Говеждо Джери Хранителни факти

Калории в говеждото мляко и неговите ползи за здравето

Говеждото дрънче е говеждо, което е извадило повечето от мазнината и било нарязано на ленти или нарязано на фини и формирано в ленти. След това месото се маринова или ароматизира със смес от подправки и сол и накрая се дехидратира и опакова.

Смъртоносното говеждо обикновено не се смята за здравословна храна, но може да бъде добър източник на протеин и цинк. Но почти винаги има натрий.

Има по-здравословни видове дрънкалки, в противен случай е най-добре да се яде говеждо меко, само от време на време.

Информация за хранене на говежди Джери

Една чаша говежди парчета има 369 калории, 30 грама протеин, 23 грама мазнини и около 10 грама въглехидрати. Също така има около 537 милиграма калий, 7 милиграма цинк, но и повече от 1800 милиграма натрий. Информацията за храненето може да варира в зависимост от това, което се използва за овкусяване на говеждо месо.

Говеждото дрънчене също е високо в желязо, магнезий, витамин В12 и холин. От друга страна, тя е ниска както при здрави мазнини, така и при фибри.

Говеждо Джери Хранителни факти

Сервизен размер 1 чаша
На порция % Дневна стойност *
Калории 369
Калории от мазнини 207
Общо мазнини 23g
Наситена мазнина 10g 44%
Полиненаситена мазнина 1 g
Мононенаситена мазнина 10g
Холестерол 43 мг 14%
Натриев 1873 mg 81%
Калий 537 mg 11%
Въглехидрати 10g 8%
Диетични фибри 2g 6%
Захар 8g
Протеин 30g
Витамин А 0% · Витамин С 0%
Калций 2% · Желязо 27%

* Въз основа на диета с 2000 калории

Здравеопазващи рискове

Храненето с червено месо или преработено месо е свързано със здравословни проблеми, като например по-висок риск от някои видове рак. Трудно е обаче да знаете със сигурност колко лошо червено или преработено месо е за вашето здраве, защото проучванията, които показват тази асоциация, също показват, че хората, които ядат най-червеното месо също са склонни да имат по-нездравословни навици, отколкото немеещите.

Говеждото дръвче обикновено има по-малко мазнини от прясното червено месо, но все пак може да бъде съществен източник на мазнини, включително наситени мазнини. Тъй като говеждото дрънчене обикновено е с високо съдържание на натрий, може да не е добър избор за хора, които имат високо кръвно налягане или са им казали, че трябва да избягват солта и натрий.

Други видове

Джерки може да бъде направен също и от домашни птици като пуешко или пилешко, дива дивеч, като отвара или по-малко мазнини от червено месо като елк или бизони. Сьомгата е доста популярна и не съдържа всички наситени мазнини. Тези алтернативни форми на дрънкане са все още с високо съдържание на протеини, но имат по-здравословен мастен профил. Въпреки това те все още могат да бъдат с високо съдържание на натрий, освен ако специално не купувате марка, направена с ниско съдържание на натрий.

Общи въпроси за говеждо Джери

Дали говеждо месо е добро за ниско въглехидрати диети?

Както всяко месо, говеждото дрънчене е с ниско съдържание на въглехидрати, така че ще се побере в нисковъглехидратната диета като лека закуска. Това не означава, че е добре за всяка диета. Той е с ниско съдържание на въглехидрати.

Яденето на говеждо месо наистина причинява рак?

Проучванията предполагат хранене на диета с високо съдържание на червено месо и / или преработеното месо е свързано с повишен риск от рак. Но това не е толкова ясно, защото, както посочихме по-рано, хората, които ядат червено месо (и преработено месо), правят много неща, които не са полезни за здравето.

Вероятно никога няма да видим едно проучване, което принуждава хората да ядат големи количества говеждо месо всеки ден за период от време, който е достатъчно дълъг, за да определи риска от рак. От друга страна, също така не съществуват проучвания, показващи, че говеждото дрънчене е добро за вас.

Нитритите са ли лоши за мен ?

Много от брендовите марки използват натриев нитрит като консервант. Натриевият нитрит е изложен като една от възможните причини, поради които яденето на преработени меса може да причини рак. Нитритите присъстват и в други храни, като например някои зеленчуци, плодове и млечни продукти, така че е трудно да се знае със сигурност, но вероятно не е нещо, от което трябва да се притеснявате.

Избиране и съхранение на говеждо месо

Говеждото дрънче се продава в повечето магазини, които продават всякакъв вид храна. Магазините за хранителни стоки, удобните магазини и големите магазини на едро продават говеждо месо. Ако трябва да наблюдавате приема на сол, потърсете марки с ниско съдържание на натрий. Гроздето от говеждо месо, произведено от трева, може да има по-здравословен мастен профил и все още да е с високо съдържание на протеини и много ниско съдържание на въглехидрати.

Дехидратацията е много стар начин за съхранение на храни и доколкото е направено правилно, говеждото дрънчене може да се съхранява при стайна температура за доста дълго време, въпреки че все още трябва да бъде опакован правилно. Дръжте говеждо месо в сухо и хладно място, след което отворите опаковката.

Съвети за правене на говеждо месо

Не е много трудно да направите своя собствена говеждо дрънкане вкъщи и това е добър начин да контролирате всички съставки и съдържанието на натрий. Дехидраторът е идеален за приготвяне на говеждо месо, но можете да използвате фурната при ниска температура и да получите подобни резултати.

Най-голямото безпокойство при производството на говеждо месо е възможността за замърсяване на салмонела и Е. coli. Тъй като дехидраторите не загряват месото достатъчно високо, за да убият бактериите, Министерството на земеделието на САЩ предлага нашето вътрешно темпериране да се нагрява до вътрешна температура от 165 градуса по Фаренхайт, преди да се дехидратира. Освен това е добра идея да държите домашно дрънкане в хладилника, за да предотвратите появата на бактериален растеж.

Словото от

Говеждото дрънчене е добър източник на протеини и може да бъде полезно за някой, който иска лека закуска, която е с ниско съдържание на въглехидрати. Но това не е най-здравословната храна там и трябва да се ползва с умереност. Потърсете говеждо месо с по-малко натрий или експериментирайте с домашно сладко.

> Източници:

> Центрове за контрол и превенция на заболяванията, Агенция за регистриране на токсични вещества и болести. ToxFAQ за нитрати и нитрити.

> Министерство на земеделието на САЩ. Джери и безопасността на храните.

> Министерство на земеделието на САЩ. Supertracker.

> Световна здравна организация. Въпроси и отговори за канцерогенността на консумацията на червено месо и преработено месо.