Пилатес се движи по време на вашия период

Разработването през това време на месеца може да изглежда като лоша идея за някои. Поддържането на рутинни упражнения може да бъде нарушено, когато се появяват месеци крампи, болки в гърба и други циклични симптоми. Не всички упражнения ще ви влошат. Някои ходове наистина могат да помогнат за облекчаване на симптомите по различни начини.

Този месец тествайте няколко хода и вижте дали не се чувствате малко по-добре.

Независимо дали става дума за предменструални или менструални симптоми, и двете могат да бъдат облекчени от повишени ендорфини, повишаване на кислорода и тези три движения.

Pilates Lunges

Използвайте го като вашето загряване, за да затоплите тялото и го подгответе за следващата тренировка.

Застанете високи заедно с краката си във формата "Y", поставяйки петата на предния крак в арката на задното стъпало. Задръжте 1-3 килограма тежести във всяка ръка. Издърпайте предния крак навътре и се наведе напред, докато опънете задния крак право. Ръцете се повдигат нагоре, докато се измъквате. С един бърз ход върнете обратно към началната си позиция. Вдишайте да се изплъзнете и издишайте, за да се върнете.

Повторете 8-10 пъти и след това превключете страни.

Защо работи

Пилатес Lunges получава кръвта, която тече към по-големите мускулни групи и привлече сетивата си към периферията на тялото, а не към центъра на тялото, което е източник на месечни спазми. Освен това, като насочите по-големите мускулни групи, ще увеличите метаболизма си и ще увеличите енергията си, като се борите с умората, свързана с тези конкретни часове на месеца.

Странични извивки

Седнете на един хълбок, с една ръка под себе си за подкрепа и крака дълги настрани. Повдигнете краката и носещата ръка в странична дъска. Ако можете да стекате краката си един върху друг, направете така. Ако не просто стъпка един крак пред другия. Погледнете към горната част на рамото си и починете горната част на ръката си по тялото си.

Спуснете бедрата надолу към подложката под себе си и вдигнете отново. Отидете по-надолу и по-надълбоко при всяко повторение.

Повторете 5-8 пъти и превключете страни.

Защо работи

Страничните завои са чудесно укрепващо средство за горната част на тялото и отенъци за такова време, когато не сте удобни да лежите на стомаха или на гръдния кош. През това време на месеца коремните движения, които са насочени към Rectus (или шест пакета), могат да бъдат неудобни, така че вместо това да се съсредоточите върху обвивката си с Side Bend. Ще получите страхотна тренировка на талията без стенането.

Свиване надолу по стената

Застанете на стената с две крака една стъпка напред. Задръжте краката в малък "V" с петите заедно и пръстите на краката. Дръжте ръцете дълго до вас и издърпайте коремите си навътре и нагоре, за да отворите долната част на гърба си, като го натиснете към стената. Можете да огънете леко коленете си, за да разтегнете долната част на гърба. Потопете главата си, след това раменете и ръцете и започнете бавно да отлепвате от стената един прешлен в даден момент. Отидете до средата на гръбнака и оставете ръцете да се развърнат. Върнете се назад, като гладко натискате всяка част на гърба си здраво в стената, докато се издигате нагоре. Дишайте естествено, докато вървите.

Повторете три пъти общо.

Защо работи

Свиването по стената ще облекчи болката в долната част на гърба, която придружава PMS или вашият период, като отпуснете стегнатите мускули на гърба и възстановите симетрията.

Когато се случи болка в гърба, мускулите се затягат. Използвайте това физическо упражнение по всяко време на деня, за да компенсирате всякакво месечно възпаление.

Изберете една или всичките 3 движения, за да увеличите настроението и енергията си по време на вашия период. Коефициентите ще са достатъчно добри, за да се справите с пълна тренировка с мат или само с няколко допълнителни упражнения, докато приключите с тези три.