Разбиране на интегралната йога

Интегралната йога следва ученията на Шри Свами Сачидананда, който дошъл в САЩ от Индия през 60-те години на миналия век и в крайна сметка основал прочутия Йогавил Ашрам в Бъкингам, Вирджиния и много други институти по йога. Интегралът е нежна, практика на Хат, а часовете често включват и дихателни упражнения , пеене, крия и медитация.

Интегралният метод, наречен така, защото се стреми да интегрира ума, тялото и духа, има за цел да даде на учениците инструментите, от които се нуждаят, за да живеят мирно, здравословно, радостно и полезно.

В действителност, ученията на Сачиданада надхвърлят физическата практика на позициите на йога: той се стреми да вдъхнови учениците да намерят удовлетворение в себе си и да насърчават мирно съществуване с другите.

Сакидананда също е автор на много книги. Неговите преводи и интерпретации на Бхагавад Гита и Йога Сутра от Патанджали правят тези архаични текстове разбираеми за съвременните читатели и приложими към съвременния живот.

Интегрални йога области на обучение

Хата Йога

Практиката на йога пози ( асана ), дихателни упражнения ( пранаяма ), почистващи практики (крия) и дълбока релаксация за укрепване и пречистване на тялото.

Раджа Йога

Практиката на медитация за балансиране и контрол на ума.

Бхакти Йога

Демонстрация, проявена чрез постоянна любов, към бог, божествен или духовен учител.

Карма йога

Безкористно обслужване, без привързаност към идеята за резултатите от тези действия.

Джана Йога

Интелектуалният подход, чрез който се постига трансцендентност на тялото и ума чрез изследване, самоанализ и осъзнаване.

Японската йога

Повтаряне на мантра, звукова вибрация с аспект на божественото.

Необходимо ли е за вас?

Интегралната йога обръща внимание на тези, които искат подход, който засяга целия им живот, включително физическите, духовните, интелектуалните и междуличностните отношения. Класовете обикновено са нежни, достъпни и особено неконкурентни, а учителите обикновено са изключително осведомени.

Източници:

Интегрален институт по йога в Ню Йорк

Шри Свами Сачидананда