5 начина да се придържате към целите си за тренировка

Започването или връщането на тренировка включва повече от планиране на тренировките и присъединяване към фитнес . Всъщност е напълно възможно да се присъедините към фитнес зала и никога да не отидете, дори когато тези месечни плащания се появяват в банковото си извлечение. Така че, придържането към целите си изисква няколко умствени трика, за да ви помогне да се движите, фокусирате и мотивирате.

1. Импулс

Импулсът е ключова част от последователното упражнение. Нормално е да имате тези седмици, когато всичко върви добре: правите всичките си тренировки, се храните като здравословен изрод и започнете да мислите: "Мога напълно да направя това!" Тогава "това" се случва. "Това" може да бъде празник, почивка, болест - нещо, което ви изхвърля от играта. Връщането винаги е трудно, отчасти защото сте загубили този импулс. Вече знаем (с любезното съдействие на Исак Нютон), че обект, който е в покой, има склонност да остане в покой, затова да се движиш отново е единственият начин да накараш инерцията си да върви. Помислете за себе си като спряна кола: Щом започнете да я бутате, тя ще вдигне скорост и няма да ви се налага да работите усърдно, за да не се движите. Ако тази аналогия не го прави за вас, опитайте тези идеи:

2. Останете в мига

Изображение на това: Вие сте на парти и сте обещали, че няма да атакувате шведската маса като гладен луд. Тогава виждате гигантски чиния от най-красивите, най-съвършените кубчета сирене, които някога сте срещали. Няколко часа по-късно, чувствайки, че махмурлукът на сиренето започва, обещавате да го компенсирате утре с двучасова тренировка.

Има няколко проблема с този подход - първо, не можете да ядете това, което сте изяли предишната нощ, и второ, да се самоубиете с тренировка, не е чудесно решение, тъй като това ви кара да умрете упражненията още повече.

Ако сте заети с грешките вчера, много от вашите решения ще се основават на вина и срам, а не на това, което наистина искате (и трябва да направите), за да постигнете целите си.

Истинската промяна идва от ежедневните избори, като се обмисляте и подреждате избора си от това, от което се нуждаете сега (вместо това, което сте направили или не сте направили вчера), ще направи вашето упражнение много по-приемливо.

3. Вземете вдъхновение

Всеки вторник и четвъртък моята 90-годишна баба отива във фитнеса и прави водна аеробика без значение какво. Тя е страхотно вдъхновение за мен - ако може да тренира, няма определена причина, поради която не мога да си направя тренировка. И така, какво или което ви вдъхновява? Дали възрастната жена, която виждате, ходи всеки ден, дъжд или блясък? Или може би това е тренировка на колега за първия си маратон.

Следващия път, когато мислите да прескочите тренировката си, помислете за човека, който ви вдъхновява ... или помислете за баба ми (можете да я наричате Maw Maw). Ако тя може да упражнява, така можете и вие.

4. Върнете се в основите

Наскоро работих с клиент, който се справи много добре с програмата си за около три месеца. Тогава удариха празниците и, преди тя да разбере, тези интензивни тренировки бяха излезли от прозореца. Тя дори призна, че всъщност изтрива дъното на банята с четка за зъби, за да избегне тренировките си. Това е лошо! За да я върна обратно в някаква рутина, опростих тренировките й и ги направих кратки, достъпни и много по-малко сложни от преди. Сега тя е силна и готова да придаде по-сложност на тренировките си. Защо не опитате същия подход, ако имате проблеми с връщането към него? Опростете тренировките си чрез:

5. Опознайте себе си

Ако никога не сте били много упражняване или спортист, сега е време да откриете няколко нови неща за себе си. Помислете за това като учебен период. Ако сте изостанали, защото сте напълно отегчени от рутината си, току-що сте научили нещо важно за себе си - че мразите тренировъчните тренировки или че правите тренировъчни видеоклипове у дома удари. Прекарайте известно време с въпроси и отговори на следните въпроси:

Сега вземете отговорите на тези въпроси и разгледайте рутинната тренировка. Това включва ли дейности, които се радвате? Вашият график е в съответствие с вашия часовник за тялото (или колкото можете да получите)? Какво бихте могли да направите, за да накарате тренировките ви да се поберат по-добре? Направете списък с идеи и изберете такъв, който да приложите днес. Няма правилен начин да се упражнявате.

Оставайки в крак с програмата си за упражнения вероятно изисква повече умствена работа, отколкото физическа работа. Това означава да се регистрирате със себе си, за да видите как се справяте, как работи и каквито и да са промените, необходими, за да се движите.

Това означава да намерите вдъхновение, където и да сте, и да сте готови да опитате нови идеи, ако старите не работят. Най-вече това означава да не се отказваш.