10 основни причини, поради които може да е трудно да отслабвате

Време е да се ангажираме

Ако обръщате внимание на индустрията за отслабване, Ви е казано отново и отново колко лесно е да отслабнете - просто вземете това хапче, следвайте тази диета или купете това оборудване и всичко ще се разтопи в светкавица , Всъщност, милиарди долари се изразходват всяка година за продукти и услуги за отслабване, но все още много хора все още са с наднормено тегло.

Ако се борите със загуба на тегло, вие сте разбрали колко трудно е да отслабнете. Чудите се защо е толкова трудно и дали има нещо, което можете да направите. Няма бърз достъп до загуба на тегло , но можете да направите процеса по-лесен с няколко прости промени.

Отслабване и решения за отслабване

Идеята за загуба на тегло е проста - изгаряйте повече калории, отколкото ядете. Това може да се постигне, като се променят няколко неща в диетата ви, заменяща сода с вода, например, или се отървете от преработените храни. Можете да подпомогнете загубата на тегло чрез добавяне на минимум 30 минути упражнения всеки ден. Звучи просто, но повечето хора откриват, че не е така. Не става въпрос само за намиране на време за упражняване или избор на салата над бургера. Става дума за истински ангажимент за вземане на здрави решения всеки ден, независимо какво се случва в живота ви. Ето 10 неща, от които ще трябва да погледнете, за да се озовете на здравословен път.

1. Вашето отношение

Ако сте само на здравословен ритник, за да отслабнете или да изглеждате по определен начин, ще бъде трудно да отслабнете трайно. Загубата на тегло е чудесна цел , но ако нямате нещо друго да ви мотивираме , какво ще ви попречи, ако мащабът не се стопява ?

Отнема време, за да отслабнете и трябва да се мотивирате през цялото пътуване. Един от начините е да се намерят повече причини да бъдеш здрав. Напомнете си за всички предимства на тренировката - да имате повече енергия, да се чувствате добре за себе си и да постигнете по-добър нощен сън, само за да назовете няколко.

Съхранявайте дневник за упражнения и напишете всеки успех, независимо дали отслабвате или не. Това, което мислите за себе си и упражненията, е ключът към престоя. Никой не иска да направи нещо, което те виждат за нещастен, така че помислете как можете да го обърнете и да погледнете упражненията по различен начин.

2. Вашите тренировки

Ако не тренирате достатъчно последователно, е трудно да отслабнете. Да, възможно е да отслабнете само чрез диета , но най-вероятно ще ударите плато в някакъв момент.

Не е нужно да прекарвате часове във фитнес залата; трябва само да настроите разумен план за тренировка , който да следвате всяка седмица. Не става въпрос за убийство с тренировки - става дума за намирането на нещо, което ви харесва, и за това, че ще продължите в дългосрочен план.

Това означава да се отървете от дейностите, които мразите, и да създадете програма за това, което ви харесва, дори и да не следва точно насоките за упражнения . Трябва да сте склонни да сте по-активни редовно - не само за една седмица тук и там.

3. Вашата диета

Промяната на начина, по който ядете, е друго нещо, което трябва да се ангажирате с дълготраен загуба на тегло. Това означава да се работи за заместване на нездравословните храни с по-здравословен избор и да се прави това през повечето време.

Някои идеи за помощ включват:

За постоянна загуба на тегло, трябва да обърнете внимание на това, което ядете и да правите добър избор по-често, отколкото не. Може би структурираната диета в крайна сметка свършва, но здравословното хранене никога не спира. С други думи, никога няма да има време, когато сте готови да ядете здраво, поне не, ако искате трайна загуба на тегло.

Може да почувствате, че жертвате добрите неща (пица, бързо хранене и т.н.) и животът ви няма да е забавно, ако не можете да имате тези храни. Въпреки това, все още можете да се насладите на любимите си храни, просто не всеки ден.

Наистина се свежда до желание да се вгледате честно в диетата си и дори да променяте само едно нещо, да разберете как можете да намалите калориите, които ядете.

Трябва да сте готови да спрете да давате на тялото си най-удобното нещо и вместо това да отделите време за планиране на какво и кога ще ядете. Това е, което е необходимо, за да се направят истински, трайни промени.

4. Вашият начин на живот

Ако искате здравословен живот , трябва да сте готови да промените начина, по който живеете. Това не означава да промените всичко за една нощ, а просто да бъдете отворени към нови начини за правене на нещата. Някои неща, които може да се наложи да промените за здравословен живот, са:

5. Вашият Околности

Понякога не можете да контролирате нещата около вас. На работното място може да сте заобиколени от изкушения - понички, автомати, колеги, които носят нежелана храна и други подобни. Това е само едно нещо, с което трябва да се справите, но какво ще кажете за вашия дом?

Заобиколете себе си с неща, които ще ви подкрепят в усилията ви да станете здрави. Това може да означава изразходване на пари за оборудването за домашно трениране , поставяне на ъгъл на къщата за вашата екипировка или зареждане на телевизора няколко нощувки на седмица, за да направите видео за упражнения .

Създайте среда, която насърчава здравословния избор и ви напомня за тях. Понякога просто да ходите в кухнята си и да видите купа с пресни плодове, може да бъде достатъчно, за да ви напомня за това, което се опитвате да постигнете. По същия начин, ходенето и виждането на чанта с чипове може да направи точно обратното. Помислете за почистването на вашата кухня от неща, които те изкушат. Ако не е там, няма да ядете.

6. Вашата система за поддръжка

Докато сте здрави може да бъде нещо, което правите сами, това е голяма помощ, за да имате система за подкрепа. Получете помощ за отслабване от приятели и семейство, които разбират какво правите и сте готови да участвате или да помогнете. Ако имате съпруг, който иска да продължи да яде видовете храни, които ви изкушават , имате нужда от план, с който да се справите, за да можете да постигнете целите си и да поддържате връзката си заедно.

Опитайте се да се заобиколите с хора, които подкрепят това, което правите, и избягвайте онези, които не го правят. А приятелка тренировка също е отлична идея за подкрепа.

7. Вашето психично здраве

Ако имате други причини за наднормено тегло, може би преди боли, че сте използвали храна за справяне с, депресия или други проблеми, е трудно да отслабнете.

За мнозина храната е комфорт и нещо, което разчита на целия си живот, за да им помогне да се справят с емоционалните проблеми. Ако това важи за вас, определянето на тези поведения и това, което ги кара, е важно, за да сте наясно какво правите и защо. Съветникът може да ви помогне с това или да научите повече за емоционалното хранене и как може да го правите, без да го осъзнавате. Бъдете готови да научите защо правите избрания от вас избор и да се изправите пред тях.

8. Вашите цели

Ако сте задали невъзможни цели, вие сте сигурни, че няма да успеете. Загубата на тегло става трудно постижима, ако се чувствате като постоянен провал. Никой няма да се чувства много мотивиран, ако се чувства като провал през цялото време.

Ако това е вашето преживяване за загуба на тегло, не е чудно, че продължавате да се отказвате. Ключът е да се определят разумни цели . Какво е разумно е различно за всеки човек в зависимост от вашата генетика, хранителни навици, упражнения и метаболизъм, за да назовем само няколко. По-добре е да поставите дългосрочна цел, като да намалите теглото си или да се състезавате в състезание. След това фокусирайте вниманието си върху ежедневните или седмичните цели. Седмичната ви цел може да бъде да получите минимум три кардио тренировки . Изберете неща, които знаете, че ще постигнете, така че винаги сте успешни. Тя може да бъде толкова малка, колкото искате, стига да е достъпна.

9. Вашата гъвкавост

Чувате много за промените в начина на живот , но това е ежедневен избор, който наистина тества теб. Какво ще стане, ако трябва да работите късно и не можете да стигнете до фитнес залата? Какво ще стане, ако се задържите в трафика и пропуснете своя фитнес клас? В един ден могат да се случат редица неща, които може да ви изплъзнат.

Номерът е гъвкав. То помага, ако винаги сте готови. Поддържайте обувки за тренировки в колата, за да можете да спрете в парка за бърза разходка. Поддържайте храната удобна, така че, ако останете в движение, ще получите лека закуска преди тренировката. Често хората пропускат тренировки, защото нещо се появява и те просто не са готови за това или не са склонни да си дадат други възможности. Например, ако не можете да направите 45 минути, дайте си разрешение да направите това, което можете, дори и да е 10 минути . Нещо винаги е по-добро от нищо.

10. Вашето желание да се провали

Няма да бъдеш перфектен всеки ден. Ако сте перфекционист, това е разочароващо понятие за приемане, но не можем да контролираме всеки аспект от живота.

В добрите дни ще ядете всичките си плодове и зеленчуци, ще кажете не на тази пица и ще направите тренировката си, въпреки че сте уморени. В лошите дни ще се събудиш късно, забрави да донесеш обяда, да имаш допълнително парче торта на рождения ден на приятеля си или да пропуснеш тренировката си.

Лошите дни ще се случат, ако сте човешко същество. Трикът е да не се отказваш, дори когато се забъркваш. Работете върху преодоляването на страха от провал и не забравяйте, че не сте губещ, само защото правите някои грешки. Вие сте просто човек, който се опитва най-добре да вземе добри решения.