Превърнете себе си с Jivamukti Йога DVD преглед

С Давид Живот и Шарън Ганън

Дейвид Живот и Шарън Ганън са създателите на Йивамукти Йога , променяща се , бърза крачка, практиката в стил "виняса", която е била начело на съвременната популярност на съвременната йога. Jivamukti е със седалище в Ню Йорк от 80-те години насам и също така има официални студия в Джърси Сити, Барселона, Лондон, Берлин, Мюнхен и Мексико. Класа в стил "Живамуки" може да се намери в цял свят, благодарение на десетките завършили престижната си програма за обучение по преподаване.

Сега можете сами да разберете какъв е стилът йога, благодарение на първия си широко разпространен видеоклип " Трансформирай се с Дживамукти Йога" с Дейвид Лайф и Шарън Ганън .

Поглед към йога

Видеото се вмъква право в него с поредица от поздрави на слънцето . Практикувайки това, което изглежда ерзац харем, Животът и Ганън демонстрират всяка поза, придружена от живи музиканти, които играят традиционни индийски инструменти. Те правят отлични визуални модели, но не предоставят много в начина на устно обучение. Началото и усъвършенстваните версии на всяка поза са демонстрирани една до друга, от Gannon и Life съответно, което е изключително полезна техника за преподаване, тъй като предлага опции и представа за това къде може да сте в състояние да заемете поза, когато сте готови. Хубаво е учителите да се потят малко по време на видеочасовете, тъй като показват, че работят толкова силно, колкото и ти.

Една от силните страни на Jivamukti е нейното творческо, интелигентно секвениране и този видеоклип не е изключение. Животът и Ганън ви водят през поздрави на слънце, стоящи поза, отварящи се ханша, малко балансиране, доста огъване на гърба, напред завои и инверсии, преди да завършите със седяща медитация и savasana .

Тази прогресия и нивото на интензивност са типични за класовете на Jivamukti, които съм взел.

Това видео ли е за вас?

Въпреки че това DVD е обозначено като "Опитни начинаещи и отвъд", бих подчертал "опитен" и "отвъд" части. Соларните поздрави включват прескачане назад и напред и чатуанга от самото начало, така че се предполага запознаване с виняса йога и междинно ниво на физическа годност. В гласовата инструкция (можете да изберете дали да чуете Живот или Gannon, което помага да запазите нещата интересни), пози често се наричат ​​от техните санскритски имена . Бих препоръчал това видео за студентите от йога на средно напреднало ниво, които се радват на енергична, плавна практика. Ако това търсите, той осигурява голяма поредица от пози и служи като отлично въведение към метода Jivamukti.

Оповестяване: Издателят е предоставил копие за преглед.