Без глутен фъстъчено масло

Чудите се кое фъстъчено масло да се разпространява върху хляба ви без глутен?

Фъстъчено масло, което в най-чистото му състояние е само фъстъци, може би с едно докосване на сол - обикновено не включва съставки на основата на глутен, но това не означава, че винаги е безопасно за диета без глутен. За да се каже, просто някои производители са просто по-добре от други, когато става въпрос за съхраняване на малки количества глутен от фъстъчено масло (и техните други продукти)

Ако имате чувствителност към целиакия или чувствителността към нелечилия глутен (или ако просто искате да сте без глутен), най-малкото погледнете фъстъчено масло, което носи етикет "без глутен". Това означава, че отговаря на стандартите на САЩ "без глутен" по-малко от 20 части на милион .

За да намалите още повече експозицията на глутен (препоръчително за тези, които са особено чувствителни към следи от глутен ), трябва да помислите за закупуването на един от по-малките специализирани фъстъчени масла, които са сертифицирани без глутен . В повечето случаи това означава, че те съдържат по-малко от 10 части на милион глутен (по-малко е по-добре), а техните производители предприемат допълнителни предпазни мерки, за да запазят следи от глутен. Обикновено обаче ще плащате повече за тези продукти.

Без глутен фъстъчено масло

По-долу е даден списък на марките фъстъчено масло, налични на рафтовете в магазините в САЩ, и това, което техните производители казват за съдържанието на глутен и техния статут на глутен:

Слово от

Лесно е да се насладите на фъстъчено масло върху диета без глутен. Препоръчителните марки включват сертифицираните с глутен сертификати Justin's and Peanut Butter & Co. Ако не сте особено чувствителни към следи от глутен, трябва да се оправите с по-традиционните марки, като например безглутеновият етикет Smuckers или Jif фъстъчено масло.

> Източник:

> Фондация "Celiac Disease". Какво трябва да ям? Информационен лист.