Неща, които трябва да знаете за обучение по тегло

Интересни факти за тежестта и физическото упражнение

Не е нужно да бъдете големи, за да сте силни

Сила обучение включва обучение на мускулите и нервната система - заедно те правят това, което се нарича нервно-мускулната система. Ако имате големи мускули, не гарантирате, че ще бъдете по-силни от някой с по-малки мускули, които тренират за сила. Зависи от това как тренирате - и естествените способности, разбира се.

Например, през 2003 г. на 40-годишна възраст, Райя Коскинен от Финландия определи световен рекорд за женския клек в класа на телесната маса от 97 килограма (44 килограма). Тя клекна с 377 паунда (171 килограма).

Бодибилдърите подчертават повече повторения с по-леки тежести, докато спортистите вдигат по-тежки тежести за по-малко повторения .

Свободните тежести активират повече мускули от теглото на машината

Свободните тежести обикновено изискват мускули, различни от тези в целевата мускулна група, за да стабилизират теглото, когато го преместите. При машините траекторът на теглото е ограничен и контролиран от структурата на машината и по време на повдигането, издърпването или бутането са необходими по-малко спомагателни мускули.

Дори и така, машинните тежести правят отлична работа за предизвикване на мускули. Можете да получите разнообразие и резултати, ако правите както свободни тежести, така и тегло на машините.

Злоупотребата със стероиди може да намали тестисите, да стимулира мъжките гърди и да увеличи клитора

Анаболните стероиди се използват за подобряване на растежа на мускулните тъкани и осигуряват способността да се обучават по-усилено и бързо да се възстановят от стрес, свързан с физически упражнения.

Те все още се използват широко в неконкурентни дейности за повишаване на размера и силата на тялото. Най-конкурентните спортове са направили употребата на анаболни стероиди незаконни.

Тъй като анаболните стероиди действат като мъжкия хормон тестостерон, тялото намалява естественото производство на този и други важни полови хормони, когато се доставя с външни стероиди.

Страничните ефекти от хормоналното разрушаване могат да включват атрофия на тестисите и увеличаване на гърдите при мъжете (гинекомастия). При жените може да възникне увеличение на клитора, намаляване на размера на гърдите, излишък от космите на тялото и прекъсване на менструалния цикъл.

Ексцентричното упражнение ви подхранва

Когато наведете ръката си, за да вдигнете дъмбела, действието, което предприемате, е концентрично. Това се случва, когато ъгълът на съединяване се понижи и мускулната маса, бицепсите, се скъси. Когато върнете гира в стартовата позиция, изправете ставата и удължете мускула в това, което се нарича "ексцентрично" движение.

Като общо правило ексцентричното упражнение причинява повече мускулни увреждания и болезненост, отколкото концентричното движение. Някои тежести обучители подчертават ексцентрични упражнения, защото вярват, че изгражда мускули по-бързо. Така или иначе, отидете лесно на ексцентрични упражнения.

Трудно е да увеличите мускулите, докато губите мазнините

Няма да кажа, че е невъзможно, но е малко вероятно да загубите телесните мазнини и да увеличите мускулите едновременно. Тялото не се справя добре с противоречивите метаболитни фази - в този случай губи и получава едновременно. Най-доброто, за което може да се надявате, е да поддържате мускулите, докато губите мазнини.

Опитните културисти правят това на две фази.

Първо, те изграждат насипно състояние, включително някои мазнини, чрез преяждане и тренировка по теглото. Във втората фаза те отстраняват мазнините и поддържат мускулите с внимателно изработена диета, като продължават своята програма за развитие на мускулите.

При програма за отслабване най-добрият вариант е да се уверите, че продължавате да натоварвате влака по време на загубата на мазнини и след като теглото ви се стабилизира, за да поддържате мускулите на оптимално ниво.

Теглото и аеробното обучение засягат сърцето по различни начини

Може да сте чули израза "разширено сърце", което се отнася до неблагоприятно здравословно състояние, при което сърдечният мускул, включително камерите на сърцето, се разширява.

Това анормално уголемяване на сърцето се случва, тъй като сърдечният мускул е отслабен от основния болестен процес (сърдечно заболяване); сърцето се разширява, за да компенсира частично отслабването на помпеното действие на сърцето в резултат на заболяване.

За разлика от тях спортистите са склонни да имат разширени сърца, поради това, че те натоварват стресовите изисквания на сърцето, за да подхранват обучението си и да се конкурират. Така че известна степен на разширяване на сърцето при спортистите обикновено е нормален отговор на упражненията. Тя не е нездравословна и може дори да бъде полезна. Издръжливост спортисти, като маратонъри, са склонни да имат по-големи размери камера, докато силата спортисти, като Powerlifters, са склонни да имат по-дебели стени на мускулите.

Най-добрият резултат може да бъде комбинация от двата вида упражнения: тежести и аеробика.

Повечето начинаещи се сриват неправилно

Клетката може да бъде направена с гири или мляко. Въпреки това, поради лоша ориентация или под влияние на ограничена гъвкавост, много тежести, обучаващи, клякат с твърде много ударение върху пръстите на краката и предната част на крака. Водещият принцип в движението надолу е да се ограничат коленете да се простират над пръстите на краката и да се гарантира, че петите остават плоски на пода.

Формирането на тялото и гъвкавостта засягат способността на човек да постигне тази идеална форма.

Последиците от този фокус са стресът към коленете и лошото активиране на мускулите на задната част на бедрото, което може да доведе до дисбаланс на мускулната сила на челюстите в предната част на бедрото и на hamstring в задната част.

Най-големите, най-дългите, най-силните, най-малките и най-широките мускули на тялото са ...

Мускулът на трицепсите е по-голям от бицепса

Когато забележите, че силно мускуленият бодибилдър се огъва, вероятно си мислите, че бицепсите трябва да са най-големият мускул на ръката. Къде може да има по-голям мускул? Отговорът е в задната част на ръката - трицепс. Трицепсът има три точки на привързване, наречени глави, докато бицепсите имат само две.

Като цяло, трицепсът е по-голям мускул, който допринася значително за външния вид на големите мускулести ръце, въпреки че бицепсите винаги заемат централно място.

Най-опасното тренировъчно тренировъчно упражнение е ...

Натискането на пейка. Всяка година в САЩ няколко души умират от отпадане на мърша на гърдите им и задушаване. Пресата с щанцови маси е вероятно най-опасното упражнение на обикновените упражнения за вдигане на тежести. Тежките тежести са опасни във всички асансьори, но последиците от отпадането на мряна върху гръдния кош или врата в пейката са по-дълбоки. Прилагат се просто правила.