3 тренировки за силови тренировки за бегачи

Вътрешни рутинни процедури, които не изискват оборудване

Независимо дали се подготвяте за маратон, полумаратон или състезание за препятствия, можете да се възползвате от силните тренировки . Укрепването на сърцевината ви може да спомогне за подобряване на работната ви форма, което води до по-голяма ефикасност при работа. Освен това, мускулите ви ще могат да се представят по-дълго, преди да се уморят или да се спукат .

За щастие не се нуждаете от тежки тежести или дори от фантастично членство в салона, за да започнете ефективна тренировъчна програма.

Всъщност има начини да го направите без каквото и да било оборудване и с обикновена рутинна работа, която можете да направите у дома два до три пъти седмично. Това се прави най-добре след кратко време или пет до 10 минути затопляне с участък .

Ето три безопасни и ефективни програми за тренировки за сила (начинаещи, средно напреднали, напреднали), които можете да започнете да правите днес:

Програма за обучение на силите за начинаещи

Ако не сте направили силно обучение преди или никога не сте били във фитнес залата, тази тренировка е най-подходяща за вас. Дори и да сте в сравнително добра форма или да си починете от работа, често е най-добре да започнете тук за първите няколко седмици и да увеличите интензивността си постепенно.

С тази и другите тренировъчни програми, не забравяйте да направите 30 секунди почивка между сериите.

Долната част на тялото:

Основна работа:

Програма за средно ниво на обучение

Междинната програма за тренировъчна сила увеличава броя на наборите и добавя някои вариации, за да увеличи интензивността на тренировката.

Долната част на тялото:

Основна работа:

Програма за напреднали силови тренировки

С помощта на усъвършенстваната тренировъчна програма можете да изградите издръжливост и постно мускулна маса, като увеличите продължителността на повторенията и задръжте. Фокусирайте се върху формата и не забравяйте да включите мускулите от слабините по целия път до горната част на гръдния кош и гърлото, за да сте сигурни, че сърцевината ви е твърда, а гърбът ви е добре защитен.

Долната част на тялото:

Основна работа: