5 Сладко Сладко мляко

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 120

Мазнини - 2g

Carbs - 17g

Протеин - 8g

Общо време 5 мин
Подгответе 2 мин , готвяйте 3 мин
Сервирания 1

Опитайте тази напитка за затопляне за средно сутрешна или средна следобедна закуска или като напитка преди лягане. Сместа от подправки - куркума, кардамон, канела, джинджифил и карамфил - придава напитката сладък вкус, а пиещият - нежно, релаксиращо усещане. Скъпата и ванилията помагат за подслаждането на тази напитка само с едно докосване, така че можете да почувствате, че пиете лате.

Изследванията за специфичните подправки и тяхната роля в профилактиката на раковите заболявания все още са в ход. Много изследвания откриват значителни резултати, когато подправките се консумират в големи количества или дози. Това може да бъде трудно да се направи в ежедневния живот и потенциално опасно, тъй като големи дози подправки могат да взаимодействат с определени лекарства.

Turmeric е един подправка, която е била широко изследвана, с повече от хиляди лабораторни изследвания, публикувани през последните няколко десетилетия. В момента клиничните проучвания изследват ролята, която куркума може да има при профилактиката на рака. Като цяло, използвайте малко количество подправки в готвенето си, за да подобрите вкуса на вашата храна (и напитка) и да осигурите някои потенциални свойства за предотвратяване на рак в дългосрочен план.

Съставки

подготовка

  1. Смесва се подправките в малка купа и се оставя настрана.
  2. Загрейте млякото на печката на средна температура.
  3. Разбъркайте в меда и ванилата и гответе още 30 секунди. Добавете подправките, разбърквайте и затоплете още 30 секунди.
  4. Изсипете чаша и сервирайте.

Варианти и замествания на съставките

Искате ли още повече топлина за тази подправка? Добавете няколко парчета черен пипер към сместа за фин, но вкусен допълнителен подправка.

За да превърнете тази напитка за затопляне в храна, разбъркайте половин чаша валцуван овес и оставете да къкри за 5 минути. Ще имате вкусна закуска на овесена каша, пълна с разтворими фибри , протеини и пълнозърнести храни.

Съвети за готвене и сервиране

За да запазите свежите си подправки, купете ги в малки размери (това е особено важно за подправките, които не използвате често) и ги маркирайте с датата, на която ги отваряте за първи път. Хвани всички подправки, които са седнали във вашия кабинет за повече от една до две години. След известно време, подправките са склонни да губят вкуса си или да изчезнат поради високото си съдържание на масло. Съхранявайте подправките в хладната, тъмна зона на кухнята.