Горна част на тялото за велосипедисти

Горната част на тялото ви играе поддържаща роля, така че не го пренебрегвайте след карането.

Вярно е, че краката, бедрата и глухите ви правят по-голямата част от работата по закрито колоездене. Но шансовете са, че сте носели малко напрежение в горната част на тялото си и сте използвали мускулите в ръцете, гърдите или раменете си, за да ви помогне да смените позицията си за езда или да ви подкрепяме, докато карате в изправено положение . Така че е грешка да пренебрегнете тези мускули, когато е време да се охладите и да се протягате след пътуването.

Отнемането на няколко мига, за да се разшири, може да помогне да се предотврати възпалението на мускулите след тренировка и да се възстанови диапазонът на движение; плюс това е чудесен начин да ви помогне да се чувствате спокойни след пътуването и да направите прехода обратно в положение на място (на земята).

За по-голяма простота и удобство е лесно да се простират мускулите в горната част на тялото, докато все още сте на велосипеда (мислете за това като за ефективен начин на мултитаскинг!): Продължавайки педалите с леко темпо, така че сърдечната честота може да слезе бавно и можете да избегнете обединяването на кръвта, когато излезете от мотора, направете следните шест стрелки.

Простира се за вътрешни велосипедисти

Разтягане на гръдния кош: Дръжте раменете си спокойни и надолу, поставете ръцете си зад гърба си на талията, сгънете ръцете си заедно. Внимателно вдигнете ръцете си направо зад теб на няколко сантиметра, без да натискате раменете си; задръжте тази позиция за 10 до 15 секунди, почувствайте протягането в гърдите, след това освободете.

Раменни ролки: Поставете ръцете си върху върховете на двете рамене и преместете лактите в големи кръгове, докато правите три големи раменни ролки отпред назад. След това завъртете движението и направете три големи рамото отзад назад.

Горна част на гърба: Запушете ръцете си пред себе си на гръдния кош, преплитайки пръстите си и поддържайки леко огъване в лактите.

Доведи брадичката си до гърдите си и обгърнете горната част на гърба си, като си прегърнете голяма мечка. Задръжте тази позиция за 10 до 15 секунди, след което я освободете.

Рамото се простира: Приведете дясната си ръка през торса и дясната си ръка към лявото рамо, като държите десния си лакът на нивото на гръдния кош; поставете лявата си длан върху десния си лакът и я издърпайте към гърдите си. Задръжте за 10 до 15 секунди. Превключете страни.

Задната част на трицепса: Дръжте раменете надолу и огънете десния си лакът, докато вдигате дясната си ръка до главата си, като поставите пръстите на дясната си ръка зад главата си, така че да докосват горната част на гърба между раменете ви. После поставете лявата си ръка върху горната част на главата си, а лявата си ръка върху десния си лакът, за да поддържате леко дясната си ръка по време на стречинг. Задръжте за 10 до 15 секунди, след което освободете. Повторете с лявата ръка.

Разтягане на шията: Докато седнете високо в седлото, залепете дясната си ръка над горната част на главата си и леко дръпнете главата си към дясното рамо, така че дясното ви ухо да стигне до дясното ви рамо. Дръжте двете рамене надолу и задръжте протегнатата за 5 до 10 секунди, след което освободете. Повторете от лявата страна.

След като направите тези размери, вие сте готови за поредица от по-ниски тяло участници!

(Не забравяйте да направите и упражненията си за укрепване на сърцето .)