPhone! FuelBand SE използва Bluetooth 4.0 с ниска мощност и синхронизира непрекъснато.

Данните, качени в приложението, също се прехвърлят на NikePlus.com.

С приложението iPhone можете да преглеждате графиките и данните си, да ги споделяте във Facebook или Twitter и да се свързвате с приятели, които също използват FuelBand.

Долна линия на Nike + FuelBand

За да не стане това прекалено блестящо от преглед, ето какво не получавате с Nike + FuelBand, които правите с някои други монитори за дейността :

Бях скептичен към FuelBand, тъй като се опитах да десетки монитори за активност и крачкомери и да се погрижа за Fitbit като любим. Но "Fuelband" мотивира този забъркан стар проходилка да стъпи на стъпки, за да накара малкия човек на "Фюлербан" да танцува всеки ден. Престанах да извинявам и започнах да правя каквото е необходимо, за да стигна до ежедневния танц.

Гаранционно обслужване : Fuelband има едногодишна гаранция. След 230 дни първият ми бензин спря да работи. Обадих се на Nike Support и опитахме рестартирането без никакъв ефект. Предложиха или да ми изпратят нова, или мога да я заведа до местния търговец на дребно Niketown, за да получа безплатна подмяна. Направих това и това беше бърз и лесен процес. Замяната имаше неуспех на бутон след 341 дни. Тъй като имах разписката, лесно я заменях. Според публикацията на "Найки" FuelBand SE е по-трайна. Честно казано, бих предпочел да се счупи по време на гаранционния период, а не няколко месеца по-късно.