Какво да очаквате по време на първата си Бикрам йога класа

Горещата йога се нагрява

Бикрам Йога е много специфична гореща йога методология . Важно е да разберете, че Бикрам Йога винаги е гореща йога, но горещата йога не винаги е Бикрам. С други думи, Бикрам Йога е версия на йога "име на марката", изпълнявана в горещо студио.

За всеки, който е нов в концепцията за гореща йога, може да е полезно да вземете първа класа в студио "Бикрам", просто защото стандартите на "Бикрам" са невероятно подробни и всички студия "Бикарм" се придържат към същите стандарти.

Това намалява част от несигурността при изпробването на нова класа, защото, освен инструктора, почти всички детайли на тренировката са предварително определени. Нов студент може да се подготви за класа и да знае точно какво да очаква. Например, студиата и класовете Bikram трябва:

Като нов студент можете да се чувствате уверени, че всеки клас, който посещавате, се контролира по подходящ начин и няма да бъдете подтикнати да преодолявате личните си ограничения. Това е важно, защото работата в гореща, влажна стая, ако не е подходящо управлявана, може да доведе до заболяване, свързано с топлината.

Получих първия си клас Bikram като част от абонамента за ClassPass и напълно се радваше на него. Беше трудно, беше миризливо и аз се потях като куче, но след това се почувствах невероятно. Ако смятате да се отправите към близкото студио, това е, което трябва да знаете, преди да тръгнете:

1. Може да мирише

Поставете 30 души в гореща, влажна стая в продължение на 90 минути, с цел да предизвикате интензивна пот и вие ще се озовете със стръмна стая.

Класът, който взех, започна около 30 минути след предишната класа и влязох за първи път, когато почувствах, че ходих в интензивна версия на съблекалнята на учениците в гимназията. Може да се аклиматизирате на миризмата, когато сте в стаята за известно време, но никога не изчезва напълно. Просто разберете, че вашето собствено потенено тяло ще започне да угасява мястото, така че не можете наистина да мразите духа на други народи.

2. Тя ще бъде горещо обличане подходящо

Погрешно носех дълги панталони от йога и връх за памук в началото на моята първа класа. Повярвай ми, когато казвам, че съм пресилена. Много жени носят йога, подобно на пляскане с къси панталони и спортен сутиен, докато момчетата обикновено са без риза и в спортни шорти.

Чувствайте се свободни да носите всичко, в което се чувствате най-удобно в себе си , но плътно прилепващи съоръжения, по-специално къси панталони и табла или спортни сутиен за жени, и шорти със или без потника за мъже са най-доброто залози.

Също така е важно да се отбележи, че ако не ви харесва топлината или изпотяване, най-вероятно няма да ви хареса Бикрам. Не е за всички.

3. Донеси вода и храна

Хидратирането преди класа е невероятно важно, тъй като искате да сте сигурни, че не сте дехидратирани, преди да прекарате 90 минути в топлина от 105 градуса.

Също така е важно да внесете вода в студиото. Инструкторът предлага да се прекъсне водата в началото на класа, но можете да вземете доброволни почивки навсякъде. Със сумата, която ще се изпотявате, трябва да положите усилия да изпиете няколко унции поне на всеки 10-15 минути.

След класа трябва да попълните течностите си, затова напълнете бутилката с вода или имайте друга, за да можете да пиете. Също така се оказах глупаво гладен след класа. Бих ви предложил да си приготвите лека закуска, която можете да ядете по пътя си - вероятно ябълково сирене или сирене от семки или единична сервизна част от хумус и гевреци.

Смес от протеини и въглехидрати може да ви помогне да поддържате, докато не успеете да седнете за следващото си хранене.

4. Направете смяна на дрехите

Студиата в Бикрам са длъжни да осигуряват душове, така че ако предпочитате да се къпете веднага след класа, това винаги е опция. Ако обаче предпочитате да се къпете у дома, пак ще искате да смените дрехите, преди да напуснете студиото. Не преувеличавам, когато казвам, че се потя повече по време на моя клас "Бикарм", отколкото в 6-часов баскетбол в не-климатизирана фитнес зала в Тексас в средата на лятото. Вие не искате да шофирате в къщи, докато носите дрехи толкова мокри, че се чувствате така, сякаш просто сте излезли от басейна.

5. Вие може (и трябва) да предприемете почивки според нуждите

Когато влязох в студиото и казах на инструктора, че е първият ми опит да опитам Бикрам, тя ми каза: "Единствената ви цел днес е да останете в стаята. Не ми пука, ако просто лежите на матрака си клас и не се опитвайте само да позирате, просто искам да останете в стаята. " С други думи, бих могъл да направя всичко, което трябваше да направя, за да премина през класа. Намерих се да правя редовни водни прекъсвания и докато се опитвах да се захвана с всяка поза, аз се отказах от камила, защото се озовах на светлина. Вместо това седнах, пих вода и се присъединих отново, когато замаяността мина.

Дори и опитни Бикрам йоги често правят почивки. така че няма срам да си почивате, когато имате нужда от нея.

6. Ще бъдете насърчени да останете в стаята

Вижте горната точка. Да останеш в стаята и да се аклиматизираш към топлината е важна част от Бикрам йога, защото самата топлина помага да те разхлабиш, за да увеличиш гъвкавостта на мускулите си.

7. Посите са привлекателни за начинаещи

Преди моята първа класа, казах на съпруга си: "Надявам се, че те не ни карат да правим луди устои или баланс." Те не го направиха. 26-половата серия е взета от Хата Йога и инструкцията е много начинаеща приятелска. Докато са въведени по-модерни версии на всяка поза, всички са възможни за истински начинаещи, дори тези, които не са много гъвкави.

8. Може да не ви харесва веднага

Не бях голям фен на Бикрам, докато се провеждаше курсът. Нямах нищо против позициите и не ми се искаше да мразя жегата. Това беше опит от общ дискомфорт - екстремна топлина, активност и непрекъснато нарастваща дехидратация, които работят заедно, за да увеличат сърдечната честота, да предизвикат дишането ми и да ме накарат да преминем през нормалното си движение. За да се съсредоточи върху правилната форма, се мъчеше много да мислим за общия дискомфорт, който изпитвах. Бях готов класът да е свършил около половината път.

Това каза, че излизайки от студиото, се чувствах уморен и жив - оживен. Изчерпани, но и развълнувани за останалата част от моя ден. Усещането продължи 24 часа. Всяка тренировка, която придава този вид умствена полза и положителната светлина, е тренировка, която си заслужава да се направи отново.