Пепелник от канела

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 154

Мазнини - 9 грама

Въглехидрати - 18g

Протеин - 2g

Общо време 10 мин
Подгответе 5 мин , готвяйте 5 мин
Сервирания 2 порции (по 2 чаши всяка)

Попкорн е бърза и вкусна лека закуска, която е лесно да се направи, когато жаждата удари. Проблемът с някои пуканки, като пуканки с микровълнова фурна, е, че често се натоварват с масло и сол, и двете могат да означават неприятности за здравето на сърцето ви. Въпреки това, пуканки също е цяла зърно , което означава, че е пълна с фибри и е чудесно за помага за понижаване на кръвното ви налягане. Номерът е пукане и ароматизиране на пуканки със здравословни съставки.

Тази пуканка от ябълка канела се изсипва върху печката със здравословно масло . Наистина е много лесно да се направи, ако никога не сте опитвали пръкват пуканки на печката. Той се хвърля с канела и неподсладени ябълкови чипове за вкусно, вдъхновяващо лечение.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте маслото в малка тенджера на средна температура. Добавете една или две пуканки на тавата.
  2. След като се появи, добавете останалото пуканки в тигана. Покрийте с капака и се разклащайте, докато чуете бавно изскачане. Внимавайте внимателно, тъй като пуканки могат да горят бързо.
  3. Извадете от топлина и добавете канела и ябълкови чипове. Хвърли се за палто. Изсипете в чаши за сервиране.

Варианти и замествания на съставките

Опитайте да добавите зелен джинджифил, индийско орехче или карамфил за още повече подправка.

Опитайте банани чипове, изсушен кокос, или сушени манго филизи вместо ябълкови чипове за тропически пуканки микс. Когато избирате, уверете се, че няма добавена захар.

Ако предпочитате пикантен микс, опитайте да добавите цвеклови или моркови чипс и подправки като чушки, червен пипер, черен пипер или чесън на прах.

Съвети за готвене и сервиране

Този пуканки е чудесно за закуска по време на следващата ви филмова вечер или за опаковане с вас, за да се захванете, когато сте в движение. Опитайте с различни подправки и сушени плодове, за да намерите любимата си комбинация от аромати.

Гледайте пуканки внимателно, докато се пръкват. Той може да изгаря бързо! Нормално е в долната част да има няколко unpopped ядки.

Бъдете внимателни, когато разкриете пука на пуканки. Ще има гореща пара, която ще избяга.