Преглед на напреднала йога

За какво наистина говорим, когато говорим за напреднала йога? Това може да означава способността да правите по-сложни пози, но може да означава и да имате опит да решите, че тези поза не са за вас. Да бъдеш физически вероятен не те прави по-добре в йога. Някои хора могат да сложат крак зад главата си в първия си курс по йога. Други могат да практикуват от години и никога да не поемат тази поза.

Може да им се наложи да се чувстват комфортно с идеята да освободят привързаността си към тази поза или някаква поза.

Ако приемем, че позициите нямат значение, трябва ли просто да легнем на гърба си и да дишаме дълбоко, вместо да се опитваме да правим йога асани ? Това е напълно валидна практика, ако това ви кара да се чувствате добре, но много пъти е по-добре да се движите. Протягаме стреса и напрежението; ние изграждаме сила и гъвкавост, за да ни помогне да останем здрави и да предотвратим болката. Ние предизвикваме телата ни да правят неща, които са трудни, защото е добре да се изправим пред предизвикателство. Ако успеем, ние ще преминем към следващото нещо и ако се провалим, ще разберем как да бъдем добре с това, като открием, че процесът е толкова ценен, колкото продуктът. Научаваме се да дишаме дълбоко, когато лежим на гърба си и когато стоим на главите си . Това е целта на усъвършенстваната асана практика.

Разширени пози

Дългосрочната практика е да продължи да рафинира дори най-основните пози.

С подобряването на осведомеността за тялото, привеждането в съответствие става вашият критерий. Като опитен йоги, можете да отидете във всяка класа и да го направите толкова предизвикателна, колкото искате, като настроите тялото си на дълбоко вътрешно ниво и работите върху детайлите на всяка поза.

Когато правите асана постоянно с течение на времето, ставате все по-силни и по-гъвкави, все по-предизвикателни постове стават по-достъпни.

Много забавно е да откриете, че тялото ви е способно да прави неща, които никога не сте мислели, че ще е възможно. Въпреки това, важно е да не се фиксирате върху резултатите от този експеримент, наречен йога. Вие не искате да откриете, че извличате самооценката си от способността си да правите щандове или от реакциите на другите към способността си да правите ръчни столове.

Подобрените поза включват интензивни гръбначни (напр. Колелото ), инверсии (като стойка на предмишницата ) и равновесие на ръцете , често комбинирани по сложни начини ( скорпион , кой да е?). Постоянните баланси и свързвания, като райска птица , също са в сместа. Когато сте готови за напреднали поза, това варира значително. Това зависи от това колко дълго и колко редовно практикувате, но също така и неща като естествена гъвкавост и колко години сте имали преди да започнете йога.

В Аштанга йога трябва да придобиете умения във всяка поза в установената последователност, преди да продължите към следващата. Това не е вярно в повечето други видове йога , така че не е необичайно да се намерят трудни пози, които се въвеждат в междинните класове. Не е лошо да започнете да работите с напреднали поза, но искате да сте сигурни, че не притискате нещата твърде далеч и се нараните , особено при някои по- рискови пози .

Ако се случи да попаднете на хипер-гъвкавата страна на спектъра, имате ваши собствени предизвикателства. Въпреки, че е изкушаващо да вземете всяка поза на максимално удължение, ще ви бъде по-добре да не се случвате толкова дълбоко, колкото можете. Постоянното претоварване е контрапродуктивно, тъй като води до наранявания, които трудно се лекуват. Идеята е да откриете средния път, като се уверите, че вашата гъвкавост се контролира във всяка поза, така че да не стане отговорност.

Разработване на домашна практика

С една зряла практика идва опцията да се изследва правилното йога у дома на по-дълбоко ниво. Може да откриете също, че домашната практика е най-целесъобразният начин да се чувствате комфортно в трудни поза.

Въпреки че пробивите могат и се случват в клас, никога не можете да сте сигурни дали учителят ще включи позицията, върху която работите, или не. Напредъкът се осъществява чрез последователни опити, които можете да преодолеете чрез домашна практика.

Това каза, че домашната практика не е за всеки и не трябва да се използва като знак за йога превъзходство. Студионата практика продължава да бъде легитимен начин да правите йога , независимо колко дълго сте били в това. Обществената подкрепа, която получавате от дългосрочни взаимоотношения с йога студио, не бива да се подценява. Много хора съчетават домашна и студийна практика за най-доброто от двата свята.

Разширени последователности за домашна практика

Поставянето на сцени заедно за домашна практика е умение, което идва с опит и като се доверявате на интуитивните си движения. Ако сте останали, започнете с топъл протяжки и основни поздрави на слънцето, за да се движите. Оттам опитайте едно или няколко от следните неща:

Станете йога учител

Много напреднали йога студенти мислят за обучение, за да станат инструктори по йога. Има много причини да се направи курс за обучение на учители по йога (YTT), но бързият път към славата и богатството не е един от тях. Всеки, който изкарва прехраната си от преподаването на йога, прави това с много шум, обикновено преподава на различни места и прави каквото може, за да запълни техните класове. Според проучването "Йога в Америка" от 2016 г. само 29% от учителите по йога съобщават, че преподаването е основният им източник на доходи. Въпреки това, има много причини да се направи YTT дори и от вас нямат никакъв интерес в преподаването. Това е чудесен начин да задълбочите практиката си и една от малкото възможности да научите повече за йога анатомията и философията в групова обстановка, което има допълнителна полза от свързването ви с общност от други любители на йога.

медитация

Може да сте чули, че тя казва, че физическата практика на йога е била първоначално предназначена да отвори тялото, за да направи по-удобно заседанието за дълги медитации. Тествайте тази теория, като започнете собствената си медитационна практика. Йога асана понякога се нарича движеща се медитация. Фокусирането върху тялото е чудесен начин да излезете от главата си. След като получите вкус на това, което се чувства като, опитайте се да стигнете там, като същевременно запази тялото си все още.

Да останеш мотивиран

Както и с всякаква дейност, която правите от дълго време, ентусиазмът ви за йога може да се колебае от време на време. Понякога трябва да си починете, независимо дали това се дължи на нараняване, семейни задължения, работа или пътуване. Това е напълно нормално и няма причина да мислите, че е приключило за вас и за йога завинаги. Йога е много прощаваща практика; тя все още ще бъде там, когато сте готови да се върнете. Тези съвети за рестартиране на практиката ви ще ви помогнат да се отпуснете отново.

Ами ако няма голяма причина да спрете да правите йога, но се чувствате немотивирани или отегчени? Промяната на рутината с друг клас или опитването на нов йога стил може да направи огромна разлика. Може да искате да проверите дали сте се подхлъзнали във всички лоши навици на йога . Неща като негативно говорене и получаване на конкурентоспособност с ближния си на следващата мат може да изсмуче всички забавления, за да отидете на йога. Запознаването с тези поведения е първата стъпка към преосмисляне на Вашето отношение.

Йога митичен бюст

Колкото повече правите йога, толкова повече вероятно сте разбрали, че някои неща, които учителите по йога говорят за любимата ни практика, всъщност нямат много смисъл. Например, митът, че йога асана, който днес правим, има някаква прилика с това, което се нарича йога преди 5000 години. Научете повече за най- новата история на йога за по-ясно разбиране за това, откъде идваме. Можете също така да зададете въпроса къде някои от най-често повтарящите се максими за физическите ползи от йога имат смисъл анатомично (кратък отговор, не). Експертът по анатомия по йога Ейми Матюс направи някакъв анатомичен мит, който ни накара да изчистим нещата.

Словото от

Обложките на йога списания и изобилието от йога снимки на социалните медии излагат една версия на това, което изглежда като напреднала йога. Но ако говорите с всеки, който е бил в това повече от няколко години, те ще ви кажат, че акробатичните поза не са въпрос. Най-напредналите практики могат да бъдат почти след асана. Йога е всичко, за да се освободите от привързаности, които ви свалят. Това много включва приказки към йога.

> Източник:

> Йога Журнал и Йога Алианс. 2016 Проучване на Йога в Америка. http://www.yogajournal.com/yogainamericastudy/