Не обичате да се упражнявате? Преодолейте страховете си

В последните години имаше голям проблем с теглото на Америка и много дискусии за това защо сме толкова дебели. Една очевидна причина е, че ние не се движим достатъчно и аз мога да повярвам, като се има предвид колко време на стола съм вложил редовно. Някои може да ни наричат ​​мързеливи, но се чудя дали това обяснение е малко прекалено лесно. В края на краищата, някои от най-успешните и дадоха хора, които познавам, също са хора, които не се упражняват редовно.

Не бих ги нарекъл мързеливи, но се обзалагам, че това е едно от нещата, които казват за себе си.

Наистина сме мързеливи?

Докато съм сигурен, че някои от нас са мързеливи понякога, аз съм убеден, че една от причините, поради които не се упражняваме, не е мързел, а усещане за страх при мисълта за упражнения. Физическото натоварване може да бъде страшно, ако не сте го направили дълго време, а за някои хора, движението на тялото до точката на повишен сърдечен ритъм, тежко дишане и прекомерно изпотяване може да изглежда толкова чуждо, колкото летящите прасета.

И така, от какво се страхувате? Можете да опитате новия ми тест, се страхувате ли от упражнението? и прегледайте списъка по-долу, за да видите дали нещо звъни звънец. Ако е така, може да намерите някои решения за страха от упражнения:

1. Страх от нараняване

Ако не сте упражнили много, може да не сте в състояние да разберете разликата между обичайния дискомфорт, който изпитвате при упражняване за първи път (напр. Изгаряне на мускулите или силно дишане) и болка.

Всъщност, начинаещ може да почувства толкова много ощипвания и тласъци, може да се почувства, че всичко се дърпа, разкъсва или се разпада.

Настройка на нагласите . Неизбежно е да усещате нещо, докато тренирате, но е важно да отделите истинската болка от нормалните усещания. Ако се притеснявате, прочетете този списък с предупредителни знаци, за да спрете да упражнявате и да сте наясно как се чувствате през тренировката.

Можете също така да направите няколко основни неща, за да сведете до минимум риска от нараняване:

2. Страх да изглеждаш като идиот .

Отпаднах от неблагодарна. Виждал съм други хора да падат от неблагодарна. Виждал съм хора да пътуват на стълби, да пускат гири на собствените си крака и да унищожават своите CD плейъри, като случайно ги хвърлят през стаята. Всичко може да се случи, когато тренирате, особено когато взимате много потни хора и ги слагате заедно с машини, които имат движещи се части. Също така е възможно да се почувствате като идиот, когато не можете да разберете как работи една машина или не сте сигурни дали правите правилно упражнение.

Настройка на нагласите . Ако паднеш от машина, свалиш тежест или направи нещо друго, което те кара да се промъкнеш под неблагодарна и да умреш, има само една опция тук: смях ... освен ако наистина не си нараниш и тогава трябва да викаш за помощ.

Ако не можете да разберете как да използвате машините, не се страхувайте да помолите за помощ. Никой от нас не се ражда, знаейки как да използва машини и теглилки ... ние всички трябва да започнем някъде. Посъветвайте се със служител в салона или обучител за помощ или попитайте съучастник (когато почива между сетове). Повечето хора са щастливи да помогнат.

3. Страх от болката .

Винаги съм мразил болката и си отидох да избягвам колкото е възможно повече. Това вероятно е вярно за повечето хора, поради което някои избягват да се упражняват, страхувайки се, че няма нищо друго освен болка, която да ги пази.

Настройка на нагласите . Повторете след мен: Упражнението не трябва да наранява. Сега, когато казвам, че боли, говоря за болка, не говоря за промените, които тялото ви минава, когато започне да се движи по-бързо от обикновено (напр. Увеличено дишане, изпотяване и сърдечен ритъм).

Упражнението не трябва да бъде болезнено и ако е така, трябва да се забави или да спре. Ако не можете да дишате по време на кардио тренировка, работите твърде трудно (освен ако умишлено не правите интервални тренировки ).

Ако изпитвате гънки, странични бримки или други често срещани странични ефекти от началото на тренировъчна програма (вж. Травми и симптоми, за да се определи какво се случва), може да се наложи да спрете, да се погрижите за проблема и да започнете отново утре.

Нормално е да се усещат някои ощипвания, докато тялото ви се адаптира към упражнения. При вдигането на тежести е нормално да се чувствате малко горящо в мускулите.

Когато станете по-силни, ще свикнете с отговора на тялото си и ще можете да оспорите себе си с по-тежки тежести. Ако почувствате остри болки в ставите, разкъсване на мускулите или лигаментите или нещо друго, което не се чувства нормално, то тогава спирайте и посетете лекар, ако не изглежда, че лекува.

4. Страх от изпотяване .

Не мога да ви кажа колко пъти един клиент ме е питал колко пот е "нормално". Също така имах клиенти да се извинят за изпотяване, да се извиняват за изпотяване ("Човече, горещо ли е тук или какво?") И тайно се опитват да премахнат пот, без да забелязвам.

Много се потя и никога не съм се тревожел много за това, но знам, че някои хора се притесняват колко много се потят и някои хора всъщност избягват упражненията поради това.

Настройка на нагласите . Наистина няма "нормално", когато става дума за изпотяване. Потенето е просто начинът на тялото ви да ви охлади и някои от нас пот повече от другите.

Ако се притеснявате за изпотяване и / или миризма на тялото, има някои основни стъпки, които можете да предприемете като носенето на дрехи от потта (така че потът оставя тялото ви по-свободно) и избягване на храни (чесън, лук и алкохол например ), които могат да причинят по-силни миризми.

5. Страх от неуспех .

Сигурен съм, че всъщност не трябва да обяснявам това, нали? Повечето от нас се страхуват да се провалят, а когато става въпрос за упражнения, този неуспех може да бъде преживян по толкова много начини - неуспех да отслабнете, да го направите чрез тренировка, да се придържате към тренировъчна програма, да вършите правилното нещо и др.

Настройка на нагласите . Най-лесният начин да се справите с този страх е да поставите цел, която знаете, че можете да достигнете. Хубаво е да имате дългосрочни цели, за които да работите, но засега трябва да направите това, с което можете да се справите. Ако поставите лентата твърде високо, вие също сте се захванали за провал и това може да стане извинение да се откажете напълно.

Всеки път, когато правите нещо от зоната си на комфорт, рискувате. Но само да поемете риска може да бъде целия успех, който трябва да продължите.

Научете повече за правилния начин да не успеете да упражнявате и след това да определите дали сте упражнение за перфекционизъм . Ако сте, това е нещо, на което да сте наясно и да работите.

Искате да научите повече за страховете си? Вземете теста, Страхувате ли се от упражнение? и да се справите с вашите физически страхове.