Основни причини за повдигане на тежести и силов влак

Повечето от нас знаят, че силовото обучение е важно, но това не прави по-лесно това. Тя може да помогне да се знае защо сила обучение е толкова важно и всички начини, по които може да ви помогне да изглеждат по-добре и се чувстват по-добре. Разгледайте моите любими причини да вдигате тежести и да получите мотивация да започнете силова тренировка днес.

1 - Той ви помага да изгубите мазнините

Свободна кожа. Гети изображения / IAN HOOTON

Когато вдигате тежести, изграждате чиста мускулна тъкан, която е по-метаболитно активна от мазнините. Когато увеличите мускулите си, увеличавате и метаболизма, което означава, че изгаряте повече калории през целия ден. Редовното обучение е също толкова важно, колкото кардио упражненията за загуба на мазнини и приспособяване.

| Повече ▼

2 - Това ви прави силни

Гети изображения / Брук Пифер

Може да изглежда очевидно, че повдигането на тежести може да ви направи по-силни ... но това, което някои хора забравят е, че те не само ви правят силни за вашите тренировки, а и ви укрепват и в други области на живота си.

Когато редовно повдигате тежести, всичко останало става малко по-лесно - носете хранителни стоки, домакинска работа, градинарство, пренасяне на децата и т.н. И не забравяйте, че не само увеличава мускулите ви, кости по-силни, които могат да помогнат за намаляване или дори да управляват остеопорозата.

| Повече ▼

3 - Това намалява риска от нараняване

Гети изображения / Валентин Ръсанов

Хубавото за сила обучение е, че укрепва всичко, не само мускулите и костите. Когато повдигате тежести, също така укрепвате съединителната тъкан - сухожилията и сухожилията, които поддържат тялото ви да се движи добре редовно. Укрепването на съединителната тъкан ще ви помогне да продължите да работите в пиково състояние и да защитите тялото си от наранявания.

| Повече ▼

4 - Той може да намали болката от артрит

Getty Images / PeopleImages.com

Последните проучвания показват, че страдащите от артрит, които са вдигнали тежести, действително са намалили ставната си болка. Чрез укрепването на мускулите, те са в състояние да възпрепятстват и защитават ставите по време на ударни дейности като ходене.

И не забравяйте ... повечето програми за физиотерапия включват тренировки за сила, за да помогнат за рехабилитация на множество наранявания, което само доказва, че вдигането на тежести може да направи разликата в подобряването на качеството и качеството на живот.

5 - Повишава баланса, стабилността и гъвкавостта

JGI / Jamie Grill Blend Images / Гети изображения

Когато не запазим мускулната маса със здраво тренировка, какво се случва, когато остареем? Ние губим мускулната маса и това често води до увеличаване на теглото и загуба на баланс и гъвкавост . Повдигането на тежестите може да ви помогне да работите със ставите си чрез пълен набор от движения, като ги държите здрави и гъвкави и поддържате стабилно на краката си.

| Повече ▼

6 - Той може да ви направи по-добри в спорта

Гети изображения / Кевин Козички

Повечето спортисти в наши дни следват някакъв вид тренировъчна програма, за да ги поддържат силни и да избягват наранявания. Обучението, специфично за вашия спорт, може да ви помогне да подобрите силата, силата и скоростта, за да станете по-добър спортист. Дори децата и тийнейджърите често се възползват от някакъв вид силова тренировка, когато става дума за спорт

| Повече ▼

7 - Това Ви кара да се чувствате по-добре за себе си

Гети изображения / Хенрик Соренсен

Според някои изследвания, мъжете и жените се чувстват по-добре за себе си, когато те вдигат тежести. Чрез засилване и забелязване на промени с течение на времето, като например повишаване на теглото и повече упражнения, мъжете и жените изграждат доверие и особено за жените, подобряват имиджа на тялото. Повдигането на тежести, заедно с други видове упражнения, също спомага за изграждането на доверие и дори може да помогне за управлението на симптомите на депресия и безпокойство ... чудесен начин за справяне със стреса по здравословен начин.

| Повече ▼

8 - То може да помогне за понижаване на кръвното налягане

Гети изображения / Питър Дъзели

Някои проучвания показват, че редовното обучение по сила може да помогне за намаляване на високото кръвно налягане с течение на времето, така че това може да стане по друг начин (освен кардио тренировка), за да помогне за лечение на високо кръвно налягане при някои хора.

Ако имате високо кръвно налягане, не е нужно да ви напомня, че винаги трябва да говорите с доктора, преди да правите нови дейности (но така или иначе). Но ако получите добре, помислете за започване на основна програма, заедно с други препоръки от вашия доктор, за да помогнете за намаляване на кръвното ви налягане.

| Повече ▼

9 - Добавя предизвикателство и интерес към вашата рутина

Гети изображения / Томас Барвик

Ако сте правили едни и същи кардио тренировки от дълго време, това може да стане малко скучно. Сила обучение е чудесен начин да подправки нещата и да добавите напълно различно предизвикателство към вашето тяло. Хубавото за тренировките за сила е, че предлага толкова много начини за настройване на тренировките ви ... винаги има нещо ново, което да опитате и никога не издържате на нови упражнения, различни видове съпротива, нови практики и различни начини за работа твоето тяло.

10 - Това прави живота ви по-добър

Гети изображения / Мануел Сулцер

Едно нещо, което често изненадва хората след като започнат да вдигат тежести, е как тя се просмуква в други области от живота им. Често получавам телефонни обаждания и имейли от клиенти, които ми казваха как са могли да работят в градината без болки в гърба или да се качат нагоре по стълбите без болки в коленете. Това са тези малки подобрения, които предлагат най-големите награди и не отнема много време с тежести, за да видите и почувствате подобно подобрение.

| Повече ▼