Йосиф Пилатес: Основател на пилатесния метод на тренировка

Кратка биография на упражнение

Роденият в Германия Джоузеф Пилатес живее в Англия и работи като цирк изпълнител и боксьор, когато е бил настанен в принудителен интернационал в Англия при избухването на Първата световна война. Докато е бил в интернационалния лагер, той започва да развива подовите упражнения, които са се развили това, което сега познаваме като пилатес мат.

С течение на времето Йозеф Пилатес започна да работи с рехабилитиращи задържани, които страдали от заболявания и наранявания.

Това изобретение е родено от необходимост, което го вдъхновява да използва материали, които са му били на разположение, като легла и легла за бирени бурета, за създаване на оборудване за съпротивление при упражняване на болни. Това бяха малкото начало на оборудването, което използваме днес, като реформатора и магическия кръг .

Пилатес развива своя интерес към фитнес

Джоузеф Пилатес развива своята работа от силен личен опит във фитнес. Нездравословно като дете, той учи много видове системи за самоусъвършенстване. Той привлече от източните практики и Дзен будизма. Той е вдъхновен от древния гръцки идеал на човека, усъвършенстван в развитието на тялото, ума и духа. На път за развиване на пилатесския метод Джоузеф Пилатес учи анатомия и се развива като бодибилдер, борец, гимнастичка, боксьор, скиор и водолаз.

От Англия до Германия до Ню Йорк

След Първата световна война Джоузеф Пилатес за кратко се завръща в Германия, където го предшества репутацията му като физически треньор и лечител.

В Германия той работи за кратко за военната полиция в Хамбург в самозащита и физическа подготовка. През 1925 г. той е помолен да обучава немската армия. Вместо това той опакова чантите си и взе лодка в Ню Йорк.

На лодката до Америка Джоузеф се срещна с Клара, медицинска сестра, която щеше да стане негова съпруга. Той продължава да учредява своето студио в Ню Йорк, а Клара работи с него, докато развива метода на Пилатес за упражнения, измисля оборудването за упражнения на Пилатес и обучава студенти.

Пилатес учи в Ню Йорк

Йосиф Пилатес преподава в Ню Йорк от 1926 до 1966 г. През това време обучава редица студенти, които не само са приложили работата си в собствения си живот, но самите са станали учители по метода Пилатес. Това първо поколение учители, които са се обучавали директно с Джоузеф Пилатес, често се наричат старците на Пилатес . Някои се ангажираха да преминат покрай работата на Йосиф Пилатес точно както го научи. Този подход се нарича "класически стил" Пилатес. Други ученици се включиха, за да интегрират наученото в собствените си изследвания в областта на анатомията и науката за упражнения.

Пилатес се обръща към танцьори

Студиото на Йосиф Пилатес в Ню Йорк го поставя в непосредствена близост до редица танцови студия, които доведоха до откриването му от танцовата общност. Много танцьори и известни личности от Ню Йорк зависят от обучението по метода на Пилатес за силата и благодатта, които се развиват в практикуващия, както и за рехабилитационните му ефекти. Танцьори и елитни спортисти поддържат работата на Джоузеф Пилатес жив, докато учението за упражненията не достигне принципите на упражненията на Пилатес през 80-те години и вълната от интерес към Пилатес, която днес имаме в ход.

Наследството на Йосиф Пилатес

Джоузеф Пилатес почина през 1967 г.

Той поддържа здрава физика през целия си живот и много снимки показват, че той е бил в забележително физическо състояние в по-големите си години. За него също се казва, че е имал пищна личност. Той пушеше пури, харесваше партита и носеше накрайниците си, където и да искаше (дори по улиците на Ню Йорк). Казано е, че е бил инструктор, който е бил смущаващ, макар и дълбоко ангажиран.

Клара Пилатес продължава да преподава и ръководи студиото още 10 години след смъртта на Джоузеф Пилатес. Днес, наследството на Йосиф Пилатес се извършва от пилатесските старейшини и от голяма група съвременни учители .

Книги на Йосиф Пилатес

Джоузеф Пилатес нарича работата си "Контрогю". Той определи Contrology като "цялостната интеграция на духа и духа на тялото". Той автор на две книги: