Колко въглехидрати са в диета с ниско съдържание на въглехидрати?

Научете броя на въглехидратите на ден, за да отслабнете

Ако се опитвате да отслабнете, като отидете на диета с ниско съдържание на въглехидрати, вие имате тежка битка пред вас. Защо? Тъй като типичната американска диета се състои основно от въглехидрати. Опитвате се да намалите най-големия източник на калории във вашата диета може да бъде предизвикателство. Освен това е трудно да се знае колко въглехидрати са в нисковъглехидратна диета. Отговорът може да е труден.

Какво е диета с ниско съдържание на въглехидрати?

Няма официална дефиниция за диета с ниско съдържание на въглехидрати или ниско съдържание на въглехидрати. Това означава, че в диетата с ниско съдържание на въглехидрати няма официален брой въглехидрати в грамове. Програмите за отслабване, които ограничават или изискват да се броят въглехидратите, обикновено се наричат ​​диета с ниско съдържание на въглехидрати.

Настоящите указания за диетата предполагат, че консумираме 40-60% от дневните си калории от въглехидрати. Така че, ако консумирате 1500 калории на ден, ще ядете 600-900 въглехидратни калории или 150-225 грама въглехидрати всеки ден, за да спазите тази насока. Технически, всичко под това може да се счита за ниско въглехидратна диета.

Някои диети са с много ниско съдържание на въглехидрати. Кетогенната диета , обикновено наричана "кето диета", е най-ниският план за хранене на въглехидрати. В програмата консумирате най-много (обикновено 90 процента) от калориите си от мазнини, а останалата част от протеини и въглехидрати. Диетата понякога се предписва от лекарите, за да се справят с гърчовите разстройства, но някои диети могат да отслабнат в програмата.

Колко въглехидрати са в диета с ниско съдържание на въглехидрати?

Повечето нисковъглехидратни диети, които виждате рекламирани онлайн или в списания, препоръчват да ограничите приема на въглехидрати далеч под препоръчителните от правителството указания. И когато видите новините за ниско съдържание на въглехидрати диети в новините, ниско въглехидрати изследвани диети са често много по-ниски в въглехидрати, както добре.

В едно голямо проучване на диетите, например, изследователите определят ниско въглехидратна диета като всяка диета, която позволява максимален прием на 60 грама въглехидрати на ден. Докато друго скорошно проучване определя диета с ниски въглехидрати като по-малко от 40 грама на ден.

Объркани ли сте? Не си сам. Попитах експертите по храненето Мари Спано, МС, РД, ЦБСД, ЧСДД, за да обясня ниското объркване на въглехидратите с прости думи.

"Няма универсална дефиниция за диета с ниско съдържание на въглехидрати, а вместо това нисковъглехидратната диета понякога се определя от количеството въглехидрати, изразходвано в грамове, а в други случаи се приема като процент от общия прием на калории. който съдържа 20 - 70 грама въглехидрати на ден. Много ниска въглехидратна диета съдържа по-малко от 20 грама на ден. "

Как да отида ниско съдържание на въглехидрати, за да отслабнете

Ако решите да преброите въглехидратите, за да отслабнете , уверете се, че ги броите правилно. Не забравяйте, че има разлика между грамове въглехидрати и калории от въглехидрати.

На етикета "Хранителни факти" производителите на храни трябва да изброяват грамовете въглехидрати в своя продукт. Всеки грам въглехидрати осигурява 4 калории енергия. Така че храна, която съдържа 15 грама въглехидрати, ще осигури на вашето тяло 60 калории от въглехидрати.

И ако сте сериозно да намалите теглото си, вие ще искате да следите приема на добри въглехидрати и лоши въглехидрати, както добре. Някои програми за отслабване, като популярната програма Аткинс , помагат на диетолозите да избират по-добри въглехидрати, като преподават диета как да броят нетните въглехидрати . Независимо от плана, който избирате, опитайте да ограничите приема на рафинирани въглехидрати, захарни напитки и сладкиши. Вместо това, да получите въглехидрати калории от фибри зеленчуци и пълнозърнести храни за най-добри резултати.