Птицата от рая Pose (Svarga Dvidasana)

Paradise Bird е една от онези йога пози, които гледате и мислите, че никога няма да можете да направите. Но докато има много неща в тази поза (това, което се свързва със закрепването и заставане на единия крак и укрепването на рамото ), започва да има много повече смисъл, когато го разбивате стъпка по стъпка. Това, което някога изглеждаше невъзможно, става серия от постижими маневри, път оттук нататък.

Има едно важно предупреждение: наистина трябва да сте в състояние да направите обвързан разширен страничен ъгъл поза, преди да можете да се справите с птица на рая. Ако можете да управлявате ъгъла на страничния ъгъл с лента, отворена гръдния кош и усмивка, не се колебайте да продължите напред и се опитайте да поемете прехода към стоящ в svarga dvidasana, включващ каишката си. Но ако все още работите по връзката, не бързайте да продължите. Тази поза ще бъде тук, когато сте готови за нея.

Вид поза : Постоянен, балансиран

Предимства : Укрепва краката и ядрото, подобрява баланса, отваря бедрата и камшиците.

инструкции

1. Започнете с вързани странични странични полюси.

2. Обърнете главата си така, че погледът ви да стигне до предното стъпало. Спуснете гърба си крака напред, така че краката ви са успоредни на предната част на вашия мат. Дръжте връзката, докато правите това. Добре е, ако ви направят няколко стъпки, за да се върнете назад.

3. Сега сте в завой напред с ръце, увити около единия крак.

Дръжте и двете колене леко наклонени.

4. Прехвърлете теглото си на свободния си крак (несвързания). Стойте здраво на този крак.

5. Вдигнете другия си крак от земята. Бавно да се изправи, да поддържате връзката и така да вдигате обвързания крак с вас.

6. Когато се чувствате стабилни в изправено положение, започнете да изправите обвързания крак на всякаква сума.

7. Обърнете поглед към противоположното рамо, далеч от изтегления крак.

8. За да излезете, ребувайте обвързания крак и бавно спускайте крака до пода. Дръжте връзката, докато стъпвате свободния си крак в задната част на подложката, обръщайки процеса, който сте използвали, за да влезете в позата. Ще свършите обратно в обвързан страничен ъгъл.

9. Освободете връзката и повторете от другата страна.

Съвет на начинаещите

Спрете, когато откриете, че е необходимо да освободите връзката. Ако искате да продължите, можете да използвате лента, вместо да се свързвате с ръцете си. Бъди търпелив.

Съвети за напреднали

1. Вероятно можете да кажете, че тази поза заема голяма сила. Ако имате обвързаност, но балансът е много предизвикателен за вас, добавете някои йога-вдъхновени хрускамчета за вашата рутина.

2, изправянето на повдигнатия крак е последният процъфтяващ, но напълно зависим от гъвкавостта на бедрената кост. Това ще се подобри с течение на времето, така че не насилвайте нищо.