Пълното ръководство за начинаещи за обучение по сила

Това не е толкова страшно, колкото си мислите

Ако сте начинаещ на тренировка или сте паднали от вагона за известно време, може да се объркате точно как да се върнете към него.

Това е съблазнително да искате да се впуснете в ежедневните тренировки, за да компенсирате изгубеното време, но това само води до болезненост, нещастие и може би нараняване.

От друга страна, някои хора мислят, че само трябва да направят кардио . Не трябва ли да отслабнете, преди да започнете да вдигате тежести?

И ако сте жена, няма ли да получите обемисти или наддаване на тегло ?

Краткият отговор на това не е ... много трудно е да се натрупат мускули, дори за мъжете, които имат точното количество тестостерон, за да направят това, нещо, което повечето жени нямат.

Независимо къде се намирате във фитнес пътуването, повдигането на тежести е от решаващо значение за изграждането на постна мускулна тъкан, засилването и изгарянето на повече калории всеки ден. Чувствате се претоварени откъде да започнете?

Вашата първа стъпка е да получите основно разбиране за това, което правите и как да създадете работещ график за тренировка за вашето фитнес ниво, график и цели.

Защо повдигането на тежести е толкова важно

Въпреки че всяко упражнение е по-добро от упражнение, силовото обучение е важен компонент на всяка програма за отслабване и има редица предимства :

Не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар, преди да започнете да вдигате тежести, ако имате някакви заболявания, наранявания или заболявания.

Приготвяме се да започнем

Преди да скочите с двата крака, има няколко неща, които трябва да знаете за вдигането на тежести:

Стъпка 1: Избор на вашите упражнения

Ако не знаете много за тренировките за тегло, помислете дали да не наемете личен треньор, който да ви помогне да настроите програмата си. Трябва да работите всичките си мускулни групи всяка седмица, за да избегнете мускулни дисбаланси, които могат да доведат до нараняване.

По-долу е даден списък на мускулните групи заедно с примерни упражнения. Ако сте начинаещ, трябва само да изберете 1-2 упражнения за всяка мускулна група в горната част на тялото и 3-4 движения за долната част на тялото.

Стъпка 2: Избор на Вашите комплекти, повторения и тегло

Изборът на вашите повторения и набори може да бъде най-объркващата част от силовото обучение. Колко повторения и настройки ще направите, ще зависи от вашите цели.

За да определите колко тегло трябва да използвате, започнете с леко тегло и изпълнете един комплект. Продължете да добавяте тегло, докато не успеете да постигнете желания брой повторения с добра форма. Последният представител трябва да е труден, но не и невъзможен и трябва да сте в състояние да поддържате добра форма.

Вашата първа тренировка

Първата ви тренировка е тест за това къде е тялото ви и как се чувстват различни упражнения към вашето тяло. Тези класически упражнения са чудесно място да започнете да се свързвате с тялото си на по-дълбоко ниво.

Идеята е да се съсредоточите върху упражняването на правото на упражняване, вместо да използвате много тегло или да правите много повторения.

Необходимо оборудване

Група за съпротива, стол, различни претеглени гири

Как да

Упражнение Представители Предложено тегло
Стол Squat 12 Без тегло
Странични клюки 12 след това наляво Експериментална лента
скок 12 повторения Без тегло
Стенен удар 12 повторения Няма тегло
Гърдите мухи 12 повторения 5-10 lbs
Седан Band Бицепс къдрици 12 повторения Експериментална лента
Седирани ленти редове 12 повторения Експериментална лента
Лъжите трицепси 12 повторения 5-10 lbs
Вертикален крак крак 12 повторения Без тегло
Обратно разширение 12 повторения Без тегло

> Източник:

> Westcott WL. Обучението по съпротива е медицина. Текущи доклади за спортната медицина 2012; 11 (4): 209-216. Дой: 10.1249 / jsr.0b013e31825dabb8.