Проверка на позата на пилатес

Постигане на добро съответствие

Пилатес е всичко, за да се движите ефективно. Това, което прави Пилатес толкова важен по отношение на позата, е, че Пилатес ни тренира да развиваме и използваме якост , вместо да държим позицията си с повърхностна мускулатура.

Използвайки дълбоките сърцевинни мускули на коремната кухина - коремната, гръбната и тазовата част - за да поддържаме позата си, позволява раменете да се отпуснат, врата и главата да се движат свободно и облекчава стреса на бедрата, краката и краката.

Повечето от нас знаят добра поза, когато го видим, и сме вдъхновени от това колко свободна и силна го прави човек да изглежда, но има толкова много причини да присъстваш на позата си Мисля, че си струва да отделиш малко време, за да получиш наистина мотивиран ,

Ползите от доброто поведение

Сега, когато сте напълно убедени, че вниманието към позата не е просто желание на майката, тук е контролен списък за подравняване, който можете да използвате, за да работите със собствената си поза.

Упражнение за поза и привеждане в съответствие

 1. Започнете да стоите. Застанете с краката и краката директно под бедрата си. Краката и краката ви са успоредни и коленете ви са насочени напред, прави, но не заключени. Получете подробности за доброто подравняване на краката .
 1. Балансирайте теглото си. Регулирайте тялото си, така че теглото ви да се чувства като пада директно през средата на крака. Един добър начин да направите това е да скачате леко напред и назад на краката си, правейки движението по-малко и по-малко, докато усетите, че теглото ви е балансирано в центъра на крака ви.
 1. Активирайте основните си мускули. Леко издърпайте коремните мускули нагоре и нагоре. Като го направите, вие също ангажирате мускулите на таза . Отивате за чувство на жизненост в сърцевината. Само този ход обикновено е достатъчен, за да се подобри позицията на човек.
 2. Изпуснете фрагмента. Активирането на сърцевината ще ви позволи да спуснете чатала надолу към пода. Това е неутрална позиция на гръбнака , където естествените криви на гръбначния стълб са налице, без да се накланя или хипер-разширява (завиване) на таза. Популярно изображение е, че таза е купа с вода и не искате водата да се разлее отпред или отзад.
 3. Отпуснете се и отворете гърдите си. Гръдният кош не е изпъкнал и не е изтласкан, просто лежи лесно. Има малка точка в долната част на гръдната кост, която, както и опашната кост, трябва да сочи надолу.
 4. Рамене надолу, широко назад. Оставете си гърдите да паднат и да се отварят, когато гърба ви се разширява. Тъй като това се случва и чувствате подкрепата от сърцевината си, раменете ви излизат от ушите ви и раменете ви се плъзгат по гърба. Култивирайте поза, в която сърцето ви държи, а не раменете ви!
 5. Ушите достигат до небето . Главата и шията ви са изцяло поддържани от сърцевината ви и лесно се носят над раменете ви. Представете си, че върховете на вашите уши достигат до небето. Погледът ви е право напред, гърлото ви е отворено и брадичката почива естествено.
 1. Прегледайте състава. Ако сте видени отстрани, тялото ви ще изглежда така:
  • глезените
  • колене
  • бедрата
  • раменете
  • ушите

Предлагам да минете през този контролен списък на позата толкова пъти, колкото можете през деня. Това е особено добро упражнение, което трябва да направите след като сте затоплени или дори след тренировка, когато вашето съзнание е повишено и ядрото е добре ангажирано.

Всички упражнения за Пилатес ще ви помогнат да развиете основната си сила и осведоменост, но има няколко предложения, за да започнете:

Пилатес упражнения за подпомагане на доброто поза

 1. Намиране на неутрална гръбнака
 2. Върху талията
 3. Пилатес Планк Посо
 4. Навивам

Друг важен аспект на работата с подобряването на позата е дишането.

Добрата стойка ни позволява да дишаме дълбоко и напълно. По същия начин, дишането е важно за добрата поза. Ето няколко начина да работите с дишането и подравняването:

 1. Дифрагматично дишане
 2. Постоперативни и дишащи мускули

Сега, когато сте наясно с позата си, е време да погледнете настройката на вашата работна станция .