Гръцки сладкиши

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 153

Мазнини - 3g

Карби - 22гр

Протеин - 11g

Общо време 10 мин
Подгответе 5 мин , готвяйте 5 мин
Сервирания 4 (по 3 палачинки)

Палачинките са многократна закуска за уикенда, но традиционната версия, направена с бяло брашно и масло, оставя много, за да бъде желана хранителна стойност, особено когато се удави в захарен палачинков сироп.

Палачинките обикновено имат много малко протеини или влакна , оставяйки ви в карбо-кома и след това гладни малко след това. Те обикновено се зареждат с натрий, благодарение на содата за хляб и бакпулвера, като опаковъчните миксове постепенно се покачват.

Ако се опитвате да ядете малко по-здравословно, все още можете да се насладите на уикенд на палачинка с тази рецепта за гръцки сладкарски палачинки. Те са направени с овес, пълнозърнесто брашно и гръцко кисело мляко за пълнене на комбинация от протеини и фибри. Те също така използват само малко количество бакпулвер и без сода за хляб, за да намалят натрий .

Най-хубавата част е, че те са изключително лесни за правене. Просто комбинирайте всички съставки в блендер и сте наполовина на палачинки! Това е почти толкова лесно, колкото смесената смес, но по-скоро по-питателна.

Съставки

подготовка

  1. Поставете всички съставки в високоефективен пасатор и сместа до гладка.
  2. Предварително загрейте тава с палачинка или закрепете тигана към 350F. Налейте 1/4 чаша тесто върху гореща повърхност за всяка палачинка. Оставете готвене, докато балоните започват да се появяват на повърхността, около 1 до 2 минути, след това се завъртете и продължете да готвите, докато приключите, още една минута. Повторете с останалото тесто.
  3. Сервирайте с пресни плодове и пропиване с мед или истински кленов сироп.

Варианти и замествания на съставките

Ако го намерите, използвайте намален натриев бакпулвер. Той може да се намери в пекарната пътека на повечето магазини за хранителни стоки.

За да направите палачинки от боровинки за допълнителни антиоксиданти , изсипете прясните боровинки директно върху тестото, след като го излеете върху тавичката. Или използвайте други плодове или ядки за забавни вариации.

Съвети за готвене и сервиране

Завършете ястието с пресни плодове и смесено яйце за още повече протеини и балансирана закуска.

Допълнителните палачинки могат да бъдат замразени в торбичка с цип и безопасна за фризера и по-късно да се подновят за лесна закуска в делнични дни.

За да запазите захарта под контрол, служите на тези палачинки с пресни плодове и наблюдавайте количеството кленов сироп или мед, който използвате. Опитайте се да се придържате с 1 супена лъжица.