10 Най-добри предимства на упражнението за пилатес

Има много повече от 10 причини да направите Пилатес. Например, по-добър сън и по-добър секс не са дори в този списък, но те биха могли да бъдат. Но започнете от тук и вижте какво мислите. Пилатес ли е точно за вас? Ако вече сте пилатес, вижте дали любимата ви причина е тук.

1 - Пилатес е цялостно фитнес

BraunS / E + / Гети изображения

За разлика от някои форми на упражнения, Пилатес не преувеличава някои части от тялото и пренебрегва други. Докато обучението на Пилатес се фокусира върху якостта на сърцевината , тя тренира тялото като интегрирано цяло. Пилатес тренировките насърчават силата и балансираното развитие на мускулите, както и гъвкавостта и увеличават обхвата на движение на ставите.

Вниманието към основната подкрепа и фитнес за цялото тяло, включително дишането и съзнанието, осигуряват ниво на интегрираща фитнес, която трудно се намира другаде. Това е и причината Пилатес да е толкова популярен в сценарии за рехабилитация, както и със спортисти, които откриват, че Пилатес е добра основа за всяко движение, което правят.

| Повече ▼

2 - Пилатес се адаптира към много нива и нужди за фитнес

Независимо дали сте старши, който току-що започна да упражнява, елитен спортист или някъде между тях, основите на движението Пилатес се отнасят за вас. Изграждането от ядрото, съсредоточено върху правилното привеждане в съответствие и интеграционния подход на тялото / ума правят Пилатес достъпен за всички.

С хиляди възможни упражнения и модификации, тренировките на Пилатес могат да бъдат съобразени с индивидуалните нужди. Вижте повече за това как да променяте упражненията и някои съображения за Pilates за мъже . Можете също така да научите как да увеличите максимално класовете си, за да постигнете целите си.

| Повече ▼

3 - Пилатес създава сила без насипен

Дълги, чисти мускули са името на играта тук. В Пилатес не се стремите да създавате мускули за шоу. Вие изграждате тонизирани мускули, които работят перфектно в контекста на тялото като цяло и функционалните фитнес нужди на човек, докато се движат през живота.

Един от начините, по които Пилатес създава дълги, силни мускули, е да се възползва от вида мускулна контракция, наречена ексцентрична контракция.

| Повече ▼

4 - Пилатес увеличава гъвкавостта

В Пилатес, ние работим за безопасно увеличаване на дължината и разтягане на мускулите и диапазона на движение в ставите. В Пилатес няма да откриете колкото се може повече "ловджийска логика", колкото може би в йога , но тялото, което може да се протяга и да се огъва, за да отговори на потока от живот, е много реалистична цел.

| Повече ▼

5 - Пилатес развива якост на ядрото

Основните мускули на тялото са дълбоките мускули на гърба, корема и тазовия под. Това са мускулите, на които разчитаме, за да поддържаме силна, гъвкава гръб, добра поза и ефективни модели на движение. Когато ядрото е силно, рамката на тялото се поддържа. Това означава, че врата и раменете могат да се отпуснат, а останалата част от мускулите и ставите са освободени да вършат работата си, а не повече.

Една хубава странична полза е, че основното обучение стимулира плоския абсцес , който всички искаме. Научете повече за пиластърската електроцентрала и как да издърпате корема си, за да извлечете максимума от упражненията на Пилатес.

| Повече ▼

6 - Пилатес подобрява позата

Добрата поза е добро отражение на отразяването, подкрепено от силно ядро. Това е позиция, от която човек може да се движи свободно. Започвайки с фундаментите на движението на Пилатес и преминавайки през упражнения с мат и оборудване, Пилатес обучава тялото да се изразява със сила и хармония. Можете да видите това в красивата поза на тези, които практикуват Пилатес. Това е причината хората да пилатес да се болят от гърба .

| Повече ▼

7 - Пилатес увеличава енергията

Това може да изглежда като парадокс, но колкото повече упражнявате, толкова повече енергия имате и колкото повече се чувствате като прави (разбира се). Пилатес стимулира дъха и циркулацията, стимулира гръбначния стълб и мускулите и наводнява тялото с добрите чувства, които човек получава от упражняването на цялото тяло. Започнете с тази бърза тренировка или 5-минутен пилатес пикап.

8 - Пилатес помага за отслабване и дълъг, слаб облик

Ако практикувате Пилатес редовно, това ще промени тялото ви. Известен за създаването на дълги, силни мускули и по-слаб облик, Пилатес подобрява мускулния тонус, балансира мускулатурата, поддържа красивата поза и ви учи да се движите с лекота и благодат. Всички тези неща ще ви накарат да изглеждате и да се чувствате много добре.

Ако искате да отслабнете, формулата за загуба на тегло остава същата: Изгаряйте повече калории, отколкото приемате. Като цялостен фитнес метод Pilates ще ви помогне да направите това. В комбинация с аеробна активност, Пилатес се превръща в основен инструмент за отслабване и тонизиране на тялото. Тук е повече за плюс размер плюс и как да проектирате тренировка за отслабване .

| Повече ▼

9 - Пилатес повишава осведомеността - връзка между тялото и ума

Йосиф Пилатес беше категоричен, че Пилатес, или контрола, както го нарича, е за "пълната координация на тялото, ума и духа". Това е една от тайните на упражненията на Пилатес: практикуваме всяко движение с пълно внимание. Когато се упражняваме по този начин, тялото и умът се обединяват, за да извлекат максимална полза от всяко упражнение. Принципите на Пилатес - центриране, концентрация, контрол, прецизност, дишане и поток - са ключови понятия, които използваме за интегриране на тялото и ума.

| Повече ▼

10 - Има много начини да научите Пилатес

Пилатес инструкции е лесно да дойдат от тези дни. Постоянно нарастващата популярност на Пилатес го е поставила на картата по целия свят. Това е добре, защото когато започнете тренировките по пилатес, е важно да започнете с живи пилатес обучение в студио или фитнес зала и за предпочитане от сертифициран инструктор. Но има много начини да допълниш обучението си, щом тръгнеш. Можете да практикувате у дома си и не се нуждаете от малко оборудване , просто удобни дрехи и рогозка .

| Повече ▼