Предимствата на Рейши

Научете защо Рейши може да ви накара да се почувствате по-добре

По-често известен като рейши, ганодерма е твърда, горчива гъба, използвана за насърчаване на здравето и дълголетието в традиционната китайска медицина. Поддръжниците твърдят, че ганодерма може да облекчи умората, да поддържа холестерола под контрол, да ограничи високото кръвно налягане, да възпира възпалението, да изгради издръжливост и да подкрепи имунната система.

Нарастващо популярно естествено средство за лечение, ганодермата се използва само като лекарствена гъба и не се препоръчва за готвене.

Ползи за здравето на Рейши

Ганодерма показва обещание за намаляване на нивата на холестерола и облекчаване на свързаното с алергиите възпаление на дихателните пътища, според предварителни данни от проучвания на животни. Ето по-поглед върху науката зад ефекта на ganoderma за подобряване на здравето.

1) Рак и имунната система

Често се използва като имунно стимулант от хора с рак. Ганодерма е доказано, че засилва имунитета, както и борбата с разпространението на раковите клетки. В проучване от 2003 г. на 34 души с напреднал стадий на рак например приемането на ганодерма под формата на добавка три пъти дневно в продължение на 12 седмици води до значително увеличение на Т-клетките, за които е известно, че играят централна роля в имунната защита.

Лабораторните тестове върху клетки от рак на гърдата, междувременно, установили, че комбинирането на екстракти от ганодерма и зелен чай повишава способността на гъбите да забавят растежа на раковите клетки.

2) Антиоксидантни ползи

Няколко малки проучвания предполагат, че редовното използване на ганодерма добавки може да увеличи нивата на антиоксиданти, съединения, за които се смята, че предпазват от заболявания и от стареене.

3) облекчаване на симптомите на уринарния тракт

В проучване от 2008 г. на 88 мъже с симптоми на уринарния тракт, изследователите установиха, че ганодерма е значително по-добър от плацебо при облекчаване на симптомите.

Други често използвани начини

Използване на Reishi за здраве

Ганодермата се предлага в капсули и течни екстракти, които могат да бъдат намерени в магазините за здравословни храни. Ganoderma кафе също е на разположение. Можете също така да вземете ганодермата под формата на чай или кафе, но внимавайте, че вкусът може да е горчив.

Някои хора изпитват сух нос, сухо гърло, гадене и стомашно-чревни проблеми (като гадене), когато приемат ганодерма. Тъй като гъбата може да взаимодейства с определени медикаменти (като антикоагуланти и някои химиотерапевтични средства), важно е да уведомите Вашия лекар, ако в момента приемате или обмисляте употребата на ганодерма.

Както при всички добавки, ganoderma не е тествана за безопасност при бременни жени, кърмачки, деца и такива с медицински състояния или които приемат лекарства.

Можете да получите съвети за употребата на добавки тук, но винаги трябва да говорите с вашия доставчик на първична помощ, преди да използвате добавки или алтернативна медицина или да направите промяна в режима си. Самолечението с алтернативна медицина и избягването или забавянето на стандартната грижа може да е вредно за вашето здраве.

ДРУГИ ЛЕКАРСТВЕНИ ГЪБИ: C одрицеп | Chaga | Майтаке | Гъби Shiitake | Phellinus Lenteus | Poria | Агарикус | Бета-глюкан | AHCC

Източници:

Ajith TA, K Janardhanan К. "Индийски лечебни гъби като източник на антиоксидантни и противотуморни средства". Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition 2007 40 (3): 157-62.

Chen WQ, Luo SH, LHZ, Yang H. "Ефекти на полизахаридите на ганодерма лауцидум върху серумните липиди и липопероксидацията при експериментални хиперлипидемични плъхове". Zhongguo Zhong Yao Za Zhi 2005 30 (17): 1358-60.

Gao Y, Zhou S, Jiang W, Huang M, Dai X. "Ефекти на ганопола (екстракт от полизахарид Ganoderma lucidum) върху имунните функции при пациенти с напреднал стадий на рак". Immunological Investigations 2003 32 (3): 201-15.

Лиу YH, Tsai CF, Као MC, Lai YL, Tsai JJ. "Ефективност на Dp2 назална терапия за Dp2-предизвикано възпаление на дихателните пътища при мишки: използване на перорален Ganoderma lucidum като имуномодулатор." Journal of Microbiology, Immunology, and Inffice 2003 36 (4): 236-42.

Noguchi M, Kakuma T, Tomiyasu K, Yamada A, Itoh K, Konishi F, Kumamoto S, Shimizu K, Кондо R, Matsuoka К. "Рандомизирано клинично изпитване на етанолов екстракт от Ganoderma lucidum при мъже с симптоми на долните пикочни пътища. Азиатски вестник на андрологията 2008 10 (5): 777-85.

Thyagarajan A, Zhu J, Sliva D. "Комбиниран ефект на зеления чай и Ganoderma lucidum върху инвазивното поведение на клетките от рак на гърдата". Международен журнал за онкология 2007 30 (4): 963-9.

Wachtel-Galor S, Szeto YT, Tomlinson B, Benzie IF. "Ganoderma lucidum (" Lingzhi "), остър и краткосрочен отговор на биомаркера при дозиране." Международен вестник на хранителните науки и храненето 2004 55 (1): 75-83.

Wachtel-Galor S, Томлинсън Б, Бензи IF. "Ganoderma lucidum (" Lingzhi "), китайска лечебна гъба: биомаркерни отговори в контролирано изследване за допълване на хора." Британския вестник на храненето 2004 91 (2): 263-9.