Ето защо трябва да работите с гърдите си

Намерете най-добрия си гръден кош

Една от най-големите мускулни групи в горната част на тялото, гръдните мускули са съставени от гръбначния стълб и отдолу на гръдния кош. Основният гръб, който е по-големият мускул, всъщност има две части - горна част (наречена ключикуларна глава) и долната част (наречена "глава на стерна").

Сега, само защото има две различни области на гръдния кош, това не означава, че можете да ги разделите.

Всяко упражнение на гърдите, което правите, ще работи в цялата област, но някои упражнения ще стимулират гърдите по различни начини.

Например, гръдната преса включва целия гръден кош, с фокус върху долната част на гръдния кош. При преместване в наклонено положение все още работите с цялото гърло, но сега фокусът се премества в горната част на гръдния кош.

Това е една от причините, поради които има толкова много вариации за всяко упражнение - чрез промяна на движението, ъгъла и / или вида на съпротивлението ще наемете различни мускулни влакна и ще предизвикате тялото си по нови начини.

Мускулите на гръдния кош са отговорни за движението на ръцете през тялото и нагоре-надолу, както и за други движения като флексия, адукция и въртене. Най-гръдните упражнения ще включват изтласкване на ръцете от тялото или тялото далеч от ръцете.

Защо трябва да работите в гърдите си

Тъй като гърдите ви включват някои от най-големите мускули в горната част на тялото, вие използвате тези мускули цял ден.

Всеки път, когато отваряте врата, измивате чаша с вино или дори измивате косата, мускулите на гръдния кош работят, затова е важно да ги държите здрави за всички ежедневни дейности.

Ето още една важна причина да работите в гърдите си - тези мускули са ангажирани да ви помагат да се изкачвате на пода.

Помислете за натискане . Това движение, разбира се, означава, че бутате тялото си нагоре и след това надолу. Но помислете какво ще се случи, ако падне или просто се наложи да се изправим от пода? Колкото по-силни са гръдните ви мускули, толкова по-силно е цялото ви тяло. Всички ние трябва да имаме силата да се качваме на пода.

На последно място, гръдните мускули са големи и могат да се справят с повече тегло, което ви позволява да изгорите повече калории. В действителност, когато работите с гърдите си, също ви участват раменете и ръцете, което ви позволява да изгорите още калории. А тренировка на гърдите също служи като голямо загряване за тези по-малки мускулни групи.

Колко често трябва да тренирате гърдите си?

Можете да работите в гърдите си до 3 последователни дни в седмицата. Въпреки това, ако повдигате тежки тежести (достатъчно, че можете да завършите само 6 до 8 повторения), ще ви трябва поне 2-3 дни почивка, преди да изпълните отново упражненията.

По тази причина може да работите само веднъж или два пъти седмично. Ако целта ви е да тонирате мускулите си, ще искате да се придържате с един до три комплекта от 12-16 повторения и поне един ден почивка преди да изпълните отново упражненията.

Какви упражнения трябва да направите?

Някои от най- често срещаните гръдни упражнения включват навици , гръдни преси и гръдни мухи.

Изберете комбинация от различни упражнения, за да насочите гърдите си от различни посоки и се уверете, че променяте ежедневието си на всеки 4-6 седмици, за да избегнете платната.

Ако просто искате да станете силни и годни, ще работите с гърдите си заедно с други мускулни групи, както в тази тренировка на горната част на пирамидата или тази тренировка на цялото тяло . Ако се опитвате да изградите размер, можете да работите самостоятелно с различни упражнения.