Използвайте тези вариации, за да избегнете грешки

Обувките са мощно упражнение, което ви позволява да оформяте и укрепвате почти всеки мускул в долната част на тялото - ханша, глуте, камшици, камшици и телета. Обедите са по-строги от кляка, защото разделената позиция ви поставя в нестабилна позиция, която предизвиква баланса ви. Позицията също така променя натоварването на тялото ви, което ви позволява да работите всеки крак по-самостоятелно.

Проблемът е, че някои хора изпитват болка в коляното по време на някои видове удари. Това може да се дължи на предишни наранявания на коляното или поради предизвикателствата, които се налагат от време на време. Ако имате нараняване на коляното, трябва да работите с Вашия лекар, за да намерите подходящите упражнения за вас.

Ако чувствате болка само когато правите гърчове, уверете се, че използвате добра форма, може да ви помогне да премахнете болката.

1 - Как да се измъкнем: Стъпка по стъпка Статични загадки

G & J Fey / Култура / Гети изображения

Тази статия стъпка по стъпка обяснява всичко, което трябва да знаете за лонговете: Как да ги направите правилно, вариации, модификации, алтернативи и грешки, които могат да поставят допълнителен стрес на коленете. По-долу е първата стъпка към безопасно и ефективно изкривяване:

Стъпка по стъпка: статични подложки

2 - Намаляване на вариациите за предизвикателство и интензивност

Статичните подложки са страхотни, но добавянето на разнообразие към вашите тренировки ще ви помогне да се ангажирате с глуте, бедрата и бедрата по различни начини и да добавите изцяло ново измерение към вашето обучение. По-долу са дадени само няколко примера за вариации:

Добавяне на Lunges към вашите тренировки

Вие не искате да правите всички тези lunges в една долна тренировка орган, но ако сте междинен или напреднали упражняване, можете да изберете 1 до 3 различни lunges (като статичен издънка, плъзгаща странична издънка) за всяка тренировка, изпълняваща всеки от 1 до 3 серии от 10 до 16 повторения. Ако сте начинаещ, започнете с едно упражнение (като например основни статични подложки) и направете 1 до 2 серии от 10 до 16 повторения, като добавите тегло, когато се чувствате комфортно.

3 - Изместване на модификации и алтернативи за избягване на болки в коляното

Ако редовни lunges ви безпокоят без значение кои вие правите, по-долу са няколко промени, за да опитате, преди да се откажете от тях напълно. Имайте предвид, че дори и модификациите може да не работят за всички. Ако почувствате болка, прескочете упражнението и заменете друга версия или опитайте една от изброените по-долу алтернативи.

Алтернативи на Lunges

Ако лингите няма да работят за вас, има и други упражнения, които ще предизвикат и укрепят долната част на тялото. Не всички от тези упражнения ще работят за всеки човек така, както и с lunges, трябва да пропуснете упражнения, които причиняват болка.

4 - Да не се стигне до лоното: Да се ​​предава твърде далеч напред

По време на двата клека и лакътя е лесно да се натоварва коленете с напредване и да се позволи на коляното да се движи прекалено далеч над пръстите на краката. Докато коляното ви може да се появи малко, трябва да се съсредоточите върху това, да издърпате тялото надолу, а не напред. Друга ключова точка е да запазите предното коляно в съзвучие с втория си пръст по време на удара. Това може да ви помогне да хванете бедрата малко, докато се измъквате и проверявате формата си в огледало.

5 - Да не се налагат: Външно завъртане на коляното на гърба

Тъй като опашките могат да компрометират равновесието ви, можете да завъртите външно коляното в опит да намерите стабилност. Някои хора могат естествено да въртят коляното на гърба поради различни биомеханика или вкоренени навици, които са се вдигали през годините.

Изкривяването на коляното или навътре по време на излизане е един ход, който може да доведе до болка и нараняване. Коляното на гърба трябва да сочи към пода в долната част на кадъра. Ако почувствате болка в коляното на гърба, проверете подравняването в огледалото, за да сте сигурни, че не сте завъртяли коляното навътре или навън, без да сте го разбрали.

Друг фактор, който трябва да сте наясно, е гъвкавостта на вашите четириколесни и хип flexors. Ако тези зони са стегнати, формулярът ви може да бъде компрометиран и дори може да почувствате усещане за издърпване на колене. Можете да избегнете това, като скъсите обхвата на движение и / или разтягате четворките преди вашите lunges.

6 - Lunge Don'ts - Позиция: Твърде близо или твърде широк

Друга грешка, която може да причини проблеми с коляното, включва вашата позиция. Всеки човек ще има различна позиция въз основа на неговата височина, дължина на крака и това, което се чувства удобно. Въпреки това, поддържането на краката твърде близо една до друга, поставя голяма част от силата върху коленете, а не върху глухите, hamstrings и quads, което е мястото, където трябва да бъде. Поемането на краката твърде далеч може да компрометира гъвкавостта на задния крак и да се прибави към вече нестабилна позиция.

Можете да избегнете това, като гледате формуляра си в огледало или, ако нямате такъв, проверете позицията си, като влезете в изходна позиция. Спуснете се надолу, облегнете коляното на пода (уверете се, че сте на рогозка или друга подплатена повърхност). Това дава възможност да проверите и да видите дали имате ъгъл от 90 градуса в двете колене. Ако не го направите, можете да коригирате позицията си.