Използване на топка за упражнения Ако сте с наднормено тегло или със затлъстяване

Екипът за упражнения е един от най-добрите съоръжения, които можете да използвате за всякакъв вид дейности - основна сила, баланс, стабилност, тренировка по тегло и дори сърдечно.

Въпреки, че първоначално започнаха да се използват при физиотерапия, учителите са открили, че добавянето на топка към вашето рутинно е чудесен начин да разтърсите нещата и да добавите интензивност и / или подкрепа в зависимост от упражнението.

Някои упражнения обаче може да се чудят, ако е безопасно да използвате топка за упражнения, ако имате наднормено тегло или затлъстяване.

Голямата новина е, че да, можете да използвате абсолютно топка за упражнения, ако имате наднормено тегло или затлъстяване . Ключът е да изберете правилния вид упражняване топка, която отговаря на вашите нужди.

Може да се наложи да направите предварително проучване, за да знаете колко тежест може да се справи с топката, но има много възможности за избор.

Изборът на правилната топка за упражнения

Често можете да намерите топки за упражнения, продавани навсякъде от универсални магазини като Walmart до магазини за спортни стоки. Всички тези топки ще предлагат различно ниво на качество, както и различни характеристики. Някои са изработени от винил, докато други са изработени от пластмаса.

Някои топки за упражнения предлагат малко дават, което ги прави малко по-пищяла, докато други топки предлагат много твърда повърхност. Шушлиевите топки често са добър избор за начинаещи, защото предлагат малко по-голяма стабилност от топките с твърда повърхност.

Една бележка: Типичните топки за упражнения, които се предлагат на места като Walmart или Target, не винаги са най-доброто качество, а някои от тях имат само 250 фунта или повече. Ако го използвате само за леки дейности като заседание, това може да е приличен избор.

Въпреки това, ако използвате топка за упражнения за различни упражнения, винаги е най-добре да отидете за по-скъпи, по-висококачествени топки за упражнения.

Тези видове упражнения топки държат по-голяма тежест и те обикновено продължават по-дълго.

Какво да търсите

Когато пазарувате за топка за упражнения, може да е трудно да намерите правилната, особено защото често не можете да кажете какво ще бъде топката, докато не бъде напомпана.

Има обаче някои характеристики, които можете да потърсите преди да купите:

Направете точния размер

Когато избирате тренировъчна топка, уверете се, че получавате точния размер за вашата височина. Коленете ви трябва да са равни или малко по-ниски от бедрата, когато седите върху тях (въпреки че може да се нуждаете от по-голяма топка, ако го използвате, докато седите на компютъра).

Можете да използвате следната диаграма, за да изберете правилната топка за вас, но имайте предвид, че всички топки за упражнения са направени с различни материали и различни нива на твърдост, така че размерите могат да се различават между марките:

45 см - 4'6 "- 5'0"
55 см - 5'1 "- 5'7"
65 см - 5'8 "- 6'1"
75 см - 6'1 "- 6" 7 "

Ако се притеснявате за получаването на правилния размер, най-добре е да отидете по-голям, отколкото по-малък. Ако го поръчате (можете да намерите връзки по-долу за това къде да купите), обикновено можете да го върнете, ако се окаже, че е грешен размер.

Къде да купя топки за упражнения

Повече упражнения Ball Съвети Ресурси

Едно нещо, което трябва да запомните, е да проверявате редовно вашата топка за упражнения за всякакви дупки или сълзи. Ако топката стане твърде смачкана, може да се наложи да добавите въздух към нея. Нормално е размерът на топчето да се промени, тъй като температурата се променя, така че поддържайте помпата удобна, когато трябва да я напълните.

Също така имайте предвид, че топката е нестабилна повърхност, поради което е толкова чудесно за изграждане на якост на ядрото. Но ако сте начинаещ, тази нестабилност може да се окаже странна и опасна. За да започнете, може да искате да останете близо до стената, за да постигнете по-добър баланс, докато не свикнете с него.

След като вземете топката за упражнения, може да се чудите какво точно да направите с нея. Следните връзки предлагат тренировки и информация за това как да използвате топката за упражнения за баланс, сила и стабилност: