Как да намалите размера на порциите си

Думите "порция" и "сервиране" звучат подобно и хората често използват тези думи взаимозаменяемо, но порциите и порциите не винаги са със същия размер. И това има значение, ако наблюдавате приема на калории и четенето на етикети за хранителните стойности.

Нека обясня:

Част е всяко количество конкретна храна, която избирате да поставите на чинията си, а сервирането е препоръчителна сума от тази храна въз основа на здравни и хранителни ръководства като SelectMyPlate.gov на Министерството на земеделието на САЩ.

Объркващите порции и порции могат да предизвикат объркване, което води до консумация на излишни калории, особено когато ядете енергийно-плътни храни и висококалорични закуски .

Ето един пример. Според Министерството на земеделието една порция от групата зърнени и зърнени храни е равна на една унция. Това не е много. Една унция от сварен бял ориз е само около половин чаша. Частта от ориза, която поставяте на чинията си, може да е много по-голяма, така че може да мислите, че ядете само една порция ориз, когато наистина ядете две или три. Това има значение, защото всяка половин чаша ориз добавя около 100 калории към храната ви, затова може да мислите, че ядете само 100 калории, но всъщност ядете 200 или 300. Можете да видите как могат да се добавят калориите бързо.

Контрол на контрола на порциите

Запознайте се с размера на сервирането на храните, които ядете всеки ден. Пакетираните храни винаги показват информацията за размера на порциите на етикетите "Nutrient Facts", обикновено в унции или в обикновени кухненски измервания.

Можете също така да използвате евтина кухненска скала, заедно с няколко мерителни чаши и мерителни лъжици, за да измерите вашите порции храни вкъщи, докато не се почувствате удобно да прецените размера на сервирането без тях.

Храни като месо и пресни продукти може да не са етикети за хранителните факти, така че трябва да знаете, че една порция месо, птици или риба обикновено е около три унции (около размера на палубата с карти).

Една порция плодове или зеленчуци обикновено е едно парче от продукцията; една чаша нарязани или нарязани на плодове или зеленчуци; или 3/4 чаша сок.

Една порция сирене е една и половина унции, която е с размер на чифт зарове.

След като се чувствате комфортно с разбирането на размера на сервиране, можете да използвате тази информация, за да следите точно калориите си в дневник за храна или на уебсайт за диета .

Съвети за контролиране на размера на порциите .

Ако рязането на калории ви оставя гладно, добавете допълнителни порции хранителни гъсти зеленчуци като моркови, зелен фасул и целина, вместо по-високи калорийни скорбяла.

Източници:

Центровете за контрол и превенция на заболяванията в Съединените щати. "Как да избегнете капани за размера на порциите, за да управлявате теглото си". Достъп до 19 март 2016 г. Актуализиран на 18 август 2015 г. http://www.cdc.gov/healthyweight/healthy_eating/portion_size.html.

Министерството на земеделието на Съединените щати. "Изберете Моята плака." Достъп до 19 март 2016 г. http://www.choosemyplate.gov/.