10 лоши навици за йога и как да ги преодолеете

Най-големите ползи от йога не са наистина да се научите как да се обърнете като геврек, а по-скоро за установяване на благоприятно поведение, което ще пренесе във вашия ежедневен живот. Ако сте хиперкритични за себе си в йога класа, например, шансовете са, че сте така и в други ситуации. Запознаването и разбиването на тези видове модели на мат ще ви помогне да направите същото, когато излезете от мат в света.

1 - Спри да се сравнявате с другите

Гранджър Уотц / Blend Images / Гети изображения
Трудно е да се съсредоточите върху собствената си практика, без да се сравнявате с хората около вас, но точно това трябва да се опитате да направите. Това наистина няма значение какво може да направи някой друг, така че спрете да се чувствате лошо за хората, които изглеждат по-напреднали от вас. Също така, не се оставяйте да се развълнувате, ако вашите поза изглеждат "по-добри" от съучениците. Ние всички сме на пътя си тук. Да останеш верен на твоя, ще запази своето его да се включи и също така ще намали вероятността, че ще се нараниш, като се опитваш да се ориентираш към човека до себе си.

2 - Спри да се сравнявате с себе си

Трудно, нали? Да мислиш за това, което можеш да направиш в момента в сравнение с очакванията си или предишното си представяне, може да бъде също толкова обезпокоителен и евентуално вредоносен, колкото да се конкурираш с близкия до теб човек. Всеки ден ни предлага друго тяло, така че не се притеснявайте за тази страхотна поза, която сте могли да направите миналата седмица, но сега изглежда неуловим. Това е просто опит, така че етикетирането като добро или лошо е навик, който си струва да се разчупи.

3 - Спрете да бъдете създание на навика

Говорейки за счупване на навици, винаги ли поставяте матката на точно същото място? Предизвикайте себе си да изпробвате различни места около стаята или дори да опитате нов клас или студио, ако се чувствате като в коловоз. Промяната на физическата ви перспектива може да ви помогне да промените и менталната си перспектива. Ако сте в навика на вътрешно стенене, когато вашите учители призовават за работа или parivrtta ardha chandrasana (говорете от опит тук), вижте дали можете да промените начините си и там.

4 - Спрете да слушате учителя

Добре, трябва да слушате учителя през цялото време, но не забравяйте кой наистина отговаря тук: вие. Ако вашият учител инструктира поза, с която не се чувствате комфортно, ако ви причинява болка или утежнява нараняване, не го правете. Никой не е вътре във вашето тяло, а вие, така че вие ​​сте този, който вика изстрелите. И ако един учител ви затруднява, намерете нов учител.

5 - Спри да сте нервни за говоренето

Ако това е първата ви йога класа, имате нараняване, сте бременна (поздравления!), Страхувате се от джобове, говорете! Някои учители ще отидат в стаята, като попитат всички как се намират в началото на класа, други не могат, но част от поемането на вашия йога опит гарантира, че вашите учители разполагат с цялата информация, от която се нуждаят, за да ви водят безопасно. Ако това е личен въпрос, кажете им един на един преди класа. По същия начин много учители канят студентите да останат и да задават въпроси след класа. Възползвайте се от това! Повечето учители са развълнувани, за да ви помогнат да се впуснете във вашата подредба или да изгладите санскрита си .

6 - Спри да напускате рано

Възможно е от време на време да имате часове, когато трябва да напуснете класа по-рано, но нека да не го правим навик. Да, всички ние сме натоварени с хора, които трябва да отидат и хора да видят, но през повечето време всичко може да изчака още 10 минути, докато приемате savasana . Оставянето рано на редовна основа е не само грубо, но ви ограбва от вашата награда за цялата тази упорита работа: няколко минути в деня си просто не правете нищо.

7 - Спрете да се изправите пред себе си

Ето една ситуация: Учителят поучава една поза, в която всеки последователен вариант се гради върху предишната. Въпреки че учителят ясно заявява, че не трябва да продължите да напредвате през вариациите, докато не успеете да задържите предишната стъпка, половината от класа продължава да се придвижва напред в някакъв вид сближаване на позицията, като се излага на по-голям риск от нараняване . Знам, че казах да не слушам учителя, но това не е едно от онези времена! Слушай учителя!

8 - Спри да влезе в мозъка на маймуните

Какво мислите за йога? Надявам се, че сте отговорили "нищо". Едно от най-позитивните неща за правенето на йога асана или практиката на медитация е, че ни дава промяна, за да вземем малка ваканция от постоянното заклинание, което е нашата мисъл, нещо, което няма нищо общо с способността ви да правите сложни физически маневри. Ако установите, че си мислите много за позициите, които можете или не можете да направите, дайте и почивка от това.

9 - Спрете да натискате болката

"Няма болка, няма печалба" няма място в йога класа. Болката идва с различни вкусове, а част от истинското опознаване на тялото ви е в състояние да направи разлика между мускулна болезнена болка и нещо по-сериозно. Тази нежност в корема ви по време на (и за няколко дни след) гореспоменатата работа е първата, а втората трябва да се избягва.

10 - Спри да забравяме да се забавляваме

Има толкова много неща, които да се вземат на сериозно в живота, но вашият йога практика не трябва да бъде един от тях. Не ви предлагам да се отървете или да поемате ненужни рискове, но че правим това нещо с лек подход и чувство за забавление. Ако паднеш от поза, смей го. Вземете тази трудна поза с усмивка на лицето си. Това е само йога.