Бисквити без глутен с бадемово брашно

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 223

Мазнини - 19гр

Карби - 7гр

Протеин - 8g

Общо време 27 мин
Подгответе 15 минути , готвяйте 12 мин
Сервирания 12 (по 1 бисквита)

Само защото сте без глутен не означава, че трябва да се откажете от бисквитите. В тази рецепта за домашни бисквити, бадемовото брашно заема мястото на бялото брашно, което не само прави тези бисквити без глутен, но и с високо съдържание на протеини . Подмяната на кокосово масло за мазнина също прави бисквитите по-здрави.

Печенето на перфектната пухкава бисквитена може да отнеме доста време, но изглежда, че методът на капките (срещу навиването и нарязването) работи най-добре за получаване на пухкав интериор.

Съставки

подготовка

Загрейте фурната до 400 ° F. (Важно е фурната да е гореща, когато поставяте бисквитите, тъй като част от това, което ги прави пухкави, е водата, която се върти на пара.) Поставете лист за печене с алуминиево фолио.

  1. В голяма купа смесете бадемовото брашно и кокосовото масло заедно с сладкарски пасатор или разтрийте заедно с пръстите си, докато това не е текстурата на грубото хранене.
  2. Разбъркайте в останалите сухи съставки (бакпулвер, прахообразно бяло яйце, сол и захар).
  1. В чаша за измерване на течността комбинирайте сметаната и млякото.
  2. Изсипете сметаната върху сухите съставки. Внимателно се разбърква и оставете да седне за 3 до 4 минути.
  3. Капка по супени лъжици върху покрит с фолио лист за печене. (Ако те са малко по-големи или по-малки, няма проблем.)
  4. Печете около 10 минути, в зависимост от размера, докато златисто кафяво.
  5. Извадете тигана от фурната и използвайте шпатула, за да прехвърлите бисквитите в охладителна стойка. Най-добре сервира топло.

Състав на заместителите и съвети за готвене

Добавете някоя или комбинация от тези съставки: 1 чаша настъргано остра чедър сирене, 4 филии се раздробява приготвен бекон, 2 супени лъжици смлян зелен лук (само зелената част).

Много е важно да използвате твърда мазнина при стайна температура. Идеално е рафинирано кокосово масло (вида, което не вкусва като кокос) или палмово масло (понякога се предлага на пазара като "мазнини без мазнини"). Маслото също работи, макар че бисквитите няма да са толкова пухкави.

Не използвайте друго масло.