Най-добра фитнес програма за възрастни

Изберете програма за упражнения, с която ще се придържате

Попитах моя лекар какво е най-доброто за фитнес програма, особено за над 50 души. Той ми даде много скромен и честен отговор: "Най-добрата фитнес програма е тази, с която ще се придържате". Не можех да не помисля колко вярно е това. Без значение колко сте прекарали или колко е хубава програмата, ако не е такава, с която ще се придържате, нямате нищо против.

И така, как намирате фитнес програмата, с която ще се придържате?

Нека да разгледаме как вашите очаквания, способности и отношение влияят върху това колко добре се придържате към фитнес програмата, която е подходяща за вас.

Очаквания

Първото нещо, което трябва да погледнете, е вашите очаквания. Какво искате от вашата фитнес програма? Ако зададете твърде високи очаквания, може да се окажете за неуспех. Например, имам приятел, който е триатлета и се тренира много. Тя разбира също, че на 57-годишна възраст тя вероятно няма да дойде на първо място. Целта й за първото си събитие бе да завърши. Тъй като тя се е подобрила и се състезавала в повече събития, тя продължава да се опитва да подобрява представянето си всеки път. Най-добре е да започнете бавно и да изградите цел. Например, ако планирате да стартирате пешеходна програма , започнете бавно, по един блок наведнъж.

способности

Трябва да изберете фитнес програма, която е в рамките на вашите физически способности. Ако имате медицински проблеми, които изключват определени дейности, трябва да ги премахнете като избор за упражнения.

Ако сте имали подмяна на коляното или тазобедрената става, работата може да не е под въпрос, но ходенето може да бъде перфектна алтернатива. Може би сте много ограничени във вашата мобилност, или дори сте ограничени до инвалидна количка. Потърсете фитнес програма, която е с ниско въздействие и може да бъде направена от стол или инвалидна количка. Потърсете програма, наречена "седнете и прилепвайте" или подобни програми.

Поведение

Защо искате да започнете фитнес програма може да бъде също толкова важно, колкото и да започнете програмата. Ако сте болни и уморени от боледуване и умора, тогава вероятно имате правилното отношение. Ако се опитвате да впечатлите някой или да го направите, защото всички останали, може да се окажете с неуспех.

Най - добрите залози за фитнес след 60

ходене

Ходенето е чудесно начинание за начинаещи. Той е с нисък удар , лесно се прави почти навсякъде и не изисква специално оборудване освен обувки, които са годни за монтаж. Следвайте този урок и се впуснете в удобна ходене.

Каране на колело

Карането на велосипед е умение, което повечето от нас са научили като дете. Това е страхотно сърдечно-съдово упражнение и може да се направи почти навсякъде, но може да бъде трудно в северните климатични условия през зимата. Разгледайте тази история за преоткриване на радостта от карането на велосипед.

Работещи

Ако вашите колене са до него, бягане е страхотна фитнес дейност. Както всички нови дейности, най-добре е да започнете бавно и да изградите издръжливост. Може би тичане с приятел ще ви помогне да сте мотивирани.

Една добра, последователна програма за упражнения има много ползи за здравето, особено когато сте на възраст.

Как да поддържате мотивацията

Ако сте много социален човек, който се нуждае от много насърчение, бягане или ходене, може да не са най-добрите ви възможности за фитнес. Вероятно аеробика или голф ще бъдат по-стимулиращи. Направи го с приятел и предизвикателство помежду си, за да продължите.

Независимо от каква фитнес програма следвате, следете напредъка си. Съхранявайте графиката на хладилника с напредъка си към целите си. Запазете си снимка там, за да си напомните защо правите това. Не забравяйте да се възнаградите, когато достигнете цел. Направете ваканция, прекарайте ден в спа центъра или купете нов екип - каквото ви е необходимо, за да сте мотивирани.